Elfman voorziet Wizard of Oz prequel van muziek

Elfman gaat de muziek verzorgen in Sam Raimi’s Oz: The Great and Powerful. Natuurlijk hebben de twee filmiconen in het verleden regelmatig met elkaar samengewerkt. Army of Darkness, Darkman en de eerste twee Spiderman films zijn allemaal voorzien van die donkere, bijzondere Elfman soundtrack. Helaas botsten hun creatieve gedachten na Spider man 2. Daarom is het opmerkelijk dat de heren weer gaan samenwerken. Zeker met het drukke schema van Elfman. Naast Tim Burtons Frankenweenie en Dark Shadows heeft de befaamde componist zijn handen vol aan Men in Black 3.

Oz the Great and Powerful is een prequel op de Wizard of Oz en vertelt hoe de tovenaar in Oz terecht is gekomen. Het verhaal zal vanuit zijn standpunt verteld worden. De rol van de de tovenaar wordt gespeeld door James Franco, die we deze zomer terug zien in Rise of the Planet of the Apes. Een interessante cast, want Franco is een veelzijdige acteur, ooit doorgebroken dankzij de drie Spidermanfilms als Parkers beste vriend Harry Osborn. Tussendoor heeft hij een verbazingwekkende rol neergezet als pothead in Pineapple Express en onlangs wist hij een Oscarnominatie in de wacht te slepen voor zijn rol in 127 Hours.

Over een releasedatum is nog weinig bekend, de film zal ergens rond 2013 in de zalen moet draaien. Over de cast is wel wat meer bekend: Zach Braff (Scrubs) speelt de assistent van Franco en Mila Kunis (That 70’s Show) is de Wicked Witch of the East. Laat Elfman zijn muzikale klanken a la Edward Scissorhands en Sleepy Hollow maar weerklinken in de wondere wereld van OZ, dan komt het vast helemaal goed.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren