Nintendo: De Wii U speelt geen DVD en blu-ray af

Satoru Iwata, de baas van Nintendo, heeft laten weten dat de nieuwe console van het bedrijf, de Wii U, buiten de games zowel geen DVD als blu-ray af te kunnen spelen. De reden hiervoor is dat genoeg mensen al apparatuur hebben om deze platformen af te kunnen spelen, plus dat de voordelen van de functionaliteit niet tegen de kosten zouden opwegen.

The reason for that is that we feel that enough people already have devices that are capable of playing DVDs and Blu-ray, such that it didn’t warrant the cost involved to build that functionality into the Wii U console because of the patents related to those technologies
Ook patentrecht zou een rol spelen, aldus Iwata. De beste man zegt dat Nintendo patenten aan zou moeten schaffen om deze technologieën te kunnen gebruiken. Mogelijk houdt het niet implementeren van de functies de prijs voor de Wii U ook relatief laag, maar dat zal nog moeten blijken.

Nintendo heeft voor de console een eigen disc-formaat gecreëerd waarbij de diameter twaalf centimeter is, vergelijkbaar met de grootte van een CD, DVD of blu-ray en opslag biedt voor 25GB.

  1.   
    gebruiker50081's avatar

    Dit was een aardig tijdje terug ook al bekend, omdat ze een eigen diskformaat hebben.

  2.   
    Jonah's avatar

    Ik neem het Nintendo ditmaal niet kwalijk, want zoals al wordt aangegeven, hanteert de Wii een apart diskformaat. DVD-ondersteuning hebben we tegenwoordig niet meer nodig en blu-ray is weer een hele andere, dure zaak.

  3.   
    MelvinK's avatar

    Eigelijk tog wel jammer, lijkt net als vroeger je console kon maar een ding gamen , tot dat playstation kwam kon met de ps1 gamen en je kon toen al je muziek cds beluisteren
    , als next gen apparaat vind ik dat het tog wel wat meer multimedia gericht mag zijn , aangezien ik wel veel meer had verwacht van de nieuwe wii .valt het me zwaar tegen 🙁

  4.   
    Dagger_of_Time's avatar

    sinds ik een ps3 heb die blueray kan spelen, wil ik niks anders meer dan mn films op blue ray. maar een wii koop ik toch niet, ik spaar liever voor een 3ds dan

  5.   
    cool ice's avatar

    ook al geen DVD! dat gaat wel erg de niet-leuk kant op als je het mij vraagt. veel nadelen voor deze console.

  6.   
    fabiankok's avatar

    Is er een nieuw hoofd-ontwikkeling bij Nintendo ofzo, kan gewoon niet geloven hoé aanvankelijk slecht deze console wordt in vergelijking tot de Wii en andere Nintendo consoles.

  7.   
    Jonah's avatar

    Dus vanwege een gebrek aan DVD-playback is het een slechte console? Klinkt logisch… 😉

  8.   
    GENERAL_DS's avatar

    Wel jammer dat je dan niet makkelijk films kan kijken. 🙁

  9.   
    fabiankok's avatar

    Jonah schreef, "Dus vanwege een gebrek aan DVD-playback is het een slechte console? Klinkt logisch… 😉 "

    Neee, niet gelijk een slechte console, maar wel een nadeel, sinds de meesten het toch eigenlijk wel zien als een standaard iets wat bij een console zit. (en aangezien de nadelen van de Wii U zich aardig opstapelen, wordt het logischerwijs gezien waarschijnlijk een slechtere console dan vorige Nintendo consoles)

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    MelvinK schreef, "Eigelijk tog wel jammer, lijkt net als vroeger je console kon maar een ding gamen , tot dat playstation kwam kon met de ps1 gamen en je kon toen al je muziek cds beluisteren
    , als next gen apparaat vind ik dat het tog wel wat meer multimedia gericht mag zijn , aangezien ik wel veel meer had verwacht van de nieuwe wii .valt het me zwaar tegen 🙁 "

    Idd nu alleen gamen en maar 1 z’n controller gaat terug naar ouwe tijd joh 😛

    Wel weer jammer je zal toch een groot publiek nu hebben die dit jammer vind en of de nieuwe wii niet eens aanschaft nu.

  11.   
    /DareDevil's avatar

    So much for crushing the PS3’s and Xbox360 capaciteiten. Echt slecht dat je er niet eens DVD op kan kijken.

  12.   
    cool ice's avatar

    fabiankok schreef, "

    ”Jonah” schreef, "Dus vanwege een gebrek aan DVD-playback is het een slechte console? Klinkt logisch… 😉 "

    Neee, niet gelijk een slechte console, maar wel een nadeel, sinds de meesten het toch eigenlijk wel zien als een standaard iets wat bij een console zit. (en aangezien de nadelen van de Wii U zich aardig opstapelen, wordt het logischerwijs gezien waarschijnlijk een slechtere console dan vorige Nintendo consoles)"

    dit ^ bedoel ik.

  13.   
    mennogamer559's avatar

    de wii heeft ook een ruk viedeokaart,
    veder wel een goeie console maar bluray daar is dat apparaat simpel weg te slap voor.