Sony staat altijd open voor third-party exclusives

De baas van Sony Computer Entertainment Europe, Andrew House, zegt dat Sony absoluut open staat voor meer exclusieve samenwerkingen met third-party ontwikkelaars. Dit in navolging van de onthulling van de exclusive Dust 514, die vorige week op Sony’s persconferentie getoond werd. Hoe de benadering is gegaan met de ontwikkelaar van die game, CCP, is een goed voorbeeld.

Absolutely. I think there are clearly opportunities where developers or publishers want to focus their resources on a single platform – usually the one they think delivers the best experience for their vision around the game.
House zegt dat er meer developers zijn die de volledige mogelijkheden willen benutten en daarom voor één platform willen produceren. Echter, de hogere kosten voor het ontwikkelen van games zorgt ervoor dat we niet een enorm percentage aan exclusives zullen zien, maar dat Sony ervoor open staat, maakt Andrew House wel duidelijk.
I think you’ve got a few opportunities in the year when you want to attract some attention and make some news. E3 is one of those. Hopefully we’ve got some more interesting things up our sleeves for later on this year.
Ook zegt de beste man dat je op die manier maar een paar kansen per jaar hebt om iets nieuws onder de aandacht te brengen. De E3 is een kans en Sony hoopt meer te kunnen onthullen later dit jaar.

Helaas waren twee grote exclusives van Sony afwezig, namelijk Rockstar’s Agent en The Last Guardian van Team ICO. House zelf is niet moedig genoeg om over Rockstar’s Sam Houser-creaties te praten en de absentie van The Last Guardian is te wijten aan het harde werk van de ontwikkelaar.

  1.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    tuurlijk dat maakt een console speciaal 😉

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    gameshark schreef, "tuurlijk dat maakt een console speciaal 😉 "

    Idd de Exclusieve spellen maakt een Console speciaal dat 1 van de grootste redenen dat je Voor een Ps3,Xbox 360 of wii gaat de Exclusieve spellen.