Website Epic Games gehackt; mogelijk e-mailadressen en wachtwoorden achterhaald

Nadat Sony twee maanden geleden het slachtoffer werd van een digitale inbraak, moest ook Codemasters er vorige week aan geloven. Persoonlijke gegevens, waaronder de adressen en telefoonnummers van hun klanten, werden achterhaald en ook de IP-adressen bleven niet veilig. Kort na dit dramatische nieuws komt vandaag ook Epic Games met het bericht dat hun website slachtoffer is geworden van een hackersaanval.

Echter, omdat Epic Games geen adresgegevens en telefoonnummers opslaat, valt de schade gelukkig te overzien. Enkel de e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden zijn waarschijnlijk gestolen. Toch zou de hacker door middel van speciale aanvallen de wachtwoorden kunnen ontcijferen, dus het is verstandig om bij diensten waar je dezelfde inloggegevens gebruikt als op de Epic Games-website, je wachtwoord aan te passen.

Pas ook op voor scams via e-mail: Epic Games zal je nooit om persoonlijke informatie of betaalgegevens zoals creditcardnummers of bankrekeningdetails vragen. Tim Sweeney, oprichter van Epic Games, verontschuldigde zich voor het ongemak en liet weten jullie geduld op prijs te stellen terwijl men de servers repareert.

  1.   
    Fabianb's avatar

    …..

  2.   
    gerowniko's avatar

    Dit soort hackers zijn kansloos en moeten stoppen met dit soort ongein.

  3.   
    Potasnik's avatar

    Je zou langzamerhand een lijstje gaan maken met bedrijven/websites uit de game-industrie en ze 1 voor 1 gaan afvinken omdat ze gehackt zijn… Heel vermoeiend dit.

  4.   
    twoakrm's avatar

    waar zijn ze mee bezig, dom volk ze maken het op deze manier wel moeilijk voor ons gamers … 👿 👿 👿 👿

  5.   
    Extremegamer's avatar

    Ik zie 2 reacties boven mij dat hackers kansloos zijn en dom,

    Als eerste, vertel me hoe dom ze zijn wanneer ze meer dingen weten en kunnen als ons allemaal EN niet gepakt worden. Ze kunnen je hele leven op zn kop zetten en leugens of geheimen over jouw rondbazuinen zonder dat je er wat tegen kan doen. Ze hebben ook een groot technisch inzicht. Niet erg dom lijkt mij aangezien opgeleide mensen ze niet eens kunnen achterhalen en traceren.

    Ten tweede, kansloos zijn ze niet, ze komen in het systeem, stelen waardevolle informatie, gaan weg, verdienen er misschien nog geld aan, en worden niet gepakt, dat lijkt me niet zo kansloos.

    Dit valt natuurlijk te betreuren deze hack, gevaarlijk volk is het

  6.   
    meatball's avatar

    Extremegame,

    Ze zijn juist wel kansloos. Ze zijnniet eerlijk aan het werk, dus ze gaan maar bedrijven hacken. En dat is crimineel gedrag. Dit soort lui hoor je op te hangen aan een boom. En nee, ik zeg niet dat ze dom zijn, maar toch dom genoeg om dit soort “werk” gaan doen.

    En als ze zo graag willen hacken, ga dan die vodkopterroristen maar hacken, zij hebben vast meer info dan een gamebedrijf…

  7.   
    gerowniko's avatar

    Ik vind het wel kansloos, want je berokkent hier andere personen schade mee.

  8.   
    Extremegamer's avatar

    Dan is het wreed, respectloos en harteloos, en niet kansloos

    En @vleesbal, kopvod terroristen? Wil je dat serieus? Die gasten die zichzelf al opblazen wanneer er iets wordt gezegd? Bedenk wel dat de hackers uit de ‘westerse’ wereld komen, krijg je daarlijk weer een stroom van aanslagen omdat ze weer eens lastig zijn gevallen, ik weet niet of ik daar veel blijer mee moet zijn.

  9.   
    JonsoN's avatar

    extremegamer schreef, "Dan is het wreed, respectloos en harteloos, en niet kansloos
    En @vleesbal, kopvod terroristen? Wil je dat serieus? Die gasten die zichzelf al opblazen wanneer er iets wordt gezegd? Bedenk wel dat de hackers uit de ‘westerse’ wereld komen, krijg je daarlijk weer een stroom van aanslagen omdat ze weer eens lastig zijn gevallen, ik weet niet of ik daar veel blijer mee moet zijn."

    En daarom pakken ze mensen aan die niks doen.
    Heel slim.

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    Echt waar word zo moe van die hackers nu ze blijven maar door gaan nu het is echt niet leuk meer gewoon.

  11.   
    Daniel Z's avatar

    Wie durft er nu nog te klagen dat Sony haar beveiliging niet op orde had?

  12.   
    See4urSelf's avatar

    Is het een trend om game gerelateerde sites te gaan hacken?! Ik hoop dat ze snel inzien dat het onverantwoordelijk en erg irriterend werkt op de game industrie.

  13.   
    LennardF1989's avatar

    See4urSelf schreef, "Is het een trend om game gerelateerde sites te gaan hacken?! Ik hoop dat ze snel inzien dat het onverantwoordelijk en erg irriterend werkt op de game industrie. "

    Like they care.
    Volgens mij proberen ze een statement te maken hoe slecht het gesteld is met de beveiliging op websites en wat is dan de beste manier veel aandacht te trekken? Door één van de grootste markten ter wereld te “irriteren”. Zeker gezien Epic Games niks doet met creditcards of iets dergelijks, is de één van de mogelijke motieven.

  14.   
    cool ice's avatar

    Fabianb schreef, "….."

    dat dacht ik nou net ook.

  15.   
    DeAdSeYe's avatar

    Verbaasd mij tot Steam nog niet gehackt is, daar word dagelijks duizende euro’s uitgegeven aan games.

    Het draait telkens steeds om creditcard of andere betalings middelen. Dat krijg je ervan, zoveel mogelijk digitaal.
    En steeds dat gezeik van andere tot de beveiliging niet op orde is, het is een computer wereld en daar kan je altijd een back door maken. Zie het als allemaal wegen, en als 1 geblokkeert is, dan maak je toch een weg daarnaast? Niks is veilig op het internet, dat is ook onmogelijk…

  16.   
    ChrissieOne's avatar

    meatball schreef, "Extremegame,
    Ze zijn juist wel kansloos. Ze zijnniet eerlijk aan het werk, dus ze gaan maar bedrijven hacken. En dat is crimineel gedrag. Dit soort lui hoor je op te hangen aan een boom. En nee, ik zeg niet dat ze dom zijn, maar toch dom genoeg om dit soort “werk” gaan doen.
    En als ze zo graag willen hacken, ga dan die vodkopterroristen maar hacken, zij hebben vast meer info dan een gamebedrijf…"

    Hacken is niet illegaal/crimineel of wat dan ook. Het stelen van bedrijfsgegevens/klantgegevens en dergelijke wel.
    Je scheert nu erg veel mensen over één criminele kam…

    @Daniel Zwarts “Wie durft er nu nog te klagen dat Sony haar beveiliging niet op orde had?”

    *raises his hand*

    Heeft Epic Games creditcard info ed op de site staan? Bron graag?