Sony: we zullen de hackers misschien nooit opsporen

Het nieuws over de PlayStation Network hack domineerde de afgelopen twee maanden het internet. Het was voor veel gamers het gespreksonderwerp van de dag, maar ook de media besteedden er veel aandacht aan. Alle functies van het PlayStation Network zijn momenteel in Nederland gelukkig weer hersteld en Jack Tretton onthulde afgelopen maandag op Sony’s E3-persconferentie dat de activiteit van het PlayStation Network alweer bijna net zo hoog is als voor de hack. Voor buitenstaanders lijkt het nu dus een gesloten zaak, maar niets blijkt minder waar, want bij Sony is men nog steeds hard bezig om de hackers op te sporen.

PlayStation-baas Kaz Hirai vertelde in een interview met de BBC dat het momenteel nog steeds onduidelijk is wat de hackers nu precies hebben gestolen:

For example, it might be 100 million first names, it might be 100 million last four digits of a phone number, it could be the entire account information, we just don’t know.
Daarnaast gaf Hirai aan dat het mogelijk is dat de daders nooit gevonden zullen worden:
I think the people that intruded our systems were very good in hiding their tracks as they left our systems, so we may not know for a very long time or we may never know.
Het PlayStation Network is alweer drieënhalve week online en de PlayStation Store is sinds 2 juni weer te bezoeken, waardoor alle Nederlandse PlayStation Network-services momenteel volledig functioneren.

  1.   
    ps3 gek's avatar

    ach joh, t is gebeurd, sony heeft er van geleerd dat de beveiliging niet goed was. Let them go and don’t waste more money on this…. ‘T klinkt misschien dom, maar geloof me, als ze er nog een miljoen insteken kan het goed zijn dat ze die hackers nog niet vinden.

  2.   
    nivlem's avatar

    heb nog steeds problemen met de store op mijn PSP.
    er staat dan dat ik naar deze website moet gaan: https://store.playstation.com/login.gvm
    om mijn wachtwoord te veranderen alleen op de website krijg ik te lezen dat ze daar met onderhoud bezig zijn.
    dus ik kan niet op de playstation store. iemand een idee om dit te verhelpen.

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik mag het hopen, leert Sony nog eens wat van hun fouten. Kom op zeg, wachtwoorden ongecodeerd beveiligen is toch gewoon dom en verdient gestraft te worden.

  4.   
    Fox's avatar

    Sandboxie slaat weer hard 😛
    Grapje 😀 niet dat een programma als sandboxie gebruikt kan worden om je hele computer/adres te verbergen… Ook al wel voor hacks werkt het weer wat beter…. Nvm….

  5.   
    cool ice's avatar

    wel goed dat ze proberen die hackers op te sporen. maar ik denk idd. dat de kans klein is dat ze gevonden zullen worden.

  6.   
    Slayer61's avatar

    Dat komt hoogs waarschijnlijk omdat jullie er niet achteraan gaan!

  7.   
    margrave's avatar

    En in belgie krijgen we dan dit nieuws 🙂

    http://www.hln.be/hln/nl/4125/Internet/article/detail/1277209/2011/06/10/Vermeende-hackers-Sony-Playstation-opgepakt-in-Spanje.dhtml