Winkelketen schat prijs Wii U op 450 euro en noemt release in juli 2012

Nintendo kondigde gisteren de Wii U aan, een console die dankzij een IBM Power®-based multi-core microprocessor en HD-ondersteuning prachtige graphics op het scherm zal weten te toveren. Een prijs en releasedatum wist Nintendo nog niet te noemen, maar de Wii U is sinds vandaag al te pre-orderen bij de Engelse retailer Zavvi voor het fikse bedrag van £399.85 (omgerekend circa 450 euro).

Daarnaast beweert de winkelketen dat de console op 20 juli 2012 zal verschijnen. De prijs van £399.85 is overigens slechts een schatting van de retailer. Mocht de Wii U echt zo duur worden, dan zou het apparaat bijna 150 pond meer kosten dan de duurste console die op dit moment op de markt is.

De Nintendo Wii kostte bij de release £179.99 en de Xbox 360 £279.99. Als bovenstaande prijs klopt, zou alleen de PlayStation 3 met £429.99 op de eerste dag een hoger prijskaartje hebben gehad. De kans is dus groot dat de definitieve prijs van de Wii U lager uit zal vallen.

  1.   
    craz's avatar

    350,- lijkt mij reëler.

  2.   
    grassyfuzz's avatar

    200 zou het moeten zijn

  3.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    grassyfuzz schreef, "200 zou het moeten zijn"

    Nog niet eens, ik blijf de Wii,Nintendo en de DS zooi een dikke faal vinden. Tja, ik hou nou eenmaal niet van pixel games, en wil dus gameplay,grafisch en uitdaging hebben… Overigens vind ik voor een console €450,- dat grafisch niet eens een ‘uitschieter’ is, veels en veels te duur!

  4.   
    grassyfuzz's avatar

    HardcoreGamer™ schreef, "

    ”grassyfuzz” schreef, "200 zou het moeten zijn"

    Nog niet eens, ik blijf de Wii,Nintendo en de DS zooi een dikke faal vinden. Tja, ik hou nou eenmaal niet van pixel games, en wil dus gameplay,grafisch en uitdaging hebben… Overigens vind ik voor een console €450,- dat grafisch niet eens een ‘uitschieter’ is, veels en veels te duur!"

    Ik geef je gelijk 😀

  5.   
    DGonlag2's avatar

    HardcoreGamer™ schreef, "

    ”grassyfuzz” schreef, "200 zou het moeten zijn"

    Nog niet eens, ik blijf de Wii,Nintendo en de DS zooi een dikke faal vinden. Tja, ik hou nou eenmaal niet van pixel games, en wil dus gameplay,grafisch en uitdaging hebben… Overigens vind ik voor een console €450,- dat grafisch niet eens een ‘uitschieter’ is, veels en veels te duur!"

    Waar slaat dat op? Dat jij het niet leuk vind betekent niet dat het ook slecht is!
    DS en Wii is zeker geen faal, kijk maar naar de verkopen. Kijk hoeveel toptitels het heeft en hoeveel mensen zo’n ding wel niet hebben.

  6.   
    HashtagMcSwag's avatar

    DUUR!!!

  7.   
    Steen's avatar

    200 meer dan zijn voorganger, gewoonweg belachelijk hij had op zij minst 300 kunnen kosten maar zonder blueray en 3D ondersteuning word dit een grote epic fail, en voor sinterklaas vragen( hoe de meesten kinderen aan de wii komen) zit er nu ook niet meer in

  8.   
    FioranoJC's avatar

    Wil gewoon dat de graphics er goed uit zien, ze hoeven niet perfect net als gt5, maar als het ergste er maar van af is ( zie Wii )

    En dan gewoon lekker genieten van miljoenen Mario games, breng Mario Party eens een keer terug. Ik verlang naar de tijd dat ik met 3 vrienden mario party’s speelde, gewoon gezellig op de bank: Chips, Wat te drinken en snoep 😛 En maar doorgaan. Of lekker Mario kart, of Starfox.

    Al die motion zooi boeit me niet, hou het gewoon lekker basis. Als ik wil bewegen ga ik wel sporten niet?

  9.   
    timishier's avatar

    euhh als je toch 450 aan een console wil uitgeven warom doe je er dan niet 50 bij en koop je gewoon een goede pc 😮

  10.   
    Verbeemen's avatar

    Iedereen de beginprijs van de PS3 vergeten?

  11.   
    japper_'s avatar

    450!!

    Soms overschatten ze wel eens hoor 😉

  12.   
    Lars2TheV's avatar

    Verbeemen schreef, "Iedereen de beginprijs van de PS3 vergeten?"

    Grafisch baan door brekendheid vergeten?
    Niemand gaat €150-€200 meer betalen voor een Nintendo console die het label casual heeft gekregen die graphics eruit poept die net iets beter zullen zijn dan de PS3…

    Als de graphics revolutionair waren van de Wii U, no problem met deze prijs. Ik had er wellicht meer voorover gehad, maar no-way dat ik €350+ neer ga leggen voor een Wii met iets betere graphics dan een PS3 die ik al heb staan MET blu-ray speler én 3D…

  13.   
    japper_'s avatar

    the-assassin-man schreef, "200 meer dan zijn voorganger, gewoonweg belachelijk hij had op zij minst 300 kunnen kosten maar zonder blueray en 3D ondersteuning word dit een grote epic fail, en voor sinterklaas vragen( hoe de meesten kinderen aan de wii komen) zit er nu ook niet meer in"

    Tegenwoordig heeft niemand nog een 3D tv die zijn gigagantisch duur!

  14.   
    fabiankok's avatar

    Veeeeeel te duur, en als je controller kapot gaat moet je dit nóg eens dokken, nintendo is echt slecht bezig met de next-gen, serieus, ze gaan groot verliezen heb ik zo het idee de volgende jaren.

  15.   
    Marcelv's avatar

    Haha, wat een prijs..Veelste duur man!!

  16.   
    Leon's avatar

    japper_ schreef, "

    ”the-assassin-man” schreef, "200 meer dan zijn voorganger, gewoonweg belachelijk hij had op zij minst 300 kunnen kosten maar zonder blueray en 3D ondersteuning word dit een grote epic fail, en voor sinterklaas vragen( hoe de meesten kinderen aan de wii komen) zit er nu ook niet meer in"

    Tegenwoordig heeft niemand nog een 3D tv die zijn gigagantisch duur!"

    Maar volgens mij ging het hem er vooral omdat de PS3 wel 3D ondersteunt en dat is alvast handig voor in de toekomst als 3D TV’s gangbaarder worden.

  17.   
    toqeer's avatar

    wtf 250 of 350 vind ik al redelijk maar dit is egt veeelste duur hopelijk is dit niet de egte prijs??? 🙁

  18.   
    Willy1992's avatar

    De wii U zou zo te verstaan beter zijn qua hardware dan de ps3 en de xbox 360 geloof ik eerlijk gezegd niet.
    (de ps3 heeft 7 cores en snelheid tot 3,2GHz)
    dan nog zou je het verschil niet zo veel merken en wie weet draait de wii U op volle toeren dat het na een uurtje al heet heeft
    het touchscreen in de controller hebben ze ook stuk nagebootst van de opkomende ps vita (opvolger van de psp)
    dit is persoonlijk mijn mening
    😛