Controller van Wii U zal geen multi-touch kennen

Helaas moeten we fans van multi-touch teleurstellen die de Wii U graag in huis willen zien staan. Het scherm op de controller van de nieuwe console van Nintendo zal namelijk maar een beweging per keer kunnen registreren. Volgens Reggie Fils-Aime, baas van Nintendo America, een logische keuze, omdat de Wii U niet gezien moet worden als een tablet.

Zoals in de persconferentie van Nintendo al werd getoond, is het scherm van de controller ook te bedienen met de stylus, die we natuurlijk kennen van de DS.

Echter, volgens een redacteur van Joystiq reageert het touchscreen van de controller niet perfect. Het is dezelfde, goedkopere techniek die wordt gebruikt als bij de 3DS, namelijk een resistief touchscreen. Smartphones en ook de PlayStation Vita maken gebruik van een veel accurater techniek, namelijk een capacitief touchscreen.

  1.   
    baaser88's avatar

    daar was ik al bang voor…

  2.   
    NiSh's avatar

    Ik had ook niks anders verwacht, maar ja het is zoals het is.
    Kopen doe ik toch wel 🙂

  3.   
    Tibor922's avatar

    Laatste Nieuws, :
    Ondertussen trekken retailers hun eigen plan. Volgens de website Zavvi zal de console op 20 juli verschijnen voor een (omgerekende) prijs van €491.45. In één ding heeft Zavvi in ieder geval gelijk: het ligt boven de 20.000 Yen.

  4.   
    cool ice's avatar

    Echter, volgens een redacteur van Joystiq reageert het touchscreen van de controller niet perfect…. goedkopere techniek

    dat is dan weer jammer. ze moeten gewoon echt een beest op de markt brengen.

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik denk ook niet dat het nodig zal zijn.