GN Examen Hulp: de examens van vandaag, dinsdag 24 mei

Beste examenkandidaten! Het eind is in zicht! Nog een paar kleine daagjes van stress en de examens zijn alweer afgerond! Toch moeten we nog wel heel eventjes en ook vandaag hebben we weer een aantal spannende gametips!

VMBO – Engels:
Engels, voor sommige mensen lijkt het bijna natuurlijk, voor anderen is het een regelrechte ramp. Juist omdat we zoveel Engels om ons heen hebben, onderschatten velen vooral de grammatica van de taal. Doe daarom vooral een potje Scribblenauts! In deze game voor de Nintendo DS worden de woorden die je opschrijft getransformeerd in een voorwerp. Typ je bijvoorbeeld Bridge in, zal er daadwerkelijk een brug verschijnen. En dat is slechts één van de 20.000 woorden die het spel herkent. Van elephant tot skateboard, jij leert de Engelse taal met gemak.

[SCREENSHOTS]

VWO – Grieks:
Voor Grieks is er geen betere franchise dan God of War! Als Kratos zul je alle facetten van de Griekse mythologie van de goden aan den lijve ondervinden. En dat daarbij ook een groot portie hakken en bloed gepaard gaat, maakt het natuurlijk alleen maar leuker. Perfect om in de stemming te komen voor een muisstil examen!

Morgen geven we adviezen voor het vak Frans voor het VMBO en Maatschappijwetenschappen voor het VWO. Tot dan!

P.S. Tips voor geschikte games zijn welkom

 1.   
  Leon 2.0's avatar

  Super Scribblenauts is nog beter, daar gebruik je ook nog bijvoeglijke naamwoorden. Wel mooi gevonden. 🙂

 2.   
  Update's avatar

  Waarom staan er geen gewone examens in, zoals WISKUNDE A en C voor VWO? en morgen heeft vwo dan niets, Donderdag zou ik Aardrijkskunde (dat wordt dus terraria) en Engels (cod4 SP zonder ondertiteling?)

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  Ik meen dat een keer gezegd is dat ieder vak één keer behandelt word, ongeacht of het voor VMBO, HAVO of VWO is. Anders zou je toch een herhaling krijgen van eerder genoemde games of wordt het er lastig om nieuwe te verzinnen. 🙂