De E3 verwachtingen van: Leon Kempers


Het is elke keer weer de belangrijkste gebeurtenis op het gebied van videogames: de E3. Zoals de christenen Kerstmis hebben en homoseksuelen de Gaypride, zo hebben gamers de E3 waar zij elk jaar al maanden van tevoren naar uitkijken. Peter en Michiel zijn dit jaar weer de geluksvogels die naar het altijd zonnige Los Angeles af mogen reizen, maar wij zullen jullie vanaf het thuisfront ook continu op de hoogte houden van het laatste nieuws. En ik heb al een vermoeden van wat dit nieuws ongeveer in zal houden…

eft10
De geruchten over Grand Theft Auto V schoten de afgelopen maanden als paddestoelen uit de grond. Sommige waren totaal niet geloofwaardig, anderen maakten het bijna onmogelijk om niet te geloven dat de game momenteel in de pijplijn zit. Dat we het spel vroeg of laat mogen verwachten is natuurlijk ook logisch: GTA IV is inmiddels al bijna 20 miljoen keer over de toonbank gegaan, dus Rockstar zou wel gek zijn als ze geen sequel uit zouden brengen. Gezien de overvloed aan toptitels aan het einde van dit jaar, gok ik op een release in het rustige eerste kwartaal van 2012.

Als alles volgens planning gaat zou de NGP nog dit jaar in de Japanse winkels moeten liggen, dus het wordt hoog tijd dat Sony eens meer bekendmaakt over het apparaatje. De E3 is daar natuurlijk het perfecte moment voor en ik verwacht dan ook dat men met flink wat nieuwe launchtitels op de proppen komt. Ook denk ik dat Sony van de gelegenheid gebruik zal maken om nieuwe in-game footage van de grootste titels (Uncharted, Killzone en Call of Duty) te tonen, want goed beschouwd hebben we nog maar weinig NGP-games in actie gezien.

Verwacht ik ook maar iets te horen van The Last Guardian op de E3? Nee. Hoop ik wel dat de game aanwezig zal zijn? Jazeker. Het is al weer maanden geleden dat we voor het laatst iets van de game hoorden en nu de titel een jaar verschoven is vraag ik enkel om een kleine trailer, al is het maar om me tot 2012 zoet te houden.

ight10
Waar PlayStation 3-bezitters er in 2011 warmpjes bijzitten met exclusives als inFAMOUS 2, Uncharted 3, Resistance 3, Twisted Metal en de al reeds verschenen games LittleBigPlanet 2 en Killzone 3, moet de Xbox 360 het doen met Gears of War 3 en een reeks Kinect-spellen als grootste titels. Microsoft heeft zelf waarschijnlijk allang ingezien dat dit niet genoeg is om het publiek tevreden te houden en daarom verwacht ik dat ze op de E3 flink zullen knallen met op zijn minst één grote Xbox 360-exclusive.

En dan zijn er natuurlijk nog de dingen waarvan we al weten dat ze op de E3 te zien zullen zijn. Wat te denken van de opvolger van de Wii, Assassin’s Creed: Revelations en Call of Duty: Modern Warfare 3? Ook ben ik er bijna zeker van dat we meer informatie en gameplay footage kunnen verwachten van de grote titels van dit najaar, zoals Battlefield 3, Uncharted 3 en Deux Ex: Human Revolution. Daarnaast zal de jaarlijkse strijd tussen FIFA 12 en PES 12 weer losbarsten en reken maar dat zowel EA als Konami straks alles uit de kast halen om hun game als beste uit de bus te laten komen. Het moge duidelijk zijn: de E3 gaat ook dit jaar weer knallen. Hoe hard, dat is nog even afwachten.

  1.   
    KgUnl!mited's avatar

    Hell yeah!! 😛

  2.   
    Sa.'s avatar

    Ik ben christen en kijk naar beide uit! 😆

  3.   
    JohnnyBNL's avatar

    Microsoft heeft zelf waarschijnlijk allang ingezien dat dit niet genoeg is om het publiek tevreden te houden en daarom verwacht ik dat ze op de E3 flink zullen knallen met op zijn minst één grote Xbox 360-exclusive.

    Grand Theft Auto V exclusief voor Xbox360? Je weet het nooit met Microsoft.. Geld genoeg om ontwikkelaars over te halen.

    En dan op de SONY conferentie een aankondiging van Half-life 3 dat zou ik wel graag zien! XD