Firstlook vanaf dit jaar in de Jaarbeurs te Utrecht

Waar gamers voorheen naar de Amsterdamse Westergasfabriek trokken om Blammo’s Firstlook te bezoeken, zal dit jaar naar een centraler punt moeten reizen. De Benelux gamebeurs zal vanaf dit jaar namelijk plaatsvinden in de Jaarbeurs te Utrecht, zo heeft Entertainment Business vernomen. Met deze verhuizing verwacht organisator Blammo Events meer bezoekers en exploitanten.

Het tweedaagse evenement voor games zal op 1 en 2 oktober gehouden worden voor zowel pers als reguliere gamers. Voorgaande jaren was Firstlook nog relatief klein, maar met de Jaarbeurs als nieuwe standplaats is er voor 8000 m2 aan ruimte. De bezoekersaantallen kunnen hierdoor oplopen tot 12.000 en er is meer plek voor onder andere uitgevers.

Maar er zal ook een aantal nieuwe gezichten te zien zijn. Voor de 2011-editie toonden naast de game-industrie ook andere partijen interesse. Ik heb het over consument electronics-, mobile- en hardwarepartijen.
Hoewel de beurs een groter uiterlijk krijgt, zullen volgens organisator Ruben Heere nog steeds content en primeurs centraal staan. Zo goed als elke uitgever heeft getekend aanwezig te zijn. Echter, naast bedrijven uit de game-industrie is er ook interesse uit een andere hoek. De doelgroep van Firstlook is zo divers, dat er tevens plek is voor consument electronics-, mobile- en hardwarepartijen.
Het is onze ambitie om binnen drie jaar uit te groeien tot het grootste digital lifestyle-evenement van de Benelux. Dit natuurlijk zonder onze focus op games kwijt te raken.
Heere geeft aan dat Firstlook in ieder geval het grootste game-evenement is van de Benelux, maar ze willen ervoor zorgen binnen drie jaar het grootste digital lifestyle-evenement in deze regio te zijn. Voor ons gamers is Firstlook nog aantrekkelijker geworden, omdat Blammo heeft besloten de prijs van toegangskaartjes te halveren van twintig naar tien euro.

Zoals voorgaande jaren, probeert GamersNet zeker weer van de partij te zijn – hoewel het nog even duurt. Met de camera in de aanslag!

  1.   
    StuntelX's avatar

    Dit jaar wil ik wél naar de firstlook…

  2.   
    Update's avatar

    Mhhh.. Ik ga maar lekker NIET naar de FirstLook, hou er meer van om de games pas te spelen als ze uit zijn, dan kun je lekker wachten, veel trailers kijken, is gewoon het leuke aan wachten op games!

  3.   
    firehopper211's avatar

    DAMN 😮 normaal ga ik niet altijd ver reizen voor een game event, maar ik heb nog nooit een FirstLook gemist en ik wil zekers dit jaar weer gaan. 8) HAWSOME!!! 😆

  4.   
    Hitman047's avatar

    Mooi, dat is iets dichter bij huis. 😉

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”firehopper211″ schreef, "DAMN 😮 normaal ga ik niet altijd ver reizen voor een game event, maar ik heb nog nooit een FirstLook gemist en ik wil zekers dit jaar weer gaan. 8) HAWSOME!!! 😆 "

    Voor jou ver voor mij dichtbij woon in Utrecht 😆

  6.   
    Daniel Z's avatar

    Voor velen denk ik toch een voordeel, omdat het in centraal Nederland ligt.

    Voor mij is het heel droog, het is tien minuten fietsen _0-.

  7.   
    brend5's avatar

    ik ga dit jaar sowieso weer naar firstlook, vorig jaar kon ik niet omdat de minimum leeftijd was opgeschroefd naar 16+ maar dit jaar ben ik net 16, als het word gehouden. een dag van te voren om precies te zijn 😛