De E3 verwachtingen van: Daniël de Zwart


Toegegeven, ik ben nog niet te vinden geweest op de E3 – en ook niet op de Gamescom, maar dat weerhoudt me er niet van om thuis voor GamersNet alles nauwlettend in de gaten te houden en zo snel mogelijk de nieuwtjes op de site te knallen. Naast communicatie op verre afstand met Peter en Michiel, zijn de rest van de redacteuren op elkaar aangewezen, maar iedereen heeft zijn of haar voorkeuren qua hard- en software. Ik sta nog wel eens bekend om de Sony-man en dat klopt aardig, want ik heb alle technische snufjes qua consoles en mijn liefde voor het Japanse bedrijf is er al behoorlijk lang.

Mijn verwachtingen gaan dan ook uit naar Sony’s NGP, die beter bekend staat als de PSP2 of misschien PlayStation Vita. Ik hoop meer functies onthuld zien worden en natuurlijk schitterende beelden van games als Uncharted, Killzone, Resistance en nog meer grote titels. Ik hoop van harte dat Sony nog een gigantische exclusive aankondigt voor haar nieuwe handheld. Verder kan ik ook niet wachten om hem in mijn handen te houden en de NGP grondig te onderzoeken, maar ik zal die bevindingen aan onze redacteuren over moeten laten en ik hoop hun enthousiasme eruit te krijgen. Tevens ben ik benieuwd wat Nintendo laat zien. De spelcomputers van dit bedrijf stonden alleen maar in mijn kinderjaren bij ons thuis; toch heb ik altijd al vrienden die iets – of veel – met Nintendo hebben. Ik verwacht dat het bedrijf met een aparte strategie aankomt en zich meer richt op de hardcore scene. Je ziet dat de Wii-markt verzadigd raakt en dat de Nintendo-fans om hardcore games schreeuwen, dus ik denk dat er naar de consument geluisterd gaat worden.

Microsoft zie je daarnaast ook van strategie veranderen en je merkt dat de Xbox 360 de laatste tijd erg weinig in petto heeft qua exclusives. En dan bedoel ik de hoeveelheid, niet de kwaliteit. Hierdoor lijkt het alsof het Amerikaanse bedrijf ook iets achterhoudt. Een nieuwe Xbox lijkt wellicht wat vroeg, maar om bij te blijven en naast Nintendo te komen, moet Microsoft bijna wel een nieuwe console aankondigen. Sony blijft nu nog sterk in de markt staan, dus zij loopt de kans weer achterop te raken in een nieuwe generatie consoles. Ik verwacht dat Microsoft verrassend wordt, maar dat Sony zich nog volop bezig zal houden met de PlayStation 3 en de aankomende NGP.

ight10 Qua games komt er dit jaar al genoeg uit en van sommige games wil ik niet eens veel te zien krijgen. Aan de ene kant smacht ik naar gameplay van Uncharted 3: Drake’s Deception, want de reeks is toch wel een liefje geworden, maar omdat ik weet dat deze game sowieso al zó bruut gaat worden, wil ik er eigenlijk niet eens meer wat van zien. Ik hoop echter meer te zien van Resistance 3 en Metal Gear Solid Rising en een aankondiging van een nieuwe Metal Gear Solid, maar dat laatste is vrij onwaarschijnlijk.

eft4510 Assassin’s Creed III laat toch nog even op zich wachten, dus moeten we het gaan doen met Assassin’s Creed: Revelations. Voor mij persoonlijk een beetje te snel, omdat na het geweldige tweede deel de buggy Brotherhood uitkwam, waar Ubisoft langer de tijd voor had mogen nemen. Ik verwacht betreft verhaal erg veel, gezien de connectie van Ezio en Altaïr, maar ik voel een gehaaste Assassin’s Creed aan komen. Tóch heb ik veel zin in Revelations, omdat het genre en de middeleeuwse setting mij boeien. Ook heb ik erg veel zin in in-game beelden van Battlefield 3; voor mij echt weer een geniale shooter na de multiplayer van Battlefield 2. Ik kan daarnaast niet wachten op de aankondiging van Grand Theft Auto 5, de PlayStation 3-exclusive Agent (ook van Rockstar), meer van The Last Guardian en de eerste beelden van Thief 4. Ook Skyrim past in mijn lijstje, doch ik Oblivion niet zo verheffend vind.

Starhawk ziet er alvast heerlijk uit en dat doet me denken aan de communicatie tussen Dylan Jobe en David Jaffe; een nieuwe game van Sony Santa Monica. Misschien een God of War, maar ik verwacht eigenlijk een geheel nieuwe IP, wat erg verfrissend zou kunnen worden. Al met al een hoop verwachtingen, waarvan een deel natuurlijk al werkelijkheid is. En daarom kunnen we alvast zeggen dat deze E3 weer boordevol heerlijkheid komt te zitten. Het worden dus een paar slapeloze nachten om voor jullie keihard te werken aan het E3-nieuws. Zin in!

  1.   
    gebruiker50081's avatar

    Mwah ik vond Brotherhood niet buggy. Maar ze hadden er inderdaad meer tijd in mogen steken. Het voelde een beetje aan als een tussendoortje (wel een hele lekkere)