Chinese kippenboer koopt Splash Damage

Geld verdienen in de wondere wereld van de kip is niet gemakkelijk, dat moet ook Leyou Technologies hebben gedacht. De Chinese kippengigant heeft namelijk Spash Damage gekocht, de studio die we kennen van games als Dirty Bomb, Wolfenstein Enemy Territory en het ondergewaardeerde Brink. Waarom ze dat hebben gedaan?

Leyou Technologies continues to face an arduous task in respect of the Poultry Business, where, despite efforts to improve raw materials procurement, feed production, breeder and broiler breeding, broiler slaughtering and process, quality and safety management and sales mix rationalisation and channel expansion, the management of the Group still has limited control of the business results and profitability under the harsh operational environment in the People’s Republic of China.
Het is dus steeds moeilijker om geld te verdienen in het kippenwezen, maar videogames zijn een mooie investering. Eerder kochten zij al Digital Extremes, bekend van The Darkness 2 en zij waren verantwoordelijk voor 80% van de jaarwinst van het bedrijf.

Welke branchevreemde bedrijven zullen nog meer in de games stappen? Geef gerust advies in de comments.

 1.   
  Mjolnir's avatar

  Het zal best dat het moeilijk is in de kippenindustrie, geloof ik zo. Maar niet zo slecht… Als je 2 game studio’s weet op te kopen. Aan de andere kant, Chicken Simulator anyone? 😛

 2.   
  mheiden21's avatar

  Ach who cares welk bedrijf de hoge baas is, zolang er maar een goed eindproduct word afgeleverd. Nu krijg je wellicht bij een pre-order een kilo kip, win-win.

 3.   
  mmx's avatar

  brink wat heb ik mij daar toen op verkeken ik heb hem gekocht en een dag later weggegooid dat was echt zonde .

 4.   
  ChielB's avatar

  Los Pollos Hermanos!