De E3 verwachtingen van: Michiel Brunsveld


Dit jaar gaat voor de derde keer een droom in vervulling, want samen met Peter ga ik straks Los Angeles en vooral het Convention Center weer onveilig maken. Mijn derde E3 alweer en ik heb er echt ontzettend veel zin in dit jaar. Los Angeles is bekend terrein, het Convention Center kennen we van binnen en buiten, de persconferenties zijn we bij, vele afspraken zijn gemaakt… Kortom, we kunnen ons volledig op al die toffe games en onthullingen richten!

ightEn wat gaan we veel krijgen dit jaar. Nintendo heeft Project Café al onthuld, maar eigenlijk weten we er nog maar weinig concreets over. Dinsdagochtend (lokale tijd) krijgen we dan eindelijk de nieuwe console te zien en we hopen natuurlijk op meer informatie, zoals een echte naam en wat dat nieuwe stukje hardware allemaal kan. Ik verwacht dat de nieuwe console nog wel tot eind 2012 op zich zal laten wachten, dus dat zou wat druk bij Nintendo wegnemen om nu al alles te onthullen, maar wie weet kan men de wereld wel verrassen met een snellere launch. En hoe tof zou het zijn als Nintendo weer echt een hardcore apparaat gaat lanceren?

Op het gebied van hardware gaan we uiteraard ook Sony nauwlettend in de gaten houden, want de NGP krijgt eveneens een gepaste presentatie. Toch is hier de verrassing al wat weg, aangezien we al het nodige gezien en gehoord hebben van deze opvolger van de PSP. Dat neemt niet weg dat ik niet kan wachten om zelf eens aan de slag te gaan met de nieuwe handheld. En als zowel Nintendo als Sony met wat nieuws komt, dan kan Microsoft toch niet achterblijven? Voorlopig ontkent men alles en ik denk dat het ook nog minstens een jaar te vroeg is om te praten over de opvolger van de Xbox 360, maar wie weet…

eft20En dan de games… waar moet ik beginnen!? We krijgen echt ongekend veel toffe titels te verwerken deze E3 dat het bijna niet haalbaar lijkt om alles in drie dagen tijd te checken, maar het gaat ons lukken! Na alle heerlijke trailers wil ik bijzonder graag meer van Battlefield 3 zien en misschien zit er wel een hands-on speelsessie in. Mede dankzij het uitstel van Gears of War 3 en Deus Ex: Human Revolution ga ik ook graag op zoek naar speeltijd met deze games, terwijl ik ook bij Sony ga kijken voor zoveel mogelijk informatie over Uncharted 3, The Last Guardian, Starhawk en inFamous 2. En hopelijk heeft Take-Two weer de mensen van Digital Extremes en Irrational Games uitgenodigd, want ik ben ontzettend benieuwd naar de stand van zaken wat betreft The Darkness 2 en vooral Bioshock: Infinite.

ight10Daarnaast zijn er ook genoeg geruchten over games die mogelijk onthuld worden tijdens de E3. Van eentje weten we het eigenlijk al zeker, en daar ben ik heel erg benieuwd naar: Hitman Absolution. Ik heb gruwelijk genoten van Hitman: Blood Money en ik kan niet wachten om meer te horen en te zien van de nieuwe missies van Agent 47. Ook van Ubisoft wordt het een en ander verwacht, want zo zou Far Cry 3 onthuld worden. De geruchten zijn sterk, dus het zou goed kunnen dat men tijdens de persconferentie hier wat meer over gaat zeggen. Toch zal de meeste aandacht bij Ubisoft wel uitgaan naar Assassin’s Creed: Revelations en Ghost Recon: Future Soldier.

Het lijstje met potentiële toppers kan ik nog wel uitbreiden, want ik heb het nog niet eens gehad over Modern Warfare 3, Batman: Arkham City, Mass Effect 3 en alle games die onthuld gaan worden voor de NGP. En als je bedenkt dat er ook nog geruchten zijn omtrent Darksiders 2 en een nieuwe God of War-game, dan staat het nu al vast: dit wordt een extreem toffe en epische E3!

  1.   
    RoHoutje's avatar

    Hoge verwachtingen, dus. Ik vind het echt jammer dat ik niet naar de E3 mag en kan. Het lijkt me zo vet! 🙂

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Ik ben zo jaloers op jullie! En ik kijk ook naar dezelfde games uit als Michiel. Bioshock Infinite, BF3, MW3, Batman Arkham City, Hitman Absolution… top top top!! 😀

  3.   
    Carmen07's avatar

    Leuke vooruitblik. Ik vraag me af wat Nintendo gaat doen met de nieuwe console. Of die echt al krachtiger wordt dan een x360 of ps3. Zou wel vreemd zijn aangezien ze vorig jaar de nieuwe Zelda op de Wii lieten zien en die game was toch niet zo mooi.

    Maar wel heel veel coole games om naar uit te kijken. 8)

  4.   
    JohnnyBNL's avatar

    Ik zou graag Grand Theft Auto V aangekondigd zien worden.. En Half-life 3 op de Playstation Conferentie dat zou pas een stunt zijn! Valve goes all Playstation (en PC natuurlijk) XD.

  5.   
    Fabianb's avatar

    Johnnnyboy15nl schreef, "Ik zou graag Grand Theft Auto V aangekondigd zien worden.. En Half-life 3 op de Playstation Conferentie dat zou pas een stunt zijn! Valve goes all Playstation (en PC natuurlijk) XD."

    GTA 5 idd. Ik vind wel dat er heel weinig interessante games deze zomer uitkomen… 🙁 Alles helaas pas in november of later…

  6.   
    ChielB's avatar

    De zomer is altijd een rustige periode, dat is al jaren zo. Tot mei/juni komt er vaak nog wel wat uit en dan is het echt wachten tot eind augustus/september weer (Deus Ex, Gears of War 3, Rage).

    De onthulling/aankondiging van GTA 4 kwam in 2006 tijdens de persconferentie van Microsoft, dus 5 jaar later een V onthullen zou prima kunnen. 🙂

  7.   
    Sa.'s avatar

    Ziet er goed uit.

  8.   
    ms13694's avatar

    laten we allemaal hopen op een hitman onthulling!