Valve mogelijk klaar met singleplayer games

Geoff Keighley, journalist bij GameTrailers, heeft van Valve te horen gekregen dat Portal 2 wel eens de laatste game kan zijn met een geïsoleerde singleplayer ervaring.

Portal 2 will probably be Valve’s last game with an isolated single-player experience. What this all means is something Newell is still trying to figure out.
Dit meldt Keighley in een making-of van Portal 2, genaamd “The Final hours of Portal 2”, welke onlangs is verschenen in te iTunes App Store. Aan het einde van deze making-of heeft Keighley geschreven dat Portal 2 ‘vermoedelijk’ Valve’s laatste game wordt met singleplayer. Op zijn eigen blog geeft hij aan dat de uitspraak van Valve zelf afkomstig is.
This is coming from Valve, although I don’t have a lot more to share other than what is in the story. I agree it’s a provocative statement, especially given the amazing single player storyline in Portal 2. Keep in mind Valve said ‘probably’, so I get the feeling that this could change.
Volgens Valve-oprichter Gabe Newell moet Valve innovatief zijn om op korte en lange termijn succesvol te zijn en daarbij is Valve niet een ontwikkelaar die trends volgt, maar trends creëert. Newell meldt dat hij zelf een aantal ideeën heeft, maar het is een project dat niet binnen vijf jaar het daglicht zal gaan zien.
I feel like the world is about to change and we’re frantically trying to get ourselves in the right position. Its sort of a scary place to be, where our prior success will not materially affect our future success. The next five years, when you look back, it’s going to make today look like the stone ages.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Sorry hoor en Half life 2 episode 3 dan want verhaal is sowieso nog niet af, Half life is gewoon een single player game en dan leuk voor erbij voor de gene die willen multiplayer.

  2.   
    Thundergamer's avatar

    Mss moet HL2:ep3 gewoon worden vergeten, en Portal 3 en HL 3 by elkaar gegooit worden.
    Stel je voor een gravity portal gun hoe vet zou dat niet zijn 8)
    Black Mesa en Aperture Science worden toch al over gepraat in beide games, waarom niet
    dan zijn ze ook gelijk van de SP games af en kopen de fans van beide series de game – probleem opgelost

  3.   
    bender's avatar

    saywhaat, dan schiet enkel rockstargames over die mij goede SP games gaat geven. 😥 (en misschien een paar andere)

  4.   
    killingdj0's avatar

    SAAAAAY WHAAAAAAAAAAAAAT onmogelijk the end

  5.   
    theis's avatar

    sorry hoor, ik zie HL2:EP3 op geen enkele manier in coop verband goed uit de verf komen. En als ze de HL serie niet afmaken is dat toch wel de grootste domper sinds het stopzetten van dungeon keeper 3

  6.   
    Broodbeleg's avatar

    Mweh. Technisch gezien waren de games van Valve nooit SP only. Er werd altijd voor gezorgd dat er mods kwamen en dat er online gespeeld zou worden. Dus ik verwacht ook niet dat er veel zal gaan veranderen.
    En HL2:E3 niet Co-op? Ik zou het geen probleem vinden om samen met een maat Gordon en Alyx te spelen.

  7.   
    JonsoN's avatar

    Valve, please cut the crap, en kondig HL:3 aan! 👿

  8.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik denk dat de titel nogal misleidend is.
    Ik heb het bericht op kotaku gelezen en het gaat erover dat “Singleplayer only games” misschien niet meer komen van Valve.
    Singleplayer + Co-Op of Multiplayer zouden uiteraard wel kunnen, of ik heb het fout verstaan.

  9.   
    ExFichter's avatar

    Hmm 😀

  10.   
    ikkiewikkie's avatar

    Ze hebben het hier over een “isolated single-player experience”, niet over singleplayer in het algemeen. Volgens mij bedoelen ze er gewoon mee dat er geen games meer worden uitgebracht met alleen een singleplayer, maar nog wel games die naast een singleplayer ook over co-op/ multiplayer beschikken.
    Bovendien denk ik niet dat ze stoppen met de Half Life serie. Dat zou echt de grootste blunder in de hele historie van de mensheid zijn.

  11.   
    Mika0077's avatar

    Nnnnnneeeeeeeeeee. Misschien geen portal 3. 😥 😥 😥

  12.   
    Ariose's avatar

    Valve klaar met singleplayer games = ik ben klaar met Valve.

  13.   
    gragon3's avatar

    Counterstrike Source, Day of Defeat Source, Team Fortress 2. Het zijn alle 3 goede titels ( DoD minder dan de andere 2 ) en er komt niet een SP in voor!

  14.   
    Alfa Warrior's avatar

    Jullie lezen het nog altijd fout: Isolated Singleplayer games, Singleplayer games met een “geïsoleerde” (aparte) singleplayer dit betekend dus
    Portal 2 had een geïsoleerde singleplayer dit omdat er geen co-op was die met de Singleplayer wat te maken had, het was om het zo te noemen een “Stand-Alone” co-op.
    Wat ze dus willen is dat al hun spellen co-op gaan krijgen die van de SP af komen, neem als voorbeeld Half-Life 2.
    Er is al een Mod waarmee je online co-op kan met elkaar en de Singleplayer spelen jammer genoeg wel door de community gemaakt en ondersteunt dus niet alles. Wat Valve dus wil is dit soort “mods” er al standaard in laten zitten en dat bijvoorbeeld 1 speler de rol van Gordon Freeman krijgt en 1 speler de rol van Alyx Vance. in plaats dat Alyx door de A.I. bestuurd word.

    Valve is heel goed in Singleplayer spellen en heeft jaren aan onderzoek gedaan hoe ze een spel goed kunnen maken, dit zullen ze echt niet zomaar opgeven.
    Uiteraard wil dit alles niet zeggen dat een co-op die apart staat van de singleplayer niet zal kunnen voorkomen, maar wel samen met een co-op waarin je het singleplayer verhaal speelt.

  15.   
    Sarge's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Ik denk dat de titel nogal misleidend is.
    Ik heb het bericht op kotaku gelezen en het gaat erover dat “Singleplayer only games” misschien niet meer komen van Valve.
    Singleplayer + Co-Op of Multiplayer zouden uiteraard wel kunnen, of ik heb het fout verstaan."

    Zo is het ook volgens mij 😉

  16.   
    Deadstriker's avatar

    Als ze maar eerst Episode 3 aankondigen… 🙄

  17.   
    gatemaster64's avatar

    jammer vond de singleplayer games van valve anders er goed 😥

    zoals half life 2 en portal

  18.   
    RivetingFish's avatar

    dus als ik de tekst goed begrijp willen ze in hun games standaard co op ondersteuning of multiplayer

  19.   
    desxeon's avatar

    Iedere developer wil met z’n tijd mee gaan.:)

  20.   
    Leon 2.0's avatar

    Een beetje vertrouwen in Valve zou niet onterecht zijn. 🙄

  21.   
    thanickk's avatar

    ”gatemaster64″ schreef, "jammer vond de singleplayer games van valve anders er goed 😥
    zoals half life 2 en portal"

    Inderdaad, vooral half life 2 was goed heb ik nog lang plezier aan gehad.