Sony overweegt van de zomer kantoren te sluiten in Japan

Door de aardbevingen en tsunami die Japan behoorlijk geraakt hebben, is het land genoodzaakt stappen te ondernemen om het leven nog enigszins dragelijk te maken. Er wordt opgeroepen elektriciteit te besparen vanwege een groot tekort in het land; bedrijven moeten dus zuiniger te werk gaan.

We are looking to provide two weeks of holidays to workers to alleviate the electricity consumption.
Ook Sony antwoordt op de oproep van de Japanse regering door van de zomer mogelijk een aantal kantoren te sluiten om zo te bezuinigen op energie. In de zomer bereikt het energieverbruik namelijk een piek, dus Sony wil haar medewerkers twee weken vrij geven. Naast Sony doen ook Square Enix en Konami het rustiger aan. Wat dit voor consequenties heeft op games die in ontwikkeling zijn, is niet bekend, maar door zo’n ramp kunnen wij best wat langer wachten.

Wel is het nog steeds een mogelijkheid dat Sony’s NGP vertraging oploopt door de zomerstop. Eerder sprak Jack Tretton, baas van Sony Computer Entertainment America, al over deze vertraging. Toch spreekt een woordvoerder van Sony dit tegen en komt de NGP gewoon op de afgesproken release – die tevens voor ons nog onbekend is.

Het is in ieder geval goed dat Sony zich inzet haar eigen land zo snel mogelijk op te bouwen en waar mogelijk nog meer te steunen. Nog steeds kun je voor Japan geld doneren via het PlayStation Network.

  1.   
    marklin989's avatar

    die mensen hun leven gaan voor dus heb er alle respect voor, vertragingen kunnen me niet schelen

  2.   
    GENERAL_DS's avatar

    met z’n reden kan het mij niet schelen of de game wat later komt.

  3.   
    See4urSelf's avatar

    Zo erg dat dit heeft kunnen gebeuren.. Ik wenst ze veel succes maar vooral sterkte toe.

  4.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dat is mooi van Sony, en wat maakt het uit. 2 weken langer wachten op bepaalde producten? Wat in Japan is gebeurt vind ik nog veel erger. Goed tot Sony dit doet en ook aan andere mensen denken wat het op dit moment erg zwaar hebben.

  5.   
    huntedjohan's avatar

    nette actie van sony, en wat maakt het voor ons uit of sommige games paar weken later uit komen, hebben we eindelijk een geldige reden om een x naar het strand te gaan ipv hele vakantie te gamen 8)

  6.   
    cool ice's avatar

    respect voor sony met deze actie. goed dat ze hun land en de mensen belangrijker vinden dan geld. 🙂

  7.   
    Sarge's avatar

    Volledig terecht 🙂 Denk dat ze van de game-gemeenschap gerust een maandje er tussenuit kunnen 🙂

  8.   
    DGonlag2's avatar

    Goede actie. Die mensen verdienen na alles wat gebeurt is wel wat rust. En ach, dan maar een spel iets later.
    Heb ik zo geen problemen mee.

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    Volledig terecht het land moet nu gewoon echt herstellen dus dan maar wachten 2 weken, En ja als je ook zelf nog eens op vakantie gaat heb je er misschien niet eens echt last van.