Meerdere bronnen wijzen op Wii HD in 2012

Gamers wachten al lange tijd op Nintendo om een opvolger van de Wii aan te kondigen en de mensen van Game Informer hebben van meerdere bronnen gehoord dat dit tijdens de E3 of zelfs eerder zal gebeuren. De nieuwe console van Nintendo zou HD-resoluties aankunnen en naar verwachting meer in de buurt komen van de kracht van een Xbox 360 of PlayStation 3.

De stap naar HD zou Nintendo in elk geval kunnen helpen om de console beschikbaar te maken voor meer grote multiplatformtitels, zoals Portal 2 of zelfs Mortal Kombat. Nintendo heeft altijd al wat moeite gehad met third-party ontwikkelaars en met een nieuwe HD-console zouden deze relaties aanzienlijk verbeterd kunnen worden.

Volgens de bronnen is Nintendo momenteel al bezig om uitgevers de nieuwe console te laten zien en ze enthousiast te maken voor het nieuwe platform. De nieuwe console zou eind 2012 moeten verschijnen en heeft volgens de berichten ook geheel nieuwe controllers, mogelijk zelfs met een touchscreen.

Geruchten over een Wii HD doen al langer de ronde en het begint er nu dus echt op te lijken dat een opvolger van de enorm populaire console in aantocht is. Dit lijkt een perfecte timing, aangezien Nintendo al enige tijd voelt dat de verkopen beginnen af te nemen. Een prijsdaling van de huidige Wii zou dan ook een logische tussenstap lijken.

Uiteraard reageert Nintendo niet op geruchten en speculaties, maar de kans lijkt dus groot dat we tijdens de E3 een bijzondere onthulling kunnen verwachten. Iets waar men op het E3 Twitter-account ook al naar hint…

 1.   
  Verwijder Mij!'s avatar

  Nice 😆

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Het zou zomaar kunnen we zullen het zien 🙂

 3.   
  Call_me_big_daddy's avatar

  wat is dat, HD?

  kan je dat eten?

 4.   
  yostiemontana's avatar

  Call_me_big_daddy schreef, "wat is dat, HD?
  kan je dat eten?"

  Je kan het inderdaad eten. Het is een nieuw soort aardappel….