James Cameron start nieuwe organisatie om 3D-groei te versnellen

Zeg je James Cameron, dan zeg je al snel Avatar. Zeg je Avatar, dan zeg je eigenlijk ook meteen 3D. Het filmen in 3D is duidelijk het paradepaardje van James Cameron, maar volgens de filmmaker gaat de groei van 3D niet snel genoeg. Om hier wat vaart achter te zetten, heeft Cameron samen met zijn vertrouwde cameraman Vince Pace de Cameron-Pace Group opgericht.

Het doel van deze nieuwe groep is om de wereldwijde groei van 3D te versnellen voor alle entertainmentplatformen, zoals televisie, sport, reclame en consumentenproducten. De organisatie van Cameron en Pace zal niet alleen maar promo-praatjes houden, maar ook daadwerkelijk producten leveren om hoogwaardige 3D te maken. Te denken valt aan next-generation camerasystemen, trainingen voor professionals en overige creatieve ‘tools’ voor de volledige entertainmentindustrie, dus niet alleen film. Op deze manier moeten de productiekosten voor 3D-toepassingen omlaag, terwijl het wel kwaliteit oplevert. Cameron vertelde:

Our goal is to banish all the perceived and actual barriers to entry that are currently holding back producers, studios and networks from embracing their 3D future. We are dedicated to building a global brand that is synonymous with high-quality 3D and spans multiple channels, from features to episodic television, and changes the boundaries of what is understood to be 3D material.
Een van de barrières waar Cameron over sprak zijn de dure en logge brillen die vaak nodig zijn om thuis 3D te beleven. Naar verwachting zal de Cameron-Pace Group ook lichtere en goedkopere 3D-brillen op de markt brengen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren