‘Doneer aan Japan’-actie via PlayStation Network brengt veel op

Een paar weken geleden startte Sony Computer Entertainment de ‘Doneer aan Japan’-campagne via haar eigen online service. Via het PlayStation Network kun je – nog steeds – een bedrag overmaken dat direct bestemd is voor de rampen in Japan. Dit kan voor €2, €5, €10 en €20.

We would like to extend our deepest sympathies to those affected by Great East Japan Earthquake. I would like to express our gratitude to every single PlayStation user across the world who made a contribution to the effort.
Deze actie is door velen positief ontvangen en we denken dat Sony erg blij mag zijn met de opbrengst voor haar eigen land. In veertig (40!) landen hebben mensen geld overgemaakt en het totale bedrag tot nu toe bedraagt al ruim €1,3 miljoen. De baas van Sony Computer Entertainment, Kaz Hirai, bedankt iedereen die geld heeft geschonken voor de verschrikkelijke aardbeving en diens gevolgen.

Het geld gaat direct naar het Britse Rode Kruis, de Central Community Chest van Japan en het Japan-fonds van het Amerikaanse Rode Kruis.

Heb je nog niet gedoneerd maar wil je dit wel? Gaat naar het PlayStation Network en ontvang tevens onderstaand Japans thema.

  1.   
    NightHawk's avatar

    Mooi 🙂

  2.   
    GENERAL_DS's avatar

    had niet verwacht dat het zoveel opbracht.

  3.   
    Verluci's avatar

    GENERAL_DS schreef, "had niet verwacht dat het zoveel opbracht."

    nee, ik ook niet
    hebben ze toch goed gedaan!

  4.   
    Potasnik's avatar

    Mooie actie. ’t is dat ik zo goed als nooit aankopen doe op PSN, anders had ik wellicht ook nog de overgebleven centen van een aankoop gedoneerd 🙂

  5.   
    brend5's avatar

    ik had €2 gedoneerd 😀

  6.   
    dicapo's avatar

    Ik had ook gedoneerd ja. Aan die paar euro hebben zij daar nu meer 🙂

    Dat thema vond ik wel erg lelijk 😛

  7.   
    Moon-Hero's avatar

    ”brend5″ schreef, "ik had €2 gedoneerd :D"

  8.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Wel elke cent helpt en hebben ze ook zekker nodig.
    Dus ik ben blij dat ik ook kon helpen met mijn 5 piek. 8)

  9.   
    Daniel Z's avatar

    Ook ik heb vorige week €5 gedoneerd 😉

  10.   
    Slayer61's avatar

    €1.3 miljoen?! Mooi bedrag, zal goed van pas komen in Japan!

  11.   
    LouisvanGaal's avatar

    heb zelf 50 gedoneerd:) ben blij met deze aktie.

  12.   
    ms13694's avatar

    dicapo schreef, "Ik had ook gedoneerd ja. Aan die paar euro hebben zij daar nu meer 🙂
    Dat thema vond ik wel erg lelijk :P"

    ach, ik denk dat het bij de meeste mensen om de exclusiviteit van het thema gaat

  13.   
    DeAdSeYe's avatar

    Nou hoop ik maar niet tot dadelijk weer de helft van het geld opeens verdwenen is zoals al vaker is gebeurt. Wil best geld doneren, alleen mijn vertrouwen is compleet weg. Dan ga ik liever naar Japan zelf, en help ik persoonlijk zelf mee. Het gaat alleen om geld, verder vragen ze nooit als een ramp gebeurt.

    Denk eerder tot de ramp gebieden kleren nodig hebben, eten, schoon water. Dit krijgt Japan alleen niet geregelt, anders waren er niet zoveel problemen.

    Dan ga ik liever er persoonlijk naar toe, en help ik die mensen met men handen. En deel ik ook uit wat ik op dit moment kan missen. Zoals kleren of oude gsm’s zodat ze met familie kunnen bellen. En zo zou dat meer moeten gebeuren! Japan is echt geen verkeert land, en is een zéér sterk land. Maar dan zie je tot ieder land op elke moment onderuit kan gaan. En geld alleen is niet de oplossing, er is meer dan alleen geld.

    Heb zelfs een interview gehoort vanuit het ramp gebied, en die zegt ook. Ik heb geld, maar ik heb er niks aan. Ik wil nieuwe kleren, schoon water, ik wil men familie bereiken. Maar alles is op. Geld voor de wederopbouw is goed, alleen help eerst de mensen fatsoenlijk. Wil liever mensen met men blote handen helpen, als geld doneren vanuit men luie stoel. Hebben ze in mijn ogen meer aan!

  14.   
    Daniel Z's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Denk eerder tot de ramp gebieden kleren nodig hebben, eten, schoon water. Dit krijgt Japan alleen niet geregelt, anders waren er niet zoveel problemen. "

    Je moet niet vergeten wat het Rode Kruis doet, die zorgen vaak juist voor voedsel, water etc. En daar is toch geld voor.

    Ik stort zeker niet naar alle gebieden geld, omdat ik er verzekerd van ben dat het niet altijd juist terecht komt. Maar Japan heeft eigenlijk om niets gevraagd en zo’n actie als deze vertrouw ik dan weer wel. Zeker omdat het vanuit Sony zelf komt, een bedrijf dat ook getroffen is.

  15.   
    RivetingFish's avatar

    mooi bedrag 🙂

  16.   
    Kpyne's avatar

    heel erg netjes gedaan 😆

  17.   
    cool ice's avatar

    zo dat is heel mooi! 🙂 kunnen die mensen goed gebruiken. mooie actie van sony!

  18.   
    ducky50's avatar

    mooi gedaan ja 😛

  19.   
    mickey666's avatar

    moet die psn wel online wezen hahahahahahaha, ik meen het man!!! het duurd niet lang moeten wij daar ook een inzameling voor houden