Nintendo: Geen 3D-ondersteuning voor Wii 2

Het is zeer onwaarschijnlijk dat de opvolger van de Nintendo Wii 3D-ondersteuning zal bevatten, volgens Reggie Fils-Aime, hoofd van Nintendo of America.

In een interview met CNN, vanwege de lancering van de Nintendo 3DS, vertelde de man dat hun bedrijf alleen in 3D gelooft als er geen brilletjes bij betrokken zijn.

Glasses-free is a big deal. We’ve not said publicly what the next thing for us will be in the home console space, but based on what we’ve learned on 3D, likely, that won’t be it.
Eerder zei de maker van de 3DS, Hideki Konno, een soortgelijk iets:
I think at Nintendo, we realise that any sort of goggle-type 3D technology was not going to work. In order to make 3D technology viable with video games, we thought we needed to have glasses-free 3D.
Nintendo heeft zo weinig mogelijk vrijgegeven over een opvolger van de Wii, maar heeft wel eerder aan hun investeerders meegedeeld dat een “Wii 2” in ontwikkeling is. Satoru Iwata, hoofd van Nintendo heeft ook echter verteld dat deze nog wel even op zich kan laten wachten.

  1.   
    killingdj0's avatar

    stom….

  2.   
    Martijn's avatar

    ”killingdj0″ schreef, "stom…."

    Wat een heerlijk onderbouwde reactie… 🙄
    Ik vind het eigenlijk best logisch, de techniek is er gewoon nog niet. Bij de 3DS kon Nintendo het display zelf ontwikkelen en er dus voor zorgen dat je niet zo’n domme bril op hoeft te doen. De Wii2 zal naar alle waarschijnlijkheid gewoon op de TV aangesloten worden en elke vorm van 3D bij deze TV’s is brilafhankelijk en daarbij ook nog belachelijk duur. Als ze wel voor 3D zouden kiezen mag je dus ten eerste een schreeuwend dure TV erbij aanschaffen en elke keer zo’n dom brilletje opzetten. Zo wordt de drempel om een console aan te schaffen wel erg hoog.

  3.   
    xZer0tolEranCe's avatar

    jammer

  4.   
    Vinstaro's avatar

    Godzijdank

  5.   
    N360Gamer's avatar

    ”killingdj0″ schreef, "stom…."