Medewerker BioWare betrapt op schrijven van lyrische Dragon Age 2 review

Dragon Age 2 is een spel waarover de meningen aardig verdeeld zijn. De één vindt het een leuke Fantasy RPG en tijdverslindend, terwijl de ander vindt dat het spel originaliteit en een uitdaging mist als je kijkt naar de voorganger. Om de negatieve mening een beetje uit de wereld te helpen, schreef een medewerker van BioWare stiekem een zeer positieve Dragon Age 2 review voor Metacritic.

Reddit gebruiker GatoFiasco was aan het scrollen door een aantal gebruikersreviews van Dragon Age 2 totdat hij de review van ‘Avanost’ las, die het spel beoordeelde met een tien als eindcijfer. Hier een citaat uit de review:

The immersion and combat of this game are unmatched! A truly moving and fun epic. Anything negative you’ll see about this game is an overreaction of personal preference. For what it is, it is flawlessly executed and endlessly entertaining
Gebruiker Avanost bleek alleen maar deze Dragon Age 2 review te hebben geschreven, die zelfs wat meer aanvoelde als een verkooppraatje. GatoFiasco startte een zoekactie naar wat informatie over deze gebruiker en kwam tot zijn verbazing erachter dat deze persoon als technicus voor BioWare werkt.

Inmiddels is de review van de website afgehaald, maar GatoFiasco heeft wel een mooi dagboekje bijgehouden waarin hij uitgebreid uitlegt hoe hij tot deze ontdekking kwam. Voor de geïnteresseerden: dit alles is hier te lezen.

  1.   
    NightWidow's avatar

    Haha wel grappig om te lezen. Ik vraag me nu alleen af of hij dit op eigen stokje heeft gedaan of dat hij dit moest doen van Bioware.

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    Busted!
    Ik neem aan dat ze dit wel vaker hebben gedaan dan?

  3.   
    Fabianb's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Busted!
    Ik neem aan dat ze dit wel vaker hebben gedaan dan?"

    Niet alleen bij BioWare hoor 😛

  4.   
    BABI-PANGPANG's avatar

    Best sneu als je een review gaat maken van je eigen spel, het vervolgens een 10 geeft en er ook nog eens in verteld dat alle negativiteit over het spel aan de speler zelf ligt.

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    B@S schreef, "Best sneu als je een review gaat maken van je eigen spel, het vervolgens een 10 geeft en er ook nog eens in verteld dat alle negativiteit over het spel aan de speler zelf ligt. "

    Niemand is er van bewust hoevaak jij ermee te maken heb gekregen. Is toch ook hetzelfde als *reclame’s* op de tv. Ze doen ook allemaal groot over hun product, dat is normaal! Het is ook bewezen tot veel forums de dupe zijn van zoon markting. Zo plaatsen veel mensen *goede* teksten over hun product en doen zich voor als een normale bezoeker.

    En als iedereen eerlijk zou zijn, dan zou meer als 80%van de mensen lles eraan te doen om het maximale geld uit hun product te halen.

  6.   
    Aftermath's avatar

    Fabianb schreef, "

    ”Alfa Warrior” schreef, "Busted!
    Ik neem aan dat ze dit wel vaker hebben gedaan dan?"

    Niet alleen bij BioWare hoor 😛 "

    ja gamersnet zit vol met dit soort mensen 😛 (nee hoor)

  7.   
    firro's avatar

    hahah owned