Inception sequel een mogelijkheid op de lange termijn

Een film zo succesvol als Inception (820 miljoen dollar aan de kassa wereldwijd) kan er bijna niet onderuit een sequel te krijgen. Zo werkt dat nou eenmaal in Hollywood. Voor de film uitkwam was men sceptisch over het idee, nu heeft de cast al getekend voor deze mogelijke sequels en ook Christopher Nolan staat er voor open. Alleen nu nog even niet.

Veel mensen zullen van mening zijn dat Inception het sterkst is als een op zichzelf staande film. Er zullen echter evenveel anderen zijn die er geld voor over hebben om de groep nog eens bij elkaar te zien komen voor een hersenkrakend avontuur. En daar mikt Warner uiteraard op.

In het interview dat Tom Hardy gaf over zijn rol in The Dark Knight Rises kwam ook het succes van Inception ter sprake. Daarbij legde Hardy uit dat de acteurs uit de eerste film alvast zijn gestrikt voor een mogelijk gevolg. Het is standaardroutine voor de grote studio’s om acteurs alvast vast te leggen voor mogelijke sequels op een grote franchise.

Als Nolan aan de slag wil met Inception 2 zal het terughalen van de cast uit het eerste deel hem dus geen problemen opleveren. Nolan zelf is echter nog niet zo ver:

It’s not something I want to say no to, but it’s not something I’ve given a lot of thought about.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren