Hoofdreeks Pokémon zal altijd op handhelds blijven, aldus GameFreak

Tijdens een interview met de website IGN wist Junichi Masuda, mede-oprichter van GameFreak, te vertellen dat de hoofdreeks van Pokémon altijd op de handhelds zal blijven, ook in de toekomst.

I don’t think so. I think the Pokemon core series is always going to be with handheld hardware, in the future as well.
De reden hiervoor is simpelweg doordat de beste man het concept van het altijd kunnen dragen en spelen van de game bij Pokémon past. Je kunt te allen tijde communiceren en aan de slag, waar je ook bent.
I consider handheld hardware you can carry around with you as almost being equal to being with Pokemon, always. I think handheld really matches the idea of Pokemon that we have. Also, you can communicate and transfer data all the time, whenever you want with a handheld. That’s also a match with the Pokemon concept.
Dit betekent dus dat we in de toekomst waarschijnlijk geen volwaardige 3D Pokémon-RPG zullen zien op de consoles, iets dat voor velen onder ons toch een teleurstelling kan zijn. Want als er een franchise is die potentie heeft in 3D, dan is het wel Pokémon.

  1.   
    DGonlag2's avatar

    Ik hoef het niet te hebben voor een console hoor. Lijkt me geen zak aan. Maarja, misschien vergi ik me wel, maar ik vind het idd echt iets om mee te nemen in je broekzak, daar is het immers ook naar vernoemd.

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    Vind het idd ook meer een handheld game

  3.   
    Vlad-x's avatar

    Het is een geweldige handheld-serie, maar van de andere kant… Beeld je eens een Pokemon-MMO in. Dat je als een jong gozertje/meisje daar rondloopt tussen allerlei wilde Pokemon… Het KAN heel goed uitpakkken, maar dan moet het wel goed gebeuren.