Originele Super Mario Bros. bevatte geweren, lasers en raketten, aldus Miyamoto

Het lijkt erop dat de originele Super Mario Bros. niet altijd een even vriendelijke en kleurrijke game is geweest, want slechts zes maanden voor de release van de game overwoog Miyamoto nog geweren, lasers en bestuurbare raketten. Zodoende diende indertijd de A-knop niet voor de springfunctie, maar om Mario zijn wapens te laten gebruiken.

Dit concept klinkt vandaag de dag natuurlijk lachwekkend, iets dat Miyamoto dan ook zeker wist toe te geven tijdens het interview waarin hij alles uitlegde. Zo wist de beste man verder nog te verklaren dat hij Mario bijvoorbeeld op een raket tussen de wolken zag vliegen met een laser. Op de grond kon Mario weer andere wapens inzetten, zoals een geweer.

Hoewel Mario met vuurwapens klinkt als een maf concept, is dit echter niet zo vreemd als het lijkt. De befaamde GameBoy-titel Super Mario Land bevat namelijk levels waarin Mario een vliegtuig of duikboot bestuurt en hiermee raketten kan schieten op vijanden. Laten we er echter op rekenen dat de volgende Mario-titel gewoon een platformer wordt.

  1.   
    ianyo's avatar

    Inplaats van een bloody game is het nu een alle leeftijden game:P

  2.   
    Kpyne's avatar

    Dit was toch al bekendgemaakt een tijdje geleden?

  3.   
    DGonlag2's avatar

    Kpyne schreef, "Dit was toch al bekendgemaakt een tijdje geleden?"

    Dat dacht ik ook. Toen had die ook nog zo’n lol naam. Jumpman toch? Lijkt me ook wel lol om eens wat goomba’s af te knallen.

  4.   
    Slayer61's avatar

    Kpyne schreef, "Dit was toch al bekendgemaakt een tijdje geleden?"

    Ja, nogal wat tijdje geleden, maar wel leuke nieuws voor de mensen die het nog niet wisten! Stel je eens voor, een Italiaanse loodgieter, met rakketten, lasers en geweren! Call of Duty killer if you ask me! ๐Ÿ˜›

  5.   
    firehopper211's avatar

    ๐Ÿ˜† gelukkig hebben we wel anderen Nintendo characters met geweren,Samus,Starfox etc.

  6.   
    cool ice's avatar

    als je het zo eens bekijkt is er eigenlijk geen enkele game waar geen geweld in zit. van aardappels platstampen met mario tot voetgangers doodrijden met niko (GTA4). het zit in ons bloed om elkaar te vernietigen. ๐Ÿ˜€ kinderen spelen al cowboytje met hun handen als pistolen en gaan vechten omdat 1 vind dat ander dood is. ๐Ÿ˜€

  7.   
    bender's avatar

    tetris!

  8.   
    Verwijder Mij!'s avatar

    Kpyne schreef, "Dit was toch al bekendgemaakt een tijdje geleden?"

    Klopt. ๐Ÿ˜›