Johnny Depp in Wizard of Oz prequel?

Wat doe je als je hoofdrolspeler zich op het laatste moment terugtrekt, wanneer men net is begonnen met het ontwerpen van de sets? Precies! Dan kom je in actie en ga je achter een nog grotere ster aan. Dat is tenminste wat Disney doet nu Robert Downey Jr. zich heeft teruggetrokken uit Sam Raimi’s Oz: The Great and Powerful. Johnny Depp moet de vrijgekomen plaats in nemen.

De film gaat over een jonge tovenaar met een gigantisch ego. Hij wordt gedwongen te vluchten uit het rondtrekkende circus waar hij voor werkt. Met zijn heteluchtballon komt hij in een tornado terecht, die hem naar het land Oz blaast. Oz wordt geregeerd door twee heksen.

De reden van het stoppen van Downey Jr. is niet bekend. Nieuw is het niet dat hij een project verlaat dat dit jaar opgenomen moet worden: in Gravity werd de plaats die hij achter liet ingenomen door George Clooney.

Johnny Depp krijgt het er maar druk mee. Na de afronding van de documentaire over Keith Richards staat voor hem het volgende project alweer voor de deur: Dark Shadows, waarin hij zijn koningskoppel met Tim Burton nieuw leven inblaast. Daarnaast moet hij – eveneens voor Disney – ook al opdraven voor Lone Ranger van Gore Verbinski. Disney zelf heeft aangegeven dat het filmen van Oz in de tweede helft van dit jaar moet gebeuren: de film heeft prioriteit. Mogelijk heeft dit gevolgen voor Lone Ranger, als het te veel wordt voor Depp om alles met elkaar te combineren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren