Fast Forward 2011: The Legend of Zelda: Skyward Sword

In dit nieuwe deel is onze Link geboren en getogen in de gemeenschap Skyloft, bestaande uit een grote groep eilanden die zweven boven de wolken. Op een dag ontdekt Link de Skyward Sword, een zwaard dat hem een onbekend land toont met kwade wezens. Met behulp van dit zwaard kan Link reizen tussen de twee werelden en naarmate het verhaal vordert, wordt duidelijk waarom Skyloft en het land beneden de wolken gescheiden zijn. Laat dit luchtige avontuur maar beginnen…

Het ontstaan van de Master Sword
In mijn drietal columns maakte ik het al duidelijk: Skyward Sword is een prequel op Ocarina of Time en focust zich op het ontstaan van de Master Sword. Volgens Miyamoto zal de Skyward Sword op een zeker moment veranderen in het zojuist genoemde zwaard, een op zijn minst gezegd interessante plottwist. Dit is echter niet de enige verrassing, want de Skyward Sword kan tevens de vorm aannemen van het vrouwelijke figuur dat getoond is op de artwork van de game op de E3 2009. Welke connecties dit figuur verder heeft met de Master Sword en hoe het verhaal zal uitpakken, dat moet we simpelweg nog ontdekken.

[SCREENSHOTS]
Gestroomlijnd
Zoals bekend maakt Skyward Sword gebruik van MotionPlus, waardoor we Link’s zwaard een-op-een mogen besturen met de Wii-afstandsbediening. Naast de nodige zwaardtrucjes kunnen we met MotionPlus ook allerlei objecten accuraat besturen, zoals een vliegende kever, zweep en pijl en boog. Het doel van Miyamoto is om de besturing zo intuïtief als mogelijk te maken, kortom, de beste man wilt met Skyward Sword de ultieme Zelda-ervaring bieden.

Niet alleen de besturing, maar ook de gameplay gaat hiermee aardig op de schop, want de actie is in Skyward Sword gestroomlijnd. Het innemen van een drankje onderbreekt niet langer de game, het selecteren van voorwerpen gaat veel sneller, je hebt een staminameter en de actie ligt op een hoger tempo. Dit betekent daarentegen niet dat je blindelings door de game heen kan hakken en slaan, want vijanden vereisen nu meer denkkunst om ze te kunnen verslaan.

Accuraat
De visuele stijl van Skyward Sword speelt verrassend genoeg een grotere rol dan je zou verwachten. Juist door de kleurrijke, overdreven stijl kunnen zwakke plekken beter worden aangegeven op monsters en bazen. Denk hierbij aan het paarse oog in de klauw van een reuzenschorpioen; een simpele designkeuze, maar wel een designkeuze die sterk uitgewerkt kan worden bij bazen en/of puzzelelementen. De zwakke plekken opzoeken van een uit de kluiten gewassen eindbaas en nauwkeurig te werk gaan met MotionPlus om deze te verslaan, is toch ontzettend belonend?

De mogelijkheden zijn dankzij MotionPlus eindeloos, waardoor Skyward Sword voor het eerst in jaren echt een frisse Zelda-ervaring kan bieden. Het enige euvel van de game is vooralsnog de releasedatum, want Nintendo heeft de game voor het eerste kwartaal nog kunnen bevestigen. Binnen dezelfde periode deze game én Ocarina of Time uitbrengen, kan echter schade toebrengen aan de verkoopcijfers van beiden. Persoonlijk hoop ik dat Skyward Sword wordt uitgesteld naar het einde van 2011.

Voorlopige conclusie
The Legend of Zelda: Skyward Sword brengt ons een Zelda-ervaring zoals we die in jaren niet meer hebben gehad. De besturing is vele malen nauwkeuriger dankzij MotionPlus, de actie is gestroomlijnd en ligt op een hoog tempo. De visuele stijl van de game is ideaal voor vijanden en puzzelelementen, want kleuren kunnen een grotere rol spelen dan je wellicht zou verwachten. Het liefst zie ik Skyward Sword pas eind dit jaar verschijnen, want dan weten we tenminste zeker dat dit een Zelda-game wordt om nooit meer te vergeten.

The Legend of Zelda: Skyward Sword verschijnt vooralsnog begin 2011.

  1.   
    rubenat's avatar

    dit is echt geen spel voor mij

  2.   
    KSnK's avatar

    Wel voor mij! Ik ga pre-orderen denk ik, heb ik nooit eerder gedaan 😛

    Alleen, waarom zou het erg zijn als OoT tegelijkertijd uitkomt? Die kom toch op de DS en Skyward Sword op de Wii? Of heb ik ff iets gemist?

  3.   
    LouisvanGaal's avatar

    Spel deze spellen sinds Carina Of Time zeer goede spellen altijd!

  4.   
    Batavier's avatar

    Is helemaal niet erg dat ze tegelijk uitkomen. Hoef je er maar één nu te kopen en kan je de ander later uit de budgetbak vissen. 🙂

  5.   
    DutchYoda's avatar

    Zelda fan vanaf het eerste uur. Ook deze komt mijn huisje binnen.

  6.   
    Jonah's avatar

    KSnK schreef, "Wel voor mij! Ik ga pre-orderen denk ik, heb ik nooit eerder gedaan 😛
    Alleen, waarom zou het erg zijn als OoT tegelijkertijd uitkomt? Die kom toch op de DS en Skyward Sword op de Wii? Of heb ik ff iets gemist?"

    Vanwege onderstaande opmerking. 😉

    Batavier schreef, "Is helemaal niet erg dat ze tegelijk uitkomen. Hoef je er maar één nu te kopen en kan je de ander later uit de budgetbak vissen. :)"

    Een dergelijke mentaliteit zullen veel gamers hebben wanneer ze moeten kiezen tussen twee Zelda’s. Nu vind ik het sowieso niet verstandig om een nieuwe Zelda-game te lanceren tijdens de komst van een nieuwe handheld. Ik besteed al mijn geld aan de 3DS + OoT en meer uiteraard. Skyward Sword bekijkt het maar. 😛

  7.   
    ckerigon's avatar

    Dit is zeker een spel voor mij!
    Ik kijk er echt naar uit er is nog geen enkele zelda game die mij heeft kunnen teleurstellen 😀

  8.   
    KSnK's avatar

    Ik zou zeggen dat de meeste zelda fans voor Skyward Sword gaan, aangezien ze OoT vast al wel gespeeld hebben 😛 Ik zou daar iig zeker voor gaan.

  9.   
    St. Jeroen's avatar

    Skyward Sword is uitgesteld als jullie het nog niet meegekregen hadden, dus hij verschijnt niet tegelijkertijd met Ocarina of Time 3D!

  10.   
    Jonah's avatar

    St. Jeroen schreef, "Skyward Sword is uitgesteld als jullie het nog niet meegekregen hadden, dus hij verschijnt niet tegelijkertijd met Ocarina of Time 3D! "

    Let op in de titel: “mogelijk” uitgesteld. Het is niet zeker. 😉 Behalve dat, als fan kies ik juist weer voor OoT 3D. 😛

  11.   
    Tha Duck's avatar

    In de reacties gaat men wel voorbij aan het feit dat Nintendo niets in de budgetbak gooit. 😉 Als je ooit al iets kunt vissen, doe je dat gewoon voor (nagenoeg) dezelfde prijs als dat ie in de winkels kwam.

    Verder ben ik nog niet super enthousiast over deze Zelda. Ik denk dat Motion Plus niet bevredigend gaat werken en bovendien hebben we er nog te weinig van gezien om er verder een mening over te vormen.

  12.   
    Jonah's avatar

    Zelda: Twilight Princess ligt nog steeds in de winkels voor een heftige zestig euro, iets dat op zijn minst dan ook te verwachten is van Nintendo.

    Wat betreft MotionPlus, waarom zou het niet goed werken? Vanwege de E3-demo? Die faalde vanwege storingen in het signaal. Latere beelden op de beursvloer gaven juist aan dat het vlekkeloos werkte. 🙂

  13.   
    JayV's avatar

    Ziet er wel goed uit. Zullen er zeker op wachten.
    🙂

  14.   
    Cherishe's avatar

    Nieuwe Zelda is altijd weer genieten voor de echte Nintendo fan.
    Must-have

  15.   
    cookymonster's avatar

    leuke wii game, en dat hoor je me niet veel zeggen 😛

  16.   
    GBA43's avatar

    rubenat schreef, "dit is echt geen spel voor mij"

    Same here.,,

  17.   
    King of Heroes's avatar

    Ik hoop dat ie snel uitkomt! Ik vond twilight princes ook al fantastisch! 8)

  18.   
    soulzx3's avatar

    Jonah schreef, "

    ”KSnK” schreef, "Wel voor mij! Ik ga pre-orderen denk ik, heb ik nooit eerder gedaan 😛
    Alleen, waarom zou het erg zijn als OoT tegelijkertijd uitkomt? Die kom toch op de DS en Skyward Sword op de Wii? Of heb ik ff iets gemist?"

    Vanwege onderstaande opmerking. 😉

    Batavier schreef, ".."

    Een dergelijke mentaliteit zullen veel gamers hebben wanneer ze moeten kiezen tussen twee Zelda’s. Nu vind ik het sowieso niet verstandig om een nieuwe Zelda-game te lanceren tijdens de komst van een nieuwe handheld. Ik besteed al mijn geld aan de 3DS + OoT en meer uiteraard. Skyward Sword bekijkt het maar. 😛
    "

    totaal met je eens jonah geef mij maar lekker OoT was ook gewoon een van de beste games ooit