CrewGrounds Ga jij Kinect in huis halen?

In de wandelgangen van GamersNET wordt elke dag weer veel gebabbeld over games. Van gezellige gesprekjes tot hevige discussies en zo nu en dan gooien we zelfs met stoelen. Best interessant en leuk om over te lezen en de crew dus wat beter te leren kennen. Toch…? Voor de gene die hier ‘ja’ op hebben geantwoord hebben is het tijd om zich ook op het grondgebied van de GamersNET crew te wanen. Zet je helm op, hou je bril vast en neem voor de zekerheid ook een kotszakje mee, want hier is de mening van de GamersNET crew over de huidige poll.

Ga jij Kinect in huis halen?
Het overgrote deel van de crew ziet de toekomst van Kinect rooskleurig in, maar heeft het apparaat zelf nog niet in huis. De €150 die Microsoft voor Kinect vraagt is namelijk nog best veel. Ook blijven we natuurlijk gewoon hardcore gamers en willen we meer dan Kinect Adventrues en Your Shape: Fitness Evolved. Ook zijn er crewleden die gewoon meer van de ouderwetse controller houden en op dit moment dus helemaal geen zin hebben om voor de televisie gaan te springen. Marjolein is een geval apart, want zij was de uitverkorene om de review over Kinect voor GamersNET te doen en is dus al druk aan het springen en zwaaien om een indruk van het apparaat te krijgen.

Hij staat al onder mijn televisie
Marjolein van Diejen
Ja, ik heb Kinect zelfs al in huis
Als een van de weinigen binnen de crew heb ik de Kinect al in huis. Ik heb ‘m echter niet gekocht, maar als reviewexemplaar gekregen van Microsoft. Zou ik de Kinect anders gewoon gekocht hebben? Ja, dat zeker, maar ik zou waarschijnlijk iets langer hebben gewacht totdat ik enkele van de games had kunnen uitproberen. De meeste games voor de Kinect spreken mij wel aan, hoewel ik niet echt fan ben van party games. Fighters Uncaged, Michael Jackson: The Experience en Child of Eden zijn echt zeker titels die ik wil spelen.

Meer/andere games graag
Matthijs Bijl
Misschien als er betere games voor Kinect zijn
Laat ik allereerst even zeggen dat ik zelf niet in het bezit ben van een Xbox 360. De Kinect is dan (in ieder geval voorlopig) niet een apparaat dat voor mij is weggelegd. De games de komende twee jaar zullen verschijnen, zullen dit ook niet zijn. Ik verwacht veel troep voor de grote ‘massa’, die zichzelf ‘gamers’ durft te noemen. Maar ik verwacht dat met de stap die Kinect maakt met deze technologie, we wel over een aantal jaren op een hele andere wijze zullen (kunnen) gamen. Ik hoop het in ieder geval, want stel je voor dat we over een paar jaar een helm opzetten en letterlijk in een virtuele wereld stappen. Technologieën zoals Kinect zullen naar mijn mening die mogelijkheid van gamen een stuk dichterbij brengen en alhoewel ik de games die ik voor Kinect verwacht niet met open armen zal ontvangen, ben ik in ieder geval blij dat er een begin is gemaakt naar een geheel andere dimensie voor ons gamers…

Melissa Smink
Misschien als er betere games voor Kinect zijn
Ik was in eerste instantie niet van plan om Kinect te kopen. Dat was puur vanwege de verkoopprijs versus games die beschikbaar zijn. Dat zijn nu alleen nog casual games en daar ben ik dus geen fan van. Voor mij zou het even leuk zijn, maar na niet al te lang gaat dat ding dan echt weer uit.
Toen ik er echter achter kwam dat ze ‘Fighters Uncaged’ ook uit gingen brengen begon ik te twijfelen. Als groot liefhebber van vechtsporten is dat natuurlijk hartstikke vet om te hebben. Helaas zijn de meeste recensies niet bepaald positief, dus dat gaat hem ook niet worden. En daarbij, het is ook een beetje zonde om de Kinect te kopen voor één bepaalde game. Nee… voorlopig blijf ik nog gewoon gamen met een controller. Stiekem natuurlijk wel in de gaten houdend welke games er voor Kinect uitkomen. Dus, wie weet koop ik hem nog wel.

Richard Leurs
Misschien als er betere games voor Kinect zijn
Ik heb Kinect goed kunnen testen en ben heel tevreden over de techniek. Toch heb ik het apparaat nog niet in huis gehaald, want er zijn simpelweg nog geen games die ik er mee wilt spelen. Ja, Kinectemals is helemaal leuk voor kinderen en Dance Central werkt zeer goed. Het zijn echter geen games waar ik een camera van €150 voor wil kopen. Ook casual games speel ik zo af en toe, maar te weinig om nu een Kinect voor aan te schaffen. Let wel op! Ik schiet Kinect hier helemaal niet neer, want ik ben echt van mening dat het een top technologie is. Echter wel een technologie die voor ons hardcore gamers in de toekomst pas interessant gaat worden. Nu is het leuk voor kinderen en daar is niet mis mee, maar in de toekomst? Man ó man laat die toekomst maar snel komen.

Twan Stins
Misschien als er betere games voor zijn
Het concept van Kinect vind ik erg vet. Toch zijn er naar mijn smaak nu nog te weinig games die ik graag in mijn collectie zie. Ik hoop dus echt dat we in de nabije toekomst een shooter tegenkomen waar je met Kinect commands geeft, en bijvoorbeeld met je controller speelt. Nog eventjes wachten op die tactische shooter of dat strategische spel. Alleen dan schaf ik die zwarte camera (met plezier) aan.

Jeroen Bakker
Misschien als er betere games voor zijn
Het concept van Kinect spreekt me echt aan. Ik zie hier zelfs de toekomst van gaming in! De manier waarop Kinect gepresenteerd wordt, namelijk als een casual apparaat, vind ik echter vreselijk. Zodra Microsoft het voor elkaar krijgt om hardcoretitels overtuigend te laten werken op Kinect, zonder al te veel gimmicks, dan hebben ze mij gewonnen. We zullen zien.

Ik koop wel een nieuwe controller
Wester Wagenaar
Nee, Kinect is niets voor mij
Mocht ik überhaupt een Xbox 360 bezitten, dan nog had ik mijn geld niet uitgegeven aan Microsoft’s nieuwste apparaatje. Ik geloof simpelweg nog niet in de Kinect en geloof allerminst in de belofte dat er nog wel “echte” games voor zullen uitkomen. Gamen zonder knoppen lijkt mij bijzonder onpraktisch, want het is meer een beperking dan een verbetering. Kinect belooft dan wel om realisme dichterbij te brengen doordat er geen controller gebruikt hoeft te worden, maar hoe kun je dan iets simpels bewerkstelligen als het camerastandpunt draaien? Ik geloof niet in het apparaat en Kinect is dan ook niets voor mij.

Stefan Arendshorst
Nee, Kinect is niets voor mij
Ik kan me voorstellen dat er genoeg mensen zijn die met een lach op hun gezicht rond staan te springen in de kamer, maar je zal er van moeten houden. Ik zal het ooit wel eens proberen, maar zelf halen zal ik nooit doen, want het spreekt me niet aan en ik bestuur een console toch liever met de controller.

Marin Jurešić
Nee, Kinect is niets voor mij
Nee, voor mij is het geen optie. Ten eerste heb ik helemaal geen Xbox 360 tot mijn beschikking. Ten tweede game ik liever met een degelijke controller in mijn handen. Ik snap best dat mensen het vet vinden, maar mij er niet mee gezien. Ik blijf lekker op de ‘old-school’ manier gamen!

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik wacht er nog mee. Ze zijn niet nagekomen wat ze hadden belooft, erg jammer. 🙄

 2.   
  PsYkOfOoL's avatar

  als er een prijsdrop komt dan wel

 3.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  PsYkOfOoL schreef, "als er een prijsdrop komt dan wel"

  Precies!
  Stel je koopt ze alle twee.
  Dus de PlayStation Move, en Kinect…
  Move kost in totaal 110 euro…
  En Kinect 150…
  Samen alweer 260 euro…
  Met 260 euro kun je veel doen!
  Denk aan 16 GB DDR3, of een hele goede videokaart… Of een nieuwe console…?
  Dus misschien dat ik ooit move zal kopen, maar meer niet…

 4.   
  ckerigon's avatar

  Ik wacht er ook mee 😉
  Kinect heeft zeker weten potentie in mijn mening, maar er zijn simpel weg gewoon geen hardcore games uit.

  Als er mooie titels voor uitkomen dan ga ik hem halen.

 5.   
  Fawaka-W's avatar

  Als ik een xbox had zou ik hem niet kopen.
  Dat hele move kinect gebeure vind ik maar niks.

 6.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Sci-Fi is here on XBOX360!! 😆
  Wie wil dit nou niet? Gwn doen , Er komen vast nog wel betere en leukere games en het is handig voor msn en xbox chat
  en de kinect menu werkt prima. De stem herkenning voor het menu komt ongeveer in februari met een update voor nederlands/engels. Je mist iets revolutionairs op game gebied..als je dit niet in huis haalt, moeje zelf weten..Net zoals Alan Wake ja tog? 🙄

 7.   
  soulzx3's avatar

  hij is wel echt te duur nu misschien als hij goedkoper is haal ik hem

 8.   
  FRENZY 14's avatar

  heb geen xbox en hou me liever bij de ps3 met controller 🙂

 9.   
  UberProSure's avatar

  1. Hij is te duur;
  2. Te weinig “spraakmakende” games;
  3. Bij een nieuw product ben ik vaak bang voor bugs etc.

  Dat vind ik ervan? 🙄

 10.   
  RoHoutje's avatar

  Ik krijg toch al een Wii, dus geen Kinect voor mij. 🙂

 11.   
  reflex166's avatar

  nog niet als was die 50

 12.   
  stiero's avatar

  Weet nie zeker maar is niet zo tof gwn betje bewegen en da camera moet het dan nog zien ook!!

 13.   
  a88's avatar

  Dan kan je toch net zo goed een wii kopen.Of is dat weer anders.
  VOOR MIJ is game gewoon relaxed op bankie zitten of niet soms?
  Ik koop hem niet omdat ik geen x-box 360 heb 😆