The Dark Knight Rises wordt mogelijk volledig in IMAX opgenomen

Christopher Nolan maakte veel vrienden toen hij meldde dat The Dark Knight Rises niet in 3D zal worden uitgebracht, aangezien hij liever kiest voor opnames in IMAX. Daarnaast plaatste hij de volgende opmerking: “We’re looking to do something technologically that’s never been done before“. Dit “something” lijkt te wijzen op het opnemen van de gehele film in IMAX! Nolan had enkele scènes van The Dark Knight in IMAX opgenomen, zoals de bankoverval waarmee de film begon en de achtervolgingsscène met de Batmobile en Bat-pod.

De speciale camera’s die nodig zijn voor IMAX-opnames zorgen voor geweldige beeldkwaliteit met een veel hogere resolutie dan traditionele camera’s, maar ze hebben ook zeker enkele nadelen. Zo maken ze van zichzelf aardig wat lawaai, zodat het lastig is om er rustige scènes met dialogen mee op te nemen. Ook zijn de IMAX-camera’s zeer groot en vooral ontzettend zwaar.

De IMAX Corporation lijkt echter een nieuwe camera te hebben ontwikkeld, die stiller is en ook een stuk mobieler is dan de oude modellen. Nolan zou deze gaan gebruiken om The Dark Knight Rises volledig in IMAX op te kunnen nemen. De bron vertelde:

I’m hearing that Nolan will try and shoot The Dark Knight Rises totally in IMAX. I’ve heard that IMAX has been quietly developing a smaller, less intrusive camera that will be able to handle dialogue scenes. If the camera is finished in time, expect Nolan to use it.
Hoewel dit bericht nog niet formeel is bevestigd, zijn er steeds meer bronnen die dit onderschrijven. We wachten nog even met juichen tot het officieel is aangekondigd, maar het lijkt een heel mooi begin voor The Dark Knight Rises.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren