Filmposter SINT mag blijven hangen

Als je het nieuws de afgelopen tijd hebt gevolgd, is je vast ook wel opgevallen dat er enige ophef was over de filmposter van SINT. In deze horror-komedie van regisseur Dick Maas zien we een moordlustige St. Niklas, die op pakjesavond eens flink wraak komt nemen met een vlijmscherpe staf. Uiteraard wordt er ook reclame voor de film gemaakt, maar sommige ouders waren niet gediend van de filmposter. Ze vonden de enge Sinterklaas niet geschikt voor het openbaar, omdat ook kleine kinderen de posters kunnen zien.

Dick Maas gaf eerder deze week in De Wereld Draait Door al tekst en uitleg, met collega Johan Nijenhuis als vertegenwoordiger van alle tegenstanders. Inmiddels heeft de Reclame Code Commissie besloten dat de poster gewoon mag blijven hangen. De commissie verklaarde:

“Op het eerste gezicht herkent men op de poster het silhouet van Sinterklaas op zijn paard en dit acht de Commissie voor kinderen niet angstaanjagender dan een willekeurige andere afbeelding van de Sint. Het gezicht van de Sint is zeer onduidelijk en donker afgebeeld.”
Sceptici lieten eerder al weten dat het wellicht doorgestoken kaart is, al deze ophef, om de film op een slinkse manier extra onder de aandacht te brengen. Echt of niet, Dick Maas lijkt hoe dan ook de grote winnaar te worden van al deze media-aandacht.

Hieronder nog een keer de poster, omdat hij zo mooi is. SINT is vanaf 11 november te zien in de bioscopen.


De niet zo goede heiligman
Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren