Kinect ook zonder extra kabel op oudere Xbox 360 modellen

Eigenaars van oude(re) modellen van de Xbox 360 hoeven géén extra kabel aan te schaffen voor de Kinect. De reden voor de onduidelijkheid hierover is dat de Xbox 360 Slim een speciale Kinect poort ingebouwd heeft. De oudere versies van de Xbox 360 hebben deze poort niet.

De speciale Kinect poort zorgt ervoor dat de camera van genoeg stroom voorzien wordt om optimaal te kunnen werken. De bijgeleverde adapter is echter los van de USB kabel aan te sluiten op het stopcontact. Zo kan de camera ook optimaal werken op een Xbox 360 zonder Kinect poort.

Microsoft zelf heeft bevestigd dat er wel een extra kabel nodig was. Online shops speelden hier meteen op in door de benodigde kabel aan te bieden. Maar, dit blijkt niet nodig te zijn. Alles wat je nodig hebt wordt bij de Kinect geleverd. Bespaar jezelf dus een overbodige aankoop.

  1.   
    Batman360x's avatar

    Goed om weten dit !

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dat het bij de nieuwe xbox niet nodig is wist ik en die heb ik, Dus ja als ik hem ga halen dan zit ik sowieso goed 😀

  3.   
    DGonlag2's avatar

    Het is toch ook vreemd om iets voor de console te verkopen en dat je het vervolgens niet aan zou kunnen sluiten op het apparaat? Hoeveel energie verbruikt dat ding trouwens als die een aparte stekker nodig heeft!

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "Het is toch ook vreemd om iets voor de console te verkopen en dat je het vervolgens niet aan zou kunnen sluiten op het apparaat? Hoeveel energie verbruikt dat ding trouwens als die een aparte stekker nodig heeft!
    "

    Geen idee hoeveel het verbruikt maar toen de oude xbox 360 er nog was was er ook nog geen kinect of nou ja dat was nog niet af, Dus ja logisch dat ze betere ondersteuning er voor maken voor de nieuwe 360 en dat die dan bij de oude een aparte kabel nodig heb voor stroom.

  5.   
    cool ice's avatar

    dan voel je je genaaid als je net snel die kabel online besteld had. 😛

  6.   
    mbrouwer's avatar

    Heeft iemand enig idee wat ik die kabel kan kopen? Ik heb een Slim250 Kinect bundel maar wil de kinect ook gebruiken op mijn Elite en dr zit geen kabel bij de bundel.

    Alvast bedankt 🙂