Die Hard 5 heeft een script; opnames in 2011

De Die Hard-franchise heeft tot dusver al vier avonturen met detective John McClane opgeleverd. In 2007 verscheen, twaalf jaar na het derde deel, Die Hard 4.0 en het ziet er naar uit dat dit niet het laatste deel zal zijn.

Hoofdrolspeler Bruce Willis heeft namelijk laten weten dat een eerste versie van het script voor Die Hard 5 klaar is en dat men in 2011 zal beginnen met de opnames. Naar verwachting zal Len Wiseman weer de regie in handen nemen. Ondanks dat een pril script al klaar is, had Willis nog niets te melden over de inhoud van de film. Hij liet wel weten dat hij graag een wereldwijd conflict in de film zou willen zien.

Productiestudio Fox had zelfs het idee gehad om CTU-agent Jack Bauer (tv-serie 24) een team te laten vormen met John McClane, maar dat idee heeft men inmiddels geschrapt. Het gerucht doet nog wel de ronde dat men Samuel L. Jackson weer in de huid van Zeus Carver laten kruipen in Die Hard 5. Jackson en Willis hebben altijd een goede chemie gehad in films en na hun explosieve avontuur in Die Hard With a Vengeance zou het ons niet verkeerd lijken om de heren nogmaals samen in actie te zien. Al is het maar vanwege de zeer vermakelijke, lompe discussies tussen beide heren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren