Tony Gilroy ook gekozen voor regie van The Bourne Legacy

Universal Pictures heeft een roerige reis al achter de rug om een vierde Jason Bourne-film van de grond te krijgen. Fans van de films waren misschien al tevreden met het slot van The Bourne Ultimatum, maar het viel wel te verwachten dat men deze lucratieve franchise weer nieuw leven in zou willen blazen.

In juni werd al gemeld dat Tony Gilroy het verhaal van de vierde film, getiteld The Bourne Legacy, zou gaan schrijven. Hij was ook verantwoordelijk voor de vorige verhalen, dus dat was een logische keuze. Inmiddels is bekend geworden dat Gilroy nog meer gaat doen, want volgens de berichten gaat hij ook de regie van de film verzorgen. Paul Greengrass, die eerder al de Bourne-films Supremacy en Ultimatum regisseerde, had al laten weten klaar te zijn met de serie.


Schrijver-regisseur Tony Gilroy

Gilroy maakte pas enkele jaren geleden zijn debuut als regisseur, maar dat deed hij op een zeer indrukwekkende wijze met de film Michael Clayton. Vorig jaar wist zijn tweede film, Duplicity, de hooggespannen verwachtingen niet waar te maken.

Het grootste vraagteken blijft momenteel de inhoud en richting van de film, want naar alle verwachting heeft The Bourne Legacy weinig tot niets met het boek te maken. Er was ooit sprake van een prequel, maar de kans is ook aanwezig dat men voor een volledige ‘reboot’ gaat om het Jason Bourne-universum een nieuw gezicht te geven op het witte doek. Hoofdrolspeler Matt Damon liet immers al eens weten dat hij zonder regisseur Greengrass niet snel nog eens de rol van Jason Bourne zou gaan spelen. We zijn benieuwd of hij ondertussen van gedachten is veranderd, of dat The Bourne Legacy zonder hem verder gaat…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren