Microsoft laat nieuwe Xbox 360-controller met verbeterde D-pad zien

Vanmorgen plaatste we al een bericht over het gerucht dat Microsoft met een nieuwe controller voor de Xbox 360 bezig is. Dit gerucht blijkt waar te zijn, want Major Nelson, medewerker en bekend personage bij Microsoft, heeft de look en features van de nieuwe controller onthuld.

De belangrijkste verandering is het nieuwe D-pad dat op de controller aanwezig is. Het nieuwe D-pad kan in twee verschillen standen worden gebruikt, namelijk als schijfje, zoals ook op de huidige controller, en in een plusvorm. Door het D-pad te draaien kunnen de standen worden afgewisseld. Daarnaast heeft de controller ook een nieuwe mat grijze look en hebben de LT- en LR-knoppen een nieuwe iets ingedeukte vorm.

De controller wordt alleen samen met een Play & Charge Kit verkocht en is in Amerika vanaf 9 november voor $64.99 verkrijgbaar. Wij Europeanen moet nog iets langer wachten, want Microsoft is van plan om de nieuwe controller hier vanaf februari te gaan verkopen. Bekijk hieronder in ieder geval de plaatjes en de video, waarin de controller goed te zien is.

[SCREENSHOTS]

Meer Sakura Wars VI: Stronger than Love

31/8/2010Sakura Wars VI komt naar Wii 2
  1.   
    abc6465465464's avatar

    ik vind de oude toch mooier ๐Ÿ˜›

  2.   
    RemcoBluB's avatar

    KIJK HOE MOOIDIE CONTROLLER IS!!!!!!!!!!!! ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜†

  3.   
    bender's avatar

    vind het wel stom dat de knoppen geen kleur meer hebben ๐Ÿ™

  4.   
    Verbeemen's avatar

    is dit ook voor de pc? anders wacht ik wel een half jaartje

  5.   
    Alias's avatar

    Wel handig dat ze de D-pad onder de loep hebben genomen en dat ze deze (hopelijk) wat verbeterd hebben, de macro’s voor wapens/spells en items die je toewijst aan de 8 richtingen van de D-pad in Oblivion was af en toe een ramp om de juiste macro snel te pakken te krijgen. Wel vind ik het erg jammer dat ze de gezellige kleurtjes van de ABXY knoppen hebben vervangen door saaie grijstinten.

  6.   
    UberProSure's avatar

    Wat een k*t ding ben eerlijk zeg.. wtf heb je daar aan? ๐Ÿ˜•

  7.   
    sthij's avatar

    ze hebben hem lelijker gemaakt en duurder en die dpad heb je ook niks aan die verbeteringen als ze denken dat veel mensen dit gaan kopen hebben ze het mis ๐Ÿ™„

  8.   
    DeAdSeYe's avatar

    sthij schreef, "ze hebben hem lelijker gemaakt en duurder en die dpad heb je ook niks aan die verbeteringen als ze denken dat veel mensen dit gaan kopen hebben ze het mis ๐Ÿ™„ "

    Hoe wil jij nou weten of de controller nou niet goed gaat lopen? Als je vorige bericht hebt gelezen zijn er toch mensen wat de D-pad niet zo fijn vinden, daar heeft Microsoft naar geluisterd en er zijn mensen wat intressen hebben in deze controller. Als het beter werkt dan vervang ik al mijn controllers ook naar de nieuwe versie. En wat maken die kleuren uit? Kijk nog niet meer eens op welke kleur of letter ik druk, het is automatisme geworden, kijk nog niet eens meer naar de knoppen onder het spelen.

  9.   
    DutchFreeze's avatar

    Die Dpad is wel een stuk beter want ik kan eigenlijk echt maar slecht omgaan met de huidige. Bijv in cod 4 wil ik iets inzetten met rechts(of wast nou links?) en dan krijg ik nightvision . best lame en het gebeurt me echt te vaak eigenlijk.

    Alleen dat zilver… ik vind zilver op electronica echt lelijk. Alleen onze tv en mijn Z2300 zijn uitzondering op die regel.
    (niet dat we nou zon bijzondere tv hebben, maar imo is hij wel mooi :))

  10.   
    Serg1337's avatar

    UberProSure schreef, "Wat een k*t ding ben eerlijk zeg.. wtf heb je daar aan? ๐Ÿ˜• "

    Dat is een controller, met een verbeterde D-pad, iets wat in sommige games wel handig kan zijn..

  11.   
    desxeon's avatar

    Geef mij maar de gewone Controller.
    Edit:Maar Microsoft heeft wel klasse voor Design. ๐Ÿ™‚

  12.   
    nurie's avatar

    die wel even wat mooier dan die huidige controller, heeft iets meer klasse. Wel grappig dat hij niet in het zwart is. Maar zonder die kleurtjes lijkt hij een stuk minder kinderlijk

  13.   
    RemcoBluB's avatar

    nurie schreef, "die wel even wat mooier dan die huidige controller, heeft iets meer klasse. Wel grappig dat hij niet in het zwart is. Maar zonder die kleurtjes lijkt hij een stuk minder kinderlijk"

    ja idd, en ook vet dat dat ding aan de onderkant zwart is i.p.v. wit!
    ik vind hem er echt veel mooier uitzien. ๐Ÿ˜†

  14.   
    nickykolkie's avatar

    sthij schreef, "ze hebben hem lelijker gemaakt en duurder en die dpad heb je ook niks aan die verbeteringen als ze denken dat veel mensen dit gaan kopen hebben ze het mis ๐Ÿ™„ "

    ik ga hem wel kopen want ik vind hem wel mooier en ik haat de d-pad van de gewone controller

  15.   
    GameAC's avatar

    Wow, die is lelijk.

  16.   
    MisterMDW's avatar

    Lelijk of mooi is eigen mening ๐Ÿ˜› ik zelf vind hem wel mooi, maar ook weer oersaai doordat er wel erg vele grijs is gebruikt, dat de x,b,y,a buttons geen kleur meer hebben is alleen voor het zicht stom,want zelf kijk ik net als meerdere mensen al hebben gezegt niet meer eerst op de buttons.
    Verder is de d-pad wel een verbetering de grip voor de rt en lt knoppen niet echt goed gezien, wat me wel opviel was dat er een soort rondje op de stickjes zit wat voorheen 4 kleine puntjes waren… mij lijkt het onhandig ๐Ÿ˜•

  17.   
    Th3 Click3r's avatar

    bender schreef, "vind het wel stom dat de knoppen geen kleur meer hebben ๐Ÿ™ "

    We gaan weer terug naar de jaren 19..?:P 60, 70? geen kleuren?:P haha ๐Ÿ˜›

  18.   
    klacko's avatar

    ik vind hem toch wel heel mooi hoor :O en dat die kleuren weg zijn. ik vind het er beter bij passen zo.. supernice:)

  19.   
    Koen's avatar

    Ik vind hem wel nice ๐Ÿ™‚ Toch wat stijlvoller en volwassener.

  20.   
    MaTriX's avatar

    GameAC schreef, "Wow, die is lelijk."

    Ow hebbie haar ook weer met ze nutteloze opmerkingen ๐Ÿ˜•

    Maar goed ik vind hem wel gaaf alleen zoals Allias al aangaf mis ik de kleurtjes wel, zodra ik aan een nieuwe toe ben zal ik er 1 aanschaffen maar zolang me oude nog werkt niet.

  21.   
    Creepy's avatar

    Mooi, maar waarom hebben ze die d-pad ook zo crap gemaakt? Tekken etc is echt niet te spelen daarmee.

  22.   
    Wanted3131990's avatar

    Ik vind het wel geldklopperij:O Had die kont-roller lekker met de nieuwe xbox geintroduceerd… Ik hou het toch bij de ‘oudjes’. Volgens mij gebruik ik het D-pad amper…

  23.   
    Gamer_Unlimited's avatar

    ”Wanted3131990″ schreef, "Ik vind het wel geldklopperij:O Had die kont-roller lekker met de nieuwe xbox geintroduceerd… Ik hou het toch bij de ‘oudjes’. Volgens mij gebruik ik het D-pad amper…"

    Hoe is het geldklopperij? Een standard controller kost rond een euro of 45, en dan nog de Play & Charge kit van een euro of 20 kom je uit op 65, dus je krijgt waar je voor betaald.

  24.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ziet er wel goed uit ๐Ÿ˜€

  25.   
    Abbadon's avatar

    hmm wat was er mis met de oude controller?

  26.   
    HeroWulf's avatar

    die gast kan de controller niet echt recht voor de camera houden zeg.

  27.   
    i_yell0wi7's avatar

    Mooie controller supper voor games als streetfigther en tekken

  28.   
    ianyo's avatar

    geef mij maar de oude.

  29.   
    Th3 Click3r's avatar

    DeAdSeYe schreef, "

    ”sthij” schreef, "ze hebben hem lelijker gemaakt en duurder en die dpad heb je ook niks aan die verbeteringen als ze denken dat veel mensen dit gaan kopen hebben ze het mis ๐Ÿ™„ "

    Hoe wil jij nou weten of de controller nou niet goed gaat lopen? Als je vorige bericht hebt gelezen zijn er toch mensen wat de D-pad niet zo fijn vinden, daar heeft Microsoft naar geluisterd en er zijn mensen wat intressen hebben in deze controller. Als het beter werkt dan vervang ik al mijn controllers ook naar de nieuwe versie. En wat maken die kleuren uit? Kijk nog niet meer eens op welke kleur of letter ik druk, het is automatisme geworden, kijk nog niet eens meer naar de knoppen onder het spelen. "

    Hij wilt het niet weten, hij is er al van overtuigd dat dat zo is:P
    Maargoed wat betreft de kleuren is het inderdaad wel saaier gemaakt maar precies wat je zegt, niemand kijkt er eigenlijk naar tijdens het spelen… Maarja of het nou echt een verbetering is moet maar blijken he!
    Is las hier als het goed is dat deze nieuwe versie duurder is als de oude? Dat vind ik ook volstrekt onnodig en onzin! Veel verbetering zit er niet in, ze hebben alleen de D-pad wat omhoog gehaald als ik het goed begrepen heb… ๐Ÿ˜›
    Ik vind dat ze de prijs dan wel hetzelfde kunnen houden door het te compenseren met de simpele grijstinten die ze gebruikt hebben:P

    UPDATE: ik zie in het filmpje dat er toch iets meer is met de D-Pad, volgens mij kan je hem ook draaien ofzo, hij laat het wel zien alleen zie je het niet… De prijs is $65 dus dan is het gewoon een normale prijs in Euro’s… bovendien is hij alleen verkrijgbaar met play & chargkit dus zoals ik al zei is hij niet duurder:)

  30.   
    Magana's avatar

    Erg gelikt en ziet er nogal luxe uit! Ik vind hem mooi al vind ik het jammer van de verschillende grijstinten op de knoppen van A, B, X en Y. ๐Ÿ™‚

  31.   
    Marijn-8-Gerrard's avatar

    Ik heb net de oude gekocht voor de pc, gwn niks mis mee, wrm zou ik dan een nieuwe kopen?

  32.   
    lassieman's avatar

    bender schreef, "vind het wel stom dat de knoppen geen kleur meer hebben ๐Ÿ™ "

    idd, dacht eerst dat de foto zwart wit was :S. maar afgezien de knoppen vind ik deze toch mooier

  33.   
    FioranoJC's avatar

    Van de week nog ff me D-Pad van me Xbox 360 stuur verwisseld met een 360 controller. Wat een klus zeg…
    Die D-Pads zijn zwaar klote van xbox dus dit komt goed uit ๐Ÿ™‚