GamersNET Poll: Tweedehands games kopen…

Met de Gamescom en E3 achter de rug vroegen wij ons bij de vorige poll af of jullie het er voor over hebben om voor een game lang in de rij te staan. Er waren nog heel wat mensen zo gek om dit te doen, want 15% van de stemmers gaf aan hier geen probleem me te hebben. Een andere 26% wou ook best in de rij staan, maar dan niet langer dan één uur. Het grootste deel, namelijk 46% van de stemmers, gaf aan niet in een lange rij te willen staan om een game te checken. Ze zien de game vanzelf wel een keer. Helaas heeft de laatste 13% van de stemmers de ernstige allergie waardoor ze niet in de rij kunnen staan. Heel vervelende natuurlijk.

Ariose: Zolang er beweging zichtbaar is in de rij en het doel in zicht is vind ik het prima. Is dat niet het geval, dan sla ik die game wel over, wat op de Gamescom redelijk vaak gebeurde.

GreyWolf: Als er wat boothbabes te bezichtigen zijn tijdens het wachten, wil ik best in een rij staan hoor.

Dude…: Dat is toch geen moeilijke keus. Voor je echte favoriete games heb je dat toch wel over. Ik zou aardig wat uurtjes in de rij willen staan om Assassin’s Creed: Brotherhood te spelen of Medal of Honor te zien.


Met de nieuwe poll vragen we aan jullie of je wel eens tweedehands games koopt. Doe je dit vaak of juist helemaal nooit? Laat jouw mening weten door op de poll te stemmen en/of hieronder een bericht achter te laten. Misschien zie je jouw bericht bij de volgende uitslag wel terug.

  1.   
    matdriks's avatar

    Nou, heel soms kijk ik naar 2de handse.
    Maar die zijn dan duurder dan voor nieuw.

    Codes voor digitale service zijn goedkoop namelijk.
    Zo had ik 42eu voor starcraft 1 +2 betaald.
    En betaal je meer dan 40eu voor 2de hands alleen voor stacraft 2

  2.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Ik was in de VS op vakantie en daar verkochten ze in de gamestop keiveel 2ehands games, je had een paar releases in de kast staaan en thats it. en verder kon je nog pre-orderen maar tweedehands wordt echt toekomst maar ik hou dr echt niet van, ik heb een keer een tweedehands game gehad en die was helemaal bekrast en sindsdien koop ik alles nieuw, maakt me niets uit of ie dan twintig euro duurder is want dan weet ik wel dat het goed is.

  3.   
    soulzx3's avatar

    voor mij heeft een spel meer waarde als ik weet dit ik er de volle mep voor betaald heb en ik weet dat ik de enigste ben die hem heeft gespeeld.

  4.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    ”soulzx3″ schreef, "voor mij heeft een spel meer waarde als ik weet dit ik er de volle mep voor betaald heb en ik weet dat ik de enigste ben die hem heeft gespeeld."

    helemaal mee eens, niks aan toe te voegen.

  5.   
    M@tthijs's avatar

    Af en toe koop ik een tweedehands game, als die in de winkels voor een veel te hoge prijs ligt dan hoort. Een tientje minder vind ik dan wel mooi meegenomen. 🙂

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Als ik een Tweedehands games koop doe ik het meestal bij Gamemania. Maar in meesten gevalen koop ik ze gelijk nieuw.

  7.   
    VanishNL's avatar

    meestal koop ik gewoon games nieuw. maar 2e hands is ook wel leuk als het eens spel is wat ik eigenlijk wel wilde hebben, maar toen niet het geld voor had. maar als ik 2e hands koop zorg ik gewoon dat ik het op kan halen zodat ik de disc kan bekijken en het evt. kan testen 😉

  8.   
    desxeon's avatar

    Ik koop gewoon nieuwe Games, want als ik tweedehands games koop, dat voelt gewoon niet goed en er kan van alles mis zijn met dat Cd’tje. 😉

  9.   
    cookymonster's avatar

    wel altijd toepasselijk bij het laatste nieuws die polls 😉

    OT: als iedereen tweedehandsgames moet gaan kopen waar komen die tweedehandsgames dan nog vaandaan er moeten toch minstens evenveel ‘eerstehandsgamers’ zijn als ‘tweedehandsgamers’

  10.   
    FRENZY 14's avatar

    koop altijd nieuw, tweedehands is maar afwachten of het schijfje in orde is

  11.   
    RemcoBluB's avatar

    cookymonster schreef, "wel altijd toepasselijk bij het laatste nieuws die polls 😉
    OT: als iedereen tweedehandsgames moet gaan kopen waar komen die tweedehandsgames dan nog vaandaan er moeten toch minstens evenveel ‘eerstehandsgamers’ zijn als ‘tweedehandsgamers’"

    groot gelijk!
    maar ik heb op onderste (5e) keuze gedrukt: Doe ik alleen als de games niet meer nieuw verkrijgbaar zijn.

  12.   
    M@tthijs's avatar

    cookymonster schreef, "wel altijd toepasselijk bij het laatste nieuws die polls :wink:"

    Tja, dat is natuurlijk per slot van rekening de bedoeling hè. 😆

  13.   
    )GN(-Erik's avatar

    Een aantal redenen waarom je beter geen tweede hands games kan kopen:

    Je moet afwachten of de disk/schijfje niet beschadigd is. 😮

    Het instructieboekje zit er meestal niet meer bij. 🙁

    Voor een game met online registratie is de key vaak al gebruikt. 😕

    Het zijn meestal de slechtere games, want anders verkopen mensen het niet. 😉

  14.   
    Dude…'s avatar

    Met oudere releases zou ik ze 2dehands kopen. omdat dat soort spellen dan in de winkel 30 euro zijn en 2 dehands nog maar een 10tje ofzo. terwijl nieuwe games 60 euro zijn en 2dehands zijn deze ook nog wel 50.
    en zowiezo. als er een nieuw deel van je favoriete serie komt ga je toch ook niet wachten tot dat die in de budgetbak komt om ze VERVOLGENS weer 2dehands te kopen

  15.   
    iveL's avatar

    Ik heb het nog nooit gedaan… en ben ook niet van plan om het te gaan doen. Ik ben altijd bang dat er iets aan beschadigt is. Dan koop ik hem toch liever in de winkel! (voor 20 euro meer… maar wel nieuw)

  16.   
    ms13694's avatar

    desxeon schreef, "Ik koop gewoon nieuwe Games, want als ik tweedehands games koop, dat voelt gewoon niet goed en er kan alles mis zijn met dat Cd’tje. 😉 "

    Same here

  17.   
    Tom's avatar

    Tweedehands games, waarom niet? Stukken goedkoper dan de winkels, zelfs als de games al in de budgetbakken liggen en je helpt er ook nog iemand vanaf. Ik ben voor.

  18.   
    Fox's avatar

    ik koop niks tweedehands lol. ik heb een website en daar zijn spellen bijna altijd 30 euro goedkoper dan bijv. een andere winkel bij het uitkomen van het spel

  19.   
    bender's avatar

    ”soulzx3″ schreef, "voor mij heeft een spel meer waarde als ik weet dit ik er de volle mep voor betaald heb en ik weet dat ik de enigste ben die hem heeft gespeeld."

    wat maakt het uit dat nog andere mensen hebben gespeeld op de game?

  20.   
    M247's avatar

    Echte persoonlijke must-haves bestel ik al in de pre-order. Met name games om de tijd tussen mijn favorieten te overbruggen koop ik tweedehands. Zeg maar de net-niet-top-games.
    Vind het een prima toevoeging, en zou ook niet weten waarom je zoiets zou afschaffen.
    Een auto laat je toch ook niet staan omdat ‘ie tweedehands is?

  21.   
    Ken2BE's avatar

    Ik zit redelijk veel op 2dehands sites.Ik koop wel niets,ik ruil altijd.Dat werk goed,ik heb toch nog nooit voor gehad dat een spel niet werkt.Ik koop alleen games wanneer ze echt de moeite zijn zoals alan wake en red dead redemption.Anders probeer ik ze altijd te ruilen.Ik snap ook wel dat ontwikkelaars en uitgevers dit niet echt fijn vinden,maar ik blijf dit doen zolang ze games niet gaan verkopen voor 30 euro.

  22.   
    Svenis's avatar

    Ik koop regelmatig 2e hands games van Gamemania.
    ik vind het wel spijtig als er een Code word opgezet op de games. zodat je ze niet verder kan verkopen.
    Stel dat het geen leuk spel is of het is niet jou ding.

  23.   
    Hotshot's avatar

    Ik koop wel is 2e hands games, maar dan alleen van mijn vrienden, zij hebben wat geld voor iets wat ze niet meer wilden en jij hebt een ‘nieuwe’ game.
    EN als het echt goede vrienden zijn verkopen ze het je ook nog voor een weg geef prijsje.

  24.   
    Broodbeleg's avatar

    Kopen van games doe ik alleen nog maar op Steam. Dus nee, tweedehands games kopen doe ik niet.

  25.   
    Leon 2.0's avatar

    Sinds ik een playstation 3 heb, koop ik regelmatig tweedehands games. Daarvoor nooit, tweedehands games voor de pc leveren meestal moeilijheden ivm accounts gekoppeld aan de key ed., daarnaast dalen pc games ook sneller in prijs en zijn ze al goedkoper. Dus heeft het minder nut om een pc game tweedehands te kopen. 🙂

  26.   
    JonsoN's avatar

    Ik hou wel van 2e hands games, ten eerste omdat je veel minder betaald, ten 2e omdat het meestal spellen zijn die je niet of nauwelijks nog kunt vinden in winkels en omdat ik er niet van hou om die spellen te bestellen via internet want daar zijn ze natuurlijk ook weer duurder.
    Winkels als GameMania zijn daarom voor mij erg welkom!

  27.   
    nanathan's avatar

    Ik koop wel eens een 2de hands game.
    Het is pakken goedkoper en er zijn veel gamers die een spel kopen en op een week de singleplayer uitspelen en dan het spel terug verkopen. Deze games zijn echt zo goed als nieuw maar kosten maar 75% van de nieuwprijs. Misschien minder zelfs.
    Ik heb geen probleem met 2de handsgames. De prijzen van games schieten dan ook de pan uit vind ik.

  28.   
    Statique's avatar

    Ik koop regelmatig 2ehands games, maar dan wel eigenlijk alleen maar voor de Ds, de Snes en de Gamecube. Bij spellen voor de cube kijk ik wel altijd even hoe het cdtje er uit ziet.

    Pc spellen koop ik eigenlijk altijd nieuw, maar ik ben persoonlijk heel erg blij dat er veel in 2ehands games gehandeld wordt. Zo kijk ik bij de gamemania in A’dam toch ook altijd even bij de 2ehands spellen, vind het ook gewoon leuk om naar dat ene juweeltje voor een leuke prijs te zoeken 😉

    Daarom vind ik het jammer dat er door de industrie steeds meer stappen worden ondernomen om de handel in 2ehands spellen te ontmoedigen…

  29.   
    Sarge's avatar

    Ik heb eigenlijk nog nooit 2de hands games gekocht, maar ook nog maar één splinter nieuw spel (FC2). Meestal koop ik games die al 2 jaar of ouder zijn. Dan zijn ze meestal al stukken goedkoper en nog altijd even leuk 😛

  30.   
    The_sith_lord's avatar

    2e hands games kopen heb ik niet zoveel problemen mee.

    ik koop ze wel altijd in de winkel, je weet heel niet wat voor troep je allemaal op marktplaats etc tegenkomt;)

  31.   
    Cirdan's avatar

    Het grappige is dat ik hier (Friesland tenminste) bijna geen winkels zijn waar je oude games terug kunt brengen en kunt kopen. Toevallig was ik vorig jaar in Engeland waar het bij elke gameshop normaal is 2e hands game te verkopen voor minder dan het helft van de nieuwprijs. Tja, dan koop je het toch?:P

  32.   
    M..enn0's avatar

    Ik koop mijn games altijd nieuw. Ik heb mijn game 1x tweedehands gekocht en na een dag was hij al kapot. Ik weet niet of het aan mij lag of aan de game, maar tegenwoordig neem ik geen risico meer en koop ik mijn games gewoon in de winkel.

  33.   
    Tadao's avatar

    Ik koop soms 2de hands, zolang erbij staat dat het gerestoreert is, en zo goed als nieuw. en anders gewoon op E-bay als er ‘as good as new’ bij staat. bij mij gaat het meer om het spel dan wie hem eerst had. Maar als het een spel is dat ik echt graag wou en wil, dan koop ik hem nieuw

  34.   
    gamesgratisthuis's avatar

    Ik ga echt niet in de rij staan voor een spel hoor. Ik vind het vaak al te veel moeite om zowieso voor dingen naar de winkel te gaan. Alleen voor een controller of iets anders wat niet door de brievenbus past maar anders bestel ik gewoon online en liefst gratis thuis bezorgd zoals bij gamesgratisthuis.nl.

    Ik vind ook wel dat een 2e hands game er nog netjes uit moet zien, ik kreeg 1x een bekraste cd thuis, die stuur ik gewoon terug hoor. Daar ga ik echt niet voor betalen.