Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 is de volledige titel van de game die hoort bij de gelijknamige film. In de eerdere games speelde het rondlopen in de school Zweinstein een grote rol en konden via die plek missies worden gedaan. In de nieuwste titel is dat verdwenen en is er daarnaast voor gekozen om de game tot een third person-shooter om te smelten. Weten deze veranderingen goed uit te pakken?

Net als in de film?

De film gaat door waar het vorige deel ophield: Harry Potter besluit na de dood van Perkamentus om de tovenaarsschool Zweinstein te verlaten en de stukken ziel van de antagonist, Voldemort, te vernietigen. De game volgt deze verhaallijn min of meer, maar weet hier op bijzondere wijze mee om te gaan. Veel stukken worden namelijk weggelaten, waardoor je steeds willekeurig ergens in het verhaal terecht komt.

Daarnaast hebben de makers besloten om het verhaal, dat dus al volledig van de hak op de tak springt, af te wisselen met niets toevoegende missies, die variëren tussen het bevrijden van enkele Muggles of sluipen met de onzichtbaarheidsmantel. Naar alle waarschijnlijkheid zijn ze enkel toegevoegd om de speelduur enigszins op te rekken, want ze voegen niets toe aan de doorlopende verhaallijn en doordat ze verplicht zijn speel je ze slechts door om verder te kunnen met het spel. Deze missies zijn erg saai en bijzonder ongeïnspireerd: de sluipmissies laten je bijvoorbeeld steeds hetzelfde doen. Je dient ergens heen te lopen, tegen niemand aan te botsen, om vervolgens weer terug te lopen en hetzelfde nog eens te doen en dit blijft niet lang leuk.

Geen Zweinstein

In het zevende Harry Potter-deel is er geen mogelijkheid meer om door Zweinstein te wandelen, want die heeft de jongen immers verlaten. In de voorgaande games was het de bedoeling om veel door de school te lopen en vanuit daar missies te doen, alleen is er bij The Deathly Hallows – Part 1 niets om dit gemis op te vangen. Het free-roam gedeelte, wat een van de sterke punten vormde van de eerdere games, is hiermee dus verdwenen. Wat overblijft is een zeer eentonig en lineair avontuur, waarin alles elkaar chronologisch opvolgt en je daarom eerst het een moet voltooien voordat je door kunt met het ander. Alle andere mogelijke paden die je zou kunnen bewandelen zijn hermetisch afgesloten, waardoor er altijd maar één mogelijke route is.

Naast de verdwijning van Zweinstein is ook het vechtsysteem aangepast, want het spel zal nu als een third person-shooter gespeeld moeten worden. Hierin is het mogelijk om verscheidene spreuken te gebruiken en ook het gooien en gebruiken van potions is een optie. Het is de bedoeling om regelmatig te schuilen achter objecten om niet geraakt te worden door spreuken van je tegenstanders, maar omdat de schuilplaatsen zeer schaars zijn, ze vaak niet voldoende bescherming bieden en vijanden op willekeurige plekken opduiken, gebruik je die eigenlijk nooit. Het is veel handiger om je verdedigingspreuk te gebruiken, maar helaas worden de gevechten hierdoor zeer statisch. Aangezien je steeds op dezelfde plek staat en continue je schild gebruikt om deze af te wisselen met hier en daar een aanvalsspreukje, weten de gevechten dus niet echt te boeien.

Slechte afwerking

Op zich ziet alles er redelijk uit, alleen is de algehele afwerking jammer genoeg slecht. De personages en de omgevingen zien er niet slecht uit, maar de lipsynchronisatie kan bijvoorbeeld echt niet meer. De mond beweegt op willekeurige momenten op en neer, waar op magische wijze wel goed geformuleerde zinnen uitkomen. Ook is het soms niet duidelijk of je iets hebt gehaald of niet. Na het verslaan van de eerste dementor bijvoorbeeld, wordt niet laten zien hoe deze doodgaat, maar zie je ineens Harry Potter alleen in een kamer staan alsof er plotseling vijf seconden zijn overgeslagen.

Het spel is bovendien niet erg moeilijk, want zelfs op de moeilijkste stand biedt de game zeer weinig uitdaging. Daarnaast zijn overal checkpoints geplaatst, waardoor als je doodgaat, wat niet vaak voorkomt, je eigenlijk altijd op de plek terecht komt vlak voordat je het loodje legde. Er is weinig frustratie, maar een gevoel van voldoening is dan ook het hele spel afwezig.

Conclusie

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 is een titel geworden die op geen enkele manier in de buurt weet te komen van het plezier dat in de eerdere delen hier en daar nog wel te vinden was. Door de lineaire aard van de game, de repetitieve missies en de saaie gevechten weet het spel op elk punt saai over te komen en boeit het daarom geen moment. Laat The Deathly Hallows maar fijn in de rekken liggen en wil je echt avonturen met Harry Potter beleven, vis dan liever een eerder deel uit de budgetbak.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Grafisch redelijk...

Wat is NOT

 • Lineair
 • Gevechten zijn saai
 • Missies zijn saai en voegen niets toe
 • Verhaal springt van de hak op de tak
 • ...
 • maar de algehele afwerking is slecht

3

 1.   
  GamerJaime's avatar

  Wauw wat een negatieve review zeg en daar baal ik eerlijk gezegd best wel van omdat ik tot nu toe ieder harry potter game heb en van byna iedere game heb genoten (alleen niet van deeltje 4 want die was ook ronduit slecht). Had me ook stiekem toch best wel verheugd op dit deeltje hoewel ik al wist dat de school jammerlijk afwezig zou zijn. Maar na deze review gelezen te hebben ben ik bang dat dit jammer genoeg de 1ste potter game wordt die ik niet in mijn verzameling ga opnemen. To bad dat ze het zo verkut hebben 😡 en er rest mij eigenlijk maar 1 vraag: WAAROM??? 🙁

 2.   
  ckerigon's avatar

  Wauw.. dit had ik dus echt niet verwacht he xD
  Ik heb al die trailers enz gezien en het leek mij allemaal zo mooi he 😛
  Nja jammer HP nu maar hopen dat Part 2 beter word.

 3.   
  wou007's avatar

  Ik ben het niet eens met deze review. ik vind het een leuk spel alleen zijn die missies tussendoor een beetje onnodig. ik zou hem een 6 hebben gegeven

 4.   
  desxeon's avatar

  Niet echt de beste Score zie ik.

 5.   
  ms13694's avatar

  slecht!!!! 😮

 6.   
  FRENZY 14's avatar

  geen aanrader dus… 🙁

 7.   
  Superwasbeer's avatar

  Dus deze review zegt dat het spel slechter is dan de film omdat je overal midden in wordt gedropped?
  Zo was de film toch ook? Zat ook niet echt een vloeiende overang van scenes in en dat was duidelijk te merken aan het einde en de flashes van boekfragmenten….

  Dus in de film is al veel weggelaten, wat the hell gaan ze in de game nog meer weglaten. Echt belachelijk hoe HP zo financieel uitgebuit wordt. Boek >> Film >>>>>>>>>>>>>> Game

 8.   
  garuda-nl's avatar

  De trailers vd game en ingame zien er redelijk uit,alhoewel ik moet toegeve dat ik een fragment zag dat harry met zn staf wat afvuurde en dat ging zo snel netals mitrailleur?

  Sinds wanneer kan je met een magisch staf soortgelijk afvuren als een mitrailleur en het klinkt ongeveer net zo? HP is zoiezo fictief wat ze geloofwaardig proberen over te brenge,maar dit slaat alles.

  Wat je idd ook merkt is dat als er een game uitkomt van een verfilming dat deze meestal van slechte kwaliteit is, omdat de productiefase van de 2 niet gelijk lopen. Met als conclusie dat de ontwikkeling vd game later pas van start gaat,beperkt in zn productie tijd waardoor dit uiteindelijk ten koste gaat vd game.

  Juist zulke matige aftreksel killen de game industrie in die sector..

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  jayme360gamer schreef, "Wauw wat een negatieve review zeg en daar baal ik eerlijk gezegd best wel van omdat ik tot nu toe ieder harry potter game heb en van byna iedere game heb genoten (alleen niet van deeltje 4 want die was ook ronduit slecht). Had me ook stiekem toch best wel verheugd op dit deeltje hoewel ik al wist dat de school jammerlijk afwezig zou zijn. Maar na deze review gelezen te hebben ben ik bang dat dit jammer genoeg de 1ste potter game wordt die ik niet in mijn verzameling ga opnemen. To bad dat ze het zo verkut hebben 😡 en er rest mij eigenlijk maar 1 vraag: WAAROM??? 🙁 "

  Ik vond ze allemaal goed ook deel 4 heb ik me erg mee vermaakt, Maar dit deel omg is gewoon zo slecht niet normaal het is gewoon niet leuk.

  Ik heb het spel voor de helft gespeeld z’n beetje het enige wat je doet is een bepaalt stuk aflopen en dat daarna weer terug lopen en dan weer een klein stukje weer zelfde stuk heen om te saven, je heb dan tussen door nog even het ministerie ofzo kan effe niet op de naam komen.
  Maar het grootse stuk van het helft van het spel loop je 1 bepaalde roete en kom je om de haverklap om gewoon gek van te worden dooddoeners tegen, Een paar keer dementors en wat andere wezens maar om de haverklap dooddoeners en als je dat hele pad ook weer eens terug moet kom je ze weer tegen.

  Het enige wat je dat stuk ook doet tenminste deed ik is zo goed als alleen maar Stupify vuren op die gasten, Al die andere spreuken die je leert heb ik totaal bijna niet gebruikt.

  Toen ik weer op het ministerie was voor de 2de keer om dreuzels te bevrijden heb ik spel uitgezet echt ik was het gewoon zat, En zoals in het verhaal staat dat Rondsluipen steeds in je mantel gaat ook erg vervelen het spel is zeker weten een dikke 3 waard.

  Ik denk ook niet dat ik het 2de deel ga halen als het niet verbeterd word, Ik vind dit erg jammer want ik vermaakte me altijd erg met deze games.

 10.   
  Darkknight's avatar

  zonde dat die makers niet zelf in zien dat dit zonde van het geld is

 11.   
  morkop006's avatar

  jammer…. weer een failende hp….. de eerste 2 delen waar het best 😛

 12.   
  PSPfreaky's avatar

  Ik ben bij de onzichtsbaarheidsmantel gestopt. Het verhaal klopt niet vergeleken met de film (mag je toch wel verwachten), graphics zijn redelijk. Voor de rest is het gewoon saai. Tot nu iedere Potter game gespeeld (niet gekocht), maar dit is nu echt wel het slechtste deel uit de serie.

  Advies: Ga naar Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 in de bioscoop.

 13.   
  Maddy's avatar

  Wat een vreselijke game zeg..had hem voor 50 euries gekocht..Nou nou zonde van het geld…slechte gameplay, je ziet van voren niet wat er achter met je gebeurt..ben na het eerste stuke vliegen met Hagrid..(door de lucht en naderhand door het verkeer) geland..heb iemand aangesproken, daar na nog 3 minuten gespeeld..en de game in een hoek gegooid..Echt geen aanrader 😥

 14.   
  RoHoutje's avatar

  EEN 3.0???????? WTF! Dit valt me echt tegen van GamersNET! Zeker geen Harry Potter fans in GamersNET, eh? Jullie zullen mij moeten aannemen. Ik ben tenminste een Harry Potter fan. 😡

 15.   
  Prince's avatar

  Rohost schreef, "EEN 3.0???????? WTF! Dit valt me echt tegen van GamersNET! Zeker geen Harry Potter fans in GamersNET, eh? Jullie zullen mij moeten aannemen. Ik ben tenminste een Harry Potter fan. 😡 "

  ..en dan zou je een review vol lof schrijven over een game die klaarblijkelijk crap is? Ik denk niet dat ze daar iets aan hebben op gn. En alsof de schrijver van deze review het spel een 3 geeft omdat hij Harry Potter stom vind, denk t niet. Je zou hem dankbaar moeten zijn, misschien weerhoudt hij je van een miskoop. Genoeg mensen die, denk ik, blind een game kopen omdat ze eerdere titels lijp vonden.

 16.   
  Maddy's avatar

  Ja idd..als ik de review eerder had gelezen..had ik de game niet gekocht.(en ben ook een fan hoor, van HP)

  Maar ik zou zeggen koop hem, en oordeel zzelfi 😉

 17.   
  RoHoutje's avatar

  Prince schreef, "

  ”Rohost” schreef, "EEN 3.0???????? WTF! Dit valt me echt tegen van GamersNET! Zeker geen Harry Potter fans in GamersNET, eh? Jullie zullen mij moeten aannemen. Ik ben tenminste een Harry Potter fan. 😡 "

  ..en dan zou je een review vol lof schrijven over een game die klaarblijkelijk crap is? Ik denk niet dat ze daar iets aan hebben op gn. En alsof de schrijver van deze review het spel een 3 geeft omdat hij Harry Potter stom vind, denk t niet. Je zou hem dankbaar moeten zijn, misschien weerhoudt hij je van een miskoop. Genoeg mensen die, denk ik, blind een game kopen omdat ze eerdere titels lijp vonden."

  Daar heb je een punt. Het leek me een leuke game maar ik heb hem gespeeld en vind hem niks aan… sorry.

 18.   
  GBA43's avatar

  Rohost schreef, "

  ”Prince” schreef, "[quote=”Rohost”].."

  ..en dan zou je een review vol lof schrijven over een game die klaarblijkelijk crap is? Ik denk niet dat ze daar iets aan hebben op gn. En alsof de schrijver van deze review het spel een 3 geeft omdat hij Harry Potter stom vind, denk t niet. Je zou hem dankbaar moeten zijn, misschien weerhoudt hij je van een miskoop. Genoeg mensen die, denk ik, blind een game kopen omdat ze eerdere titels lijp vonden."

  Daar heb je een punt. Het leek me een leuke game maar ik heb hem gespeeld en vind hem niks aan… sorry.[/quote]

  lol ga dan eerst de game spelen voordat je gelijk een 10 geeft..

 19.   
  G-6's avatar

  Gemiste kans, als ze die tussenmissies(om ze zo maar even toe noemen) hadden weggelaten konden ze i.p.v daar van dingen als verhaal en gevechtsysteem beter uitwerken.

  De muziek is naar mijn idee het (einige?) punt van het spel waar EA wel de moeite voor heeft gedaan

  Hopelijk lezen ze het kritiek en zorgen ze ervoor dat bij het 2e deel niet (weer) de fout in gaan, wand dat is hun laaste kans om te laten zien dat een goed HP spel kunnen maken.

  Nou vind ik het spel ook niet super maar een 3 is een beetje te, geef het een 5

 20.   
  RoHoutje's avatar

  Daniel221″]

  ”Rohost schreef, "[quote=”Prince” schreef, ".."

  Daar heb je een punt. Het leek me een leuke game maar ik heb hem gespeeld en vind hem niks aan… sorry."

  lol ga dan eerst de game spelen voordat je gelijk een 10 geeft..
  [/quote]
  Heb hem ook gespeeld maar ik was pissig vanwege die 3.0, daarom gaf ik zonder rede een 10. Sorry daar voor.
  Eigenlijk vind ik deze game een 6.0 waard.

 21.   
  Rijstekorrel's avatar

  Rohost schreef, "EEN 3.0???????? WTF! Dit valt me echt tegen van GamersNET! Zeker geen Harry Potter fans in GamersNET, eh? Jullie zullen mij moeten aannemen. Ik ben tenminste een Harry Potter fan. 😡 "

  Nou sorry ik ben toch echt een harry Potter fan ik heb alle spellen gespeeld ook zwerkbal spel en het lego spel, En alle films gezien en de boeken allemaal gelezen maar dit is toch echt gewoon een waardeloos spel.
  Het enige wat je doet na die vliegvlucht is dooddoeners neerknallen om de haverklap blijven ze komen, Dan loop je dat hele pokke stuk na een tijd weer terug en dan weer precies het zelfde weer die gasten neer knallen achter mekaar bijna geen moment rust.
  Dan krijg je effe ministerie ofzo en later weer om de mensen te bevrijden weer onder die kut mantel lopen.

  En niet gamersnet alleen geeft het een slechte score ook op meerdere website’s zoals ign, gamez.nl , eurogamer, gamerankings.com

 22.   
  RoHoutje's avatar

  Nou, hopelijk word het 2e deel beter.

 23.   
  PsYkOfOoL's avatar

  Fan of niet spel stinkt punt

 24.   
  dracov's avatar

  Jammer, na een paar previews te hebben gelezen had ik wel goede hoop voor de game. Voor niks dus blijkbaar….

 25.   
  Verwijder Mij!'s avatar

  Lame spel !!! 👿

 26.   
  darkjim's avatar

  Het spel was wel leuk maar ik had het binnen 1 dag uit en dat kosten mij 65.00 heel duur had ik me beter een andere spel kunnen halen 😡 👿

 27.   
  Potterie's avatar

  WAUW ! Dit is egt een super leuk cool spel!! Het duurt lang om uit te spelen en word nooit saai! Ik vind het egt een aanrader!