Ook THQ pakt tweedehands game verkopen aan

Electronic Arts doet het al, Sony zit in de planningsfase en THQ is er ook mee bezig. We hebben het hier over maatregelen om tweedehands game verkopen aan te pakken. Aankomende titels van het bedrijf zullen namelijk geleverd gaan worden met een code die online features vrijgeeft en gratis DLC waard is. Elke nieuw gekocht exemplaar bevat zo’n code en kan eenmalig worden gebruikt. UFC 2010: Undisputed was de eerste game van THQ die met een dergelijke code aangeleverd werd. Het bedrijf het het volgende over deze maatregelen te zeggen:

“I don’t think we really care whether used game buyers are upset because new game buyers get everything. If used game buyers are upset they don’t get the online feature set I don’t really have much sympathy for them.”

“That’s a little blunt, but we hope it doesn’t disappoint people. We hope people understand that when the game’s bought used we get cheated. I don’t think anyone wants that, so in order for us to make strong, high-quality WWE games we need loyal fans that are interested in purchasing the game. We want to award those fans with additional content.”

  1.   
    RemcoBluB's avatar

    ooh, van EA wist ik da niet 😕
    maarja , ik koop toch geen 2e hands 😛

  2.   
    sthij's avatar

    wat een afzetters af en toe koop ik nog 2d hands dit is echt laf gelukkig lijkt me geen een van de spellen waarvoor je moet betalen als je ze 2dhands koopt leuk 👿

  3.   
    GENERAL_DS's avatar

    jammer genoeg pakken ze hier ook de spelerss aan die het spel gewoon in de winkel kopen. als je bijvoorbeeld jij de code gebruikt op je account moet iemand anders voor die code betalen. je broer bijvoorbeeld.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Geen Last van ik speel toch niet online :P, Maar ja voor de gene die dit wel doen is het niet leuk natuurlijk.

  5.   
    bender's avatar

    wat maakt dat nu uit dat de game opnieuw verkocht word?
    het is gewoon ronduit stom 👿

  6.   
    RoHoutje's avatar

    wat voor games dan?

  7.   
    Statique's avatar

    Dit begint echt een beetje raar te worden…ik koop regelmatig games 2ehands…

    Hoe zou men reageren als een platenmaatschappij cd’s op de markt gaat brengen, die een paar nummers minder hebben als ze 2ehands gebruikt worden?

    Daarnaast is er ook vaak een reden dat ik een game 2ehands koop: ik wil er geen 60 euro aan uitgeven. Het is niet dat ik de game wél nieuw zou kopen als hij 2ehands bepaalde content mist. Dan sla ik hem waarschijnlijk in z’n geheel over.

    De opmerking van THQ dat ze door het 2ehands verkoop dus inkomsten mislopen is dus niet helemaal waar!

  8.   
    nuclearnemo's avatar

    Je kunt dan dus de game een keer installeren…op je computer bijvoorbeeld..maar als je hem dan ook op je laptop wil installeren dan moet je in keer extra betalen?…das lekker dan.. 😡

  9.   
    G_Dragon16's avatar

    1 ding op te zeggen,

    Maak nieuwe games dan niet zo duur want daardoor kopen zoveel mensen tweedehands!
    Snappen ze dat nog steeds niet,

    Trouwens maffia 2 gespeelt , je merkt echt dat alleen om verhaal draait, de wereld is opzich mooi maar weinig dingen kan je doen, zwemmen enz niet, had veel meer van de game verwacht

  10.   
    Czone's avatar

    Het denkniveau hier is weer dramatisch.
    Als je een spel koopt, is een deel van het geld dat je uitgeeft royalties. Dat is het geld dat de makers van het spel krijgen. Als je een spel tweedehands koopt, geef je al het geld aan degene waar je hem van koopt. Daar zitten dus geen royalties in, dus krijgen de makers van het spel er geen geld voor.

    Als je het spel koopt zit er dus een code bij, die je ook los kan kopen als je het spel tweedehands koopt.

    Oh en zo’n code koppel je waarschijnlijk aan een account dat je bij de officiële site van het spel maakt, dus die kan je meerdere keren gebruiken.