Sony patenteert 3D multiplayer systeem zonder split-screen

Sony heeft vorig jaar patenten ingediend die twee spelers in staat zouden stellen om games in 3D met elkaar te spelen, zonder een split-screen modus te gebruiken. Sony beschrijft in de patenten de techniek waarmee verschillende beelden op één scherm worden getoond, die gefilterd worden door de 3D brillen.

Stereo 3D is all about generating two different images – one per eye. The glasses work by making sure that the right images are sent to the correct eyes. The theory here is that instead of having stereo 3D, the glasses each point to either the left or right “eye” view, which will be the view of each player in-game. So two screens are being generated, one goes to each player. Simple!
Dus om samen met een maat in co-op te spelen, zouden spelers in plaats van een split-screen modus de stereoscopische mogelijkheid kiezen, zodat elke speler alleen zijn blik op het spel zou zien. Op die manier wordt je dus niet meer afgeleid door de handelingen van je maat én is het ook niet meer mogelijk om te cheaten door even snel een blik op zijn scherm te werpen.

  1.   
    NoSkiLL's avatar

    zoooooooooooooo………..!!!! GAAF MAN!!!! SONY IS MASTERLIJK

  2.   
    MaTriX's avatar

    Das wel apart als het werkt.

  3.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Echt nice gedaan!!! Zo zie je dat de toekomst snel beter word 😀 Maarjah, ik zag een 3D tv, stond er een prijskaartje aan van, je raad het al… €2199,- en dan moest er nog een blu-ray [speciaal voor 3D] erbij voor 300 euro…. Echt wie te veel geld heeft, geef maar aan mij! 😛

  4.   
    klacko's avatar

    zo kun je dus ook niet stiekem op elkaars scherm kijken? :O

  5.   
    Verbeemen's avatar

    bestaat toch al, ma zonder 3D

    er zijn toch tv’s met 2 tot 3 kijkhoeken, waar ieder zijn eigen zender kan bekijken,?

  6.   
    M@tthijs's avatar

    klacko schreef, "zo kun je dus ook niet stiekem op elkaars scherm kijken? :O"

    Als je in split-screen speelt, bijvoorbeeld een potje Modern Warfare 2 tegen elkaar, kan je op het stuk scherm van de ander afkijken waar die zich bijvoorbeeld bevindt 😉

  7.   
    MaTriX's avatar

    GamerGames schreef, "Echt nice gedaan!!! Zo zie je dat de toekomst snel beter word 😀 Maarjah, ik zag een 3D tv, stond er een prijskaartje aan van, je raad het al… €2199,- en dan moest er nog een blu-ray [speciaal voor 3D] erbij voor 300 euro…. Echt wie te veel geld heeft, geef maar aan mij! :P"

    GamerGames er is al een SAMSUNG 3D LCD 40 inch vanaf 1050 euro het type is de SAMSUNG LE40C750 LCD-TELEVISIE alleen de prijs waar jij het over heb is de LED versie (mooier van beeld) maar als men een full HD LCD genoeg vind dan is die er dus vanaf 1050,- wat uiteraard nog een hoop geld is want voor 100 euro meer heb je alweer een FULL LED Sharp 46 inch wat naar mij mening nog mooier beeld is maar ja dan heb je alleen geen 3D.

  8.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    matrix50″]

    ”GamerGames schreef, "Echt nice gedaan!!! Zo zie je dat de toekomst snel beter word 😀 Maarjah, ik zag een 3D tv, stond er een prijskaartje aan van, je raad het al… €2199,- en dan moest er nog een blu-ray [speciaal voor 3D schreef, " erbij voor 300 euro…. Echt wie te veel geld heeft, geef maar aan mij! :P"

    GamerGames er is al een SAMSUNG 3D LCD 40 inch vanaf 1050 euro het type is de SAMSUNG LE40C750 LCD-TELEVISIE alleen de prijs waar jij het over heb is de LED versie (mooier van beeld) maar als men een full HD LCD genoeg vind dan is die er dus vanaf 1050,- wat uiteraard nog een hoop geld is want voor 100 euro meer heb je alweer een FULL LED Sharp 46 inch wat naar mij mening nog mooier beeld is maar ja dan heb je alleen geen 3D."

    Jah oke… Ik zag er ook nog eentje van volgens mij 3100 euro… Dat full hd 3d was, en betere contrast en al… Wat toch bij mij weer beter in de smaak viel. Ik denk dat ik eerst maar voor een 3D monitor voor m’n pc ga… Weet jij toevallig hoe duur zoon beeldscherm kost met 24 inc? En dan komt er weer zo’n 3D kaart van Nvidea bij, van 150 euro… Zucht!!! Het word er niet goedkoper op, ik ga denk ik maar naar hoge school van holland (als zij de universteit hebben), dan kom ik toch ooit met een vervalst diplomatje in ’t Gooi terecht 🙂 Met veel geld 😀

  9.   
    coolsharpei's avatar

    Geweldig sony, mischien word dit de overstap naar PS3

  10.   
    MaTriX's avatar

    @GamerGames

    Nee sorry ik weet de prijzen niet van 3D PC gaming, ik ben sinds 2 jaar overgestapt naar consoles en moet zeggen het bevalt me beter dan op de PC in begin was het ff wennen aan de controllers zeker met FPS games maar dat wennen ging vrij snel.
    Me PC kan geen hedendaagse spel draaien en dat hoeft tie ook niet enige waar ik hem voor gebruik is browsen en downloaden :D, er is wel een grote kans dat er volgend jaar (dat is als tie volgend jaar uit komt) er 2 nieuwe game PC`s bij komen als Diablo 3 uit komt gezien mijn vrouw en ik helemaal Diablo 2 verslaafd waren (mijn vrouw zit nog met een P4 2.4GHZ) 😆

  11.   
    GENERAL_DS's avatar

    wel raar hoe het werkt want je heb allebij hetzelfde brilletje waarschijnlijk, hoe wil je nou die twee brillen van elkaar onderschijden zodat je allebij een ander beeld ziet?

  12.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”matrix50″ schreef, "Das wel apart als het werkt."

    ja idd vind ik ook

  13.   
    FRENZY 14's avatar

    gruwelijke uitvinding 😛

  14.   
    Sarge's avatar

    GamerGames schreef, "Echt nice gedaan!!! Zo zie je dat de toekomst snel beter word 😀 Maarjah, ik zag een 3D tv, stond er een prijskaartje aan van, je raad het al… €2199,- en dan moest er nog een blu-ray [speciaal voor 3D] erbij voor 300 euro…. Echt wie te veel geld heeft, geef maar aan mij! :P"

    Lijkt me een prijsvraag voor GN he? (hint) 😆 Maar wat een uitvinding zeg?! Hopelijk werkt het ook naar behoren zodat je bijvoorbeeld niet half jouw scherm en half dat van je vriend ziet, want dan wordt je echt gek denk ik 😀

  15.   
    GENERAL_DS's avatar

    Sarge schreef, "

    ”GamerGames” schreef, "Echt nice gedaan!!! Zo zie je dat de toekomst snel beter word 😀 Maarjah, ik zag een 3D tv, stond er een prijskaartje aan van, je raad het al… €2199,- en dan moest er nog een blu-ray [speciaal voor 3D] erbij voor 300 euro…. Echt wie te veel geld heeft, geef maar aan mij! :P"

    Lijkt me een prijsvraag voor GN he? (hint) 😆 Maar wat een uitvinding zeg?! Hopelijk werkt het ook naar behoren zodat je bijvoorbeeld niet half jouw scherm en half dat van je vriend ziet, want dan wordt je echt gek denk ik 😀 "

    zo rijk is GN ook weer niet (denkik:p)

  16.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    GENERAL_DS schreef, "

    ”Sarge” schreef, "[quote=”GamerGames”].."

    Lijkt me een prijsvraag voor GN he? (hint) 😆 Maar wat een uitvinding zeg?! Hopelijk werkt het ook naar behoren zodat je bijvoorbeeld niet half jouw scherm en half dat van je vriend ziet, want dan wordt je echt gek denk ik 😀 "

    zo rijk is GN ook weer niet (denkik:p)[/quote]

    Hehe, wat denk je zelf? Ze geven Medal of Honor een dikke 9+, en dan mogen ze een gratis 3D tv kiezen, die ze dan weer mogen verloten aan een van hun trouwe GN vriend ‘GamerGames’ 😀

  17.   
    cookymonster's avatar

    Het is officieel 3d heeft voordelen ik ben overtuigd !!!!

  18.   
    nanathan's avatar

    Niiiice,
    Very nice

    Dit is gewoon echt vet.

  19.   
    mazterman's avatar

    dit is wel zwaar vet het idee tenminste wel.. 😆

    Maar wil je dit heb je dan niet weer 2 verschilende brillen nodig want met dezelfde bril zul je het zelfde zien ?? dus dit wordt echt veel dokke dit hele 3d wat je nu veel begint te lezen.

  20.   
    GENERAL_DS's avatar

    mazterman schreef, "dit is wel zwaar vet het idee tenminste wel.. 😆
    Maar wil je dit heb je dan niet weer 2 verschilende brillen nodig want met dezelfde bril zul je het zelfde zien ?? dus dit wordt echt veel dokke dit hele 3d wat je nu veel begint te lezen."

    het word nog wel goedkoper dit 3d gebeuren. in het begin was de playstation 3 ook 600 euros.

  21.   
    Houserz's avatar

    Wow, dat zou vet zijn, nooi meer tergende splitscreen views….tof!

  22.   
    nielz's avatar

    als dit daadwerkelijk in de praktijk komt zou dat enorm tof zijn