Blizzard noemt beveiliging PC-games een verloren strijd

Frank Pearce, mede-oprichter van Blizzard, is van mening dat ontwikkelaars niet zoveel moeten letten op de beveiliging van PC-games, het zogeheten Digital Rights Management (DRM). Hij is van mening dat het een verloren strijd is, aangezien de community zo enorm is en er altijd mensen zijn die nieuwe technologie weer willen kraken. Dit gebeurt overigens zowel uit piraterij als uit nieuwsgierigheid en tegen zoveel mensen kan geen enkel ontwikkelteam op.

De oplossing die Pearce aandraagt, naast het bieden van een goed functionerend platform als Blizzard’s eigen Battle.net, is dat ontwikkelaars zich richten op content en coole features, en niet op technologie tegen piraterij.

Grote PC-uitgevers lijken steeds meer deze kant op te gaan, zoals Valve doet met Steam en Steamworks. Uitgevers zonder een dedicated platform voelen echter nog altijd de invloed van piraterij en zijn geneigd om stevige maatregelen te nemen, zoals Ubisoft deed met haar controversiële DRM-oplossing die een constante internetverbinding verplicht stelt.

  1.   
    amine98324's avatar

    heb ik geluk dat ik mijn nieuwe PS3 binnen heb!:D

  2.   
    nuclearnemo's avatar

    Is inderdaad ook een verloren strijd…elke beveilingsmethode die ze verzinnen word binnen een maand gekraakt..xD
    Steam en Battle.net zijn opzich wel goede methoden om toch een game soort van te beveiligen….maar denk dat we in de toekomst toch naar het betaald downloaden van games gaan. Dat je een account aan maakt om een game te download en een account nodig hebt om te spelen….en dat alle games kunt downloaden tegen betaling…Internet word steeds sneller..dus lijkt dit me een aardige oplossing:)

  3.   
    IMarks's avatar

    games downloaden zuigt, zeker als je moet registreren op een account… dan krijg je het steam gebeuren.
    5000 mensen gaan cheaten, je gebruikt host tool om te kicken en VAC pakt jou eruit als cheater…
    gaat je 60,- geef mij maar gewoon de cheat beveiliging maar je vote to kick kan doen.

    daarnaast piracy is een verloren strijdt, maar als je ook 60,- voor ieder spel moet neer leggen snap ik ook wel waarom downloaden zo gewilt it.

  4.   
    Pievee's avatar

    Er zal altijd wel een manier gevonden worden om die dingen te kraken, dus waarom inderdaad nog moeite doen… Zorg er gewoon voor dat het de moeite waard is om je games te kopen, dat trekt veel meer mensen aan… Extra DLC, achievements, dat soort dingen…

  5.   
    soulzx3's avatar

    desondanks weet Blizzard goed hoe ze Acount Security, en evt.hacks tegen te houden.

  6.   
    xHouse's avatar

    Groot gelijk heeft die man.

  7.   
    Super Gamer's avatar

    Ze kunnen ook gewoon alle beveiliging overlaten aan een bedrijf ofzo?

  8.   
    nanathan's avatar

    helemaal juist. Spijtig wel dat zoveel mensen deze mooie industrie naar de knoppen helpen.

  9.   
    Magana's avatar

    Verloren strijd inderdaad, binnen een paar weken zijn de codes voor zowel games als dvd’s al gehackt… Kijk maar eens naar de omvang van ThePirateBay, dit is nog maar één site er zijn nog zo’n 100.000 sites met GAME-DOWNLOADS, ik snap dat mensen niet veel geld aan hun games willen uitgeven maar als men zo blijft downloaden zal er binnenkort geen (goede) game voor de PC (beste platform naar mijn mening) meer uitkomen! Belachelijk eigenlijk 😡

    Daarom denk ik dat het goed is als je, als gamecompanny zijnde, meer extra content, posters, muziek etc. bij een game moet toevoegen, ik weet bijvoorbeeld nog dat je bij de Sims 3 bij een ‘uitgebreid pakket’ bijvoorbeeld een USB-stick in de vorm van zo’n groen Simdiamantje kreeg, dat zijn leuke dingen:)

  10.   
    Verluci's avatar

    het is simpel; ik download ook best veel om te kijken of ik een game goed vind als de demo niet volstaat of er niet is ofzo.
    en ook om te kijken of mn pc het aankan.
    als dat zo is en het is ook leuk enzo KOOP ik hem, zoniet verwijder ik hem weer om me er nooit meer naar om te draaien:D

  11.   
    dreo[s]'s avatar

    groot gelijk om eerlijk te zijn ik download ook veel tenzij het echt goeie games zijn zoals de cod serie die koop ik en ook BFBC2 heb ik aangeschaft, nieuwste technologie zal altijd gehackt kunnen worden… daar valt niets aan te doen

  12.   
    )GN(-Erik's avatar

    Hadden ze het internet maar niet moeten uitvinden 🙄

  13.   
    cookymonster's avatar

    feit, trouwens dat systeem van ubi is ook al gekraakt dus hopeloos is het juiste woord denk ik.

  14.   
    FRENZY 14's avatar

    verloren strijd?

  15.   
    Hoepkoen's avatar

    ik als iemand die nog nauwelijks kan werken en dus ook nauwelijks geld heeft kan me maar 4 games per jaar veroorloven. vind je het gek dat mensen downloaden, ik af en toe ook.

  16.   
    JonsoN's avatar

    Blizzrad heeft makkelijk praat.. Blizzard heeft een game waarbij je per maand moet betalen, daar verdienen ze miljoenen per maand aan, andere ontwikkelaars die dat niet hebben, doen juiste een beveiliging op hun games.
    Gekraakt worden die games toch, maar wat moeten ze anders?, verloren strijd?, my ass!

  17.   
    Dark_Phoenix's avatar

    JonsoN schreef, "Blizzrad heeft makkelijk praat.. Blizzard heeft een game waarbij je per maand moet betalen, daar verdienen ze miljoenen per maand aan, andere ontwikkelaars die dat niet hebben, doen juiste een beveiliging op hun games.
    Gekraakt worden die games toch, maar wat moeten ze anders?, verloren strijd?, my ass!"

    Dat is niet helemaal waar wat je zegt. Ze hebben gewoon goede multiplayer ontwikkeld via de Batlenet systeem. Waardoor je de spel moet kopen om die multiplayer ervaring te krijgen. Ze hebben alleen WOW in maandelijkse termijnen de rest is gewoon goede multiplayer community.

  18.   
    Cyart's avatar

    ”soulzx3″ schreef, "desondanks weet Blizzard goed hoe ze Acount Security, en evt.hacks tegen te houden."

    mag ook wel voor de hoeveelheid geld dat ze binnen krijgen 😛

  19.   
    JonsoN's avatar

    Dark_Phoenix schreef, "

    ”JonsoN” schreef, "Blizzrad heeft makkelijk praat.. Blizzard heeft een game waarbij je per maand moet betalen, daar verdienen ze miljoenen per maand aan, andere ontwikkelaars die dat niet hebben, doen juiste een beveiliging op hun games.
    Gekraakt worden die games toch, maar wat moeten ze anders?, verloren strijd?, my ass!"

    Dat is niet helemaal waar wat je zegt. Ze hebben gewoon goede multiplayer ontwikkeld via de Batlenet systeem. Waardoor je de spel moet kopen om die multiplayer ervaring te krijgen. Ze hebben alleen WOW in maandelijkse termijnen de rest is gewoon goede multiplayer community. "

    Je snapt me wel..

  20.   
    morkop006's avatar

    ik als iemand die nog nauwelijks kan werken en dus ook nauwelijks geld heeft kan me maar 4 games per jaar veroorloven. vind je het gek dat mensen downloaden, ik af en toe ook.

    Ik kan die lamborghini gallardo ook niet betale… dus moet ik die dan ook maar stele?… egt wtf

  21.   
    Appie Wappie's avatar

    DRM is ook gewoon klote dat je maximaal zoveel keer mag instaleren, of dat je nonstop internet verbinding moet hebben, juist zulke games download en kraak ik, wat ik anders wel had gekocht..

  22.   
    Broodbeleg's avatar

    ”morkop006″ schreef, "

    ik als iemand die nog nauwelijks kan werken en dus ook nauwelijks geld heeft kan me maar 4 games per jaar veroorloven. vind je het gek dat mensen downloaden, ik af en toe ook. "

    Ik kan die lamborghini gallardo ook niet betale… dus moet ik die dan ook maar stele?… egt wtf

    Downloaden is niet hetzelfde als stelen. Als je iets download maak je een kopie van iets. De eigenaar heeft nog steeds zijn eigen kopie. Bij stelen krijg je iets in je bezit waarbij de eigenlijke persoon dat niet meer in zijn bezit heeft.