UFC 2010: Undisputed vereist code voor online multiplayer

THQ heeft bekendgemaakt dat als je UFC 2010: Undisputed koopt, er een eenmalige code bijzit voor de online multiplayer. Als je je game daarna dus verkoopt, moet diegene vijf dollar betalen voor een code om online te kunnen spelen. Dit liet THQ weten aan Destructoid:

    “This multiplayer content for UFC Undisputed 2010 will be available via a one-time code included with the game at purchase. Codes for accessing the content will be available for second-time buyers for an additional $5,”

Hiermee volgt THQ het “Project Ten Dollar”-idee van Electronic Arts, die ook met een code voor online functionaliteit of extra content werken. Vooral in Amerika is er een gigantische handel in gebruikte games, waardoor ontwikkelaars en uitgevers veel geld mislopen. Op deze manier proberen ze mensen die een gebruikte game kopen toch nog over te halen om een klein bedrag te investeren in de makers van het spel.

Er wordt online al gespeculeerd over de mogelijke consequenties van deze aanpak. Zo kan het zijn dat mensen die toch niet veel met online multiplayer hebben de code bewaren, om zo de game interessanter te houden voor doorverkoop. Het is echter ook goed mogelijk dat de online multiplayer op de lange termijn een stuk minder populair zal worden.

  1.   
    Tereurr's avatar

    😕

  2.   
    Ruudjee's avatar

    Financiëel gezien is dit best wel te begrijpen, dat geef ik toe..
    Maar kom op: hóe lang zijn gebruikte games al in omloop? Waarom komen ze dan nu ineens aanzetten met zulke achterlijke maatregelen? Kudtcrisis. 🙄

  3.   
    GameAC's avatar

    Niet dat ik deze game zou gaan kopen, maar als ik dat wel van plan was had ik daar nu van afgezien.

  4.   
    Dy-88's avatar

    voor mij 1e minpunt van deze game. wel jammer maar indd wel te begrijpen..
    en het maakt niet uit want het is zoo vet!

  5.   
    Cramer12's avatar

    betalen voor multiplayer?! 😕

  6.   
    M@tthijs's avatar

    Ik had het al voorspeld, dit is voor ontwikkelaars dé manier om toch nog aan de markt van tweedehands games te verdienen. 🙂

  7.   
    Tereurr's avatar

    is dit eigenlijk een 1 malig bedrag ?