Bungie’s nieuwe IP met maandelijkse kosten en op de Wii?

Nu ontwikkelaar Bungie zich bij Activision heeft gevoegd, blijven de geruchten over Bungie’s nieuwe IP binnenstromen. Eerder vertelde Brian Jarrard van Bungie in een gesprek met Kotaku al dat hun nieuwe game een zeer ambitieus project wordt qua schaal en dat er heel veel tijd gespendeerd kan worden in het verkennen van een nieuwe wereld. Een beschrijving die precies overeenkomt met die van een gemiddelde RPG en een uitspraak die dus de geruchten omtrent Bungie’s nieuwe IP min of meer bevestigd.

Ook komt het ‘lang bezig zijn met een game’ overeen met de visie van Activision om meer maandelijkse betalingsmethoden in te voeren voor hun populaire series, zoals Call of Duty. Thomas Tippl van Activision beantwoorde de vraag of de nieuwe game van Bungie maandelijkse kosten zou krijgen als volgt:

    “We are not ready at this point to talk about the business model of the game. Bungie has been working on this project for awhile and have a well thought-out business model behind it. It shouldn’t come as a surprise to anyone that online is where the industry is going. The online component of Bungie’s games has always been very important to everyone.”

Het zou dus best eens mogelijk kunnen zijn dat er binnenkort per maand betaald zal moeten worden voor Bungie’s nieuwste paradepaardje.

Tot slot moet de mogelijkheid van een game op de Wii ook niet worden uitgesloten. Bungie heeft aangegeven dat hun nieuwste game op meerdere platformen zal uitkomen en misschien is de Wii daar wel één van. Harold Ryan, baas van Bungie, zei het volgende:

    “I absolutely believe there is a place in the world for the Wii. When you look at platforms and core competitive game experiences, it’s probably not that, but as we go through this franchise we will look at every platform people play on.”

Voorlopig blijft het bij speculatie en geruchten. Het wachten is op een formele aankondiging van Activision of Bungie.

  1.   
    Thomazzz's avatar

    Ik ga niet na de kosten voor mn console en de game zelf, ook nog maandelijks betalen voor de game! Ik vind dat zo’n onzin! Simpel weg omdat je al een keer voor de game betaalt hebt.

    Wat vinden jullie ervan? laat het even weten 😆

  2.   
    Darkknight's avatar

    Thomazzz schreef, "Ik ga niet na de kosten voor mn console en de game zelf, ook nog maandelijks betalen voor de game! Ik vind dat zo’n onzin! Simpel weg omdat je al een keer voor de game betaalt hebt.

    Wat vinden jullie ervan? laat het even weten 😆

    "

    wat is je mening over WOW dan? waar je een kleine 30 euro steeds voor betaald?

  3.   
    ChrissieOne's avatar

    Darkknight “][quote=”Thomazzz schreef, "Ik ga niet na de kosten voor mn console en de game zelf, ook nog maandelijks betalen voor de game! Ik vind dat zo’n onzin! Simpel weg omdat je al een keer voor de game betaalt hebt.

    Wat vinden jullie ervan? laat het even weten 😆

    "

    wat is je mening over WOW dan? waar je een kleine 30 euro steeds voor betaald?[/quote]

    WoW zuigt:P, en het is trouwens 20 euro voor 60 dagen…

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    Mocht het concept werkelijkheid worden, hoop ik dat de game flopt. Als ik voor al m’n (multiplayer) games per maand moet gaan betalen als ik ze wil kunnen spelen, kost dat veel te veel geld. Eén keer betalen voor een game vind ik meer dan genoeg.

  5.   
    NoFearz's avatar

    We betalen al voor xbox live, waarom moet er dan nog een maandelijks bedrag daarbij op voor een game? Op de xbox sterft het binnen 1 maand al uit.

  6.   
    GENERAL_DS's avatar

    PS3tje,

    ontopic: rot dan maar op

  7.   
    GameAC's avatar

    Maandelijkse kosten zou logisch zijn aangezien ze nu met Activision samenwerken.

  8.   
    Kilerden's avatar

    Nou laten we dat maar niet doen hé bungie…

  9.   
    xHouse's avatar

    Als het maar niet teveel word.
    Als het rond de 5€ per maand zit kan het toch geen kwaad?
    En natuurlijk het klassieke gezever van mensen die moeilijk doen om voor iets te betalen (bv. xbox live) ga een weekje werken en dan heb je zo direct terug centjes. =)

  10.   
    Rise Against's avatar

    xHouse schreef, "Als het maar niet teveel word.
    Als het rond de 5€ per maand zit kan het toch geen kwaad?
    En natuurlijk het klassieke gezever van mensen die moeilijk doen om voor iets te betalen (bv. xbox live) ga een weekje werken en dan heb je zo direct terug centjes. =)"

    Ja, maar wat nou als meer games maandelijkse kosten gaan introduceren? Dan word het snel een duur grapje 😉

  11.   
    MaTriX's avatar

    Zal me niks verbazen met een bedrijf als Activision.

  12.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    fuck you Activision. ik vind dit zo slecht het zou niet mogen kunnen, pure afzetterij, en ga nou niet dit bericht lopen quoten en dan zeggen “je hoeft er niet voor te betalen” want dan geef je gewoon toe aan deze oplichters, dit is niet eerlijk. ze hadden bij Ubisoft moeten gaan die is wel goed, zodra je bij Activision gaat wordt je uitgemolken en kaalgeplukt tot er geen cent meer bij je te halen valt en dan als dank schoppen ze je er gewoon uit.
    Per maand betalen, als ik per maand wil gaan betalen voor gaming dan had ik wel een Iksboks gekocht, en voor de iksboksers onder ons, dit pikken jullie toch niet dubbel betalen, ik heb op deze game, als dit alles ook echt werkelijkheid wordt, nog maar een ding te zeggen BOYCOT. 👿 😡

  13.   
    soulzx3's avatar

    als t een pro game wordt heb ik er geld voor over

  14.   
    JonsoN's avatar

    Zal dan wel een game voor casual gamers worden, aangezien er niet zoveel hardcore gamers zijn op de Wii..

  15.   
    Dare Devil's avatar

    Wat kan zo goed worden van activision en bungie dat er ook nog maandelijks voor moet betalen?! Toch die halo rpg?! Prima dan mr dokke, mr dan wel mooi maandelijkse patchen enzo!

  16.   
    Magana's avatar

    Jaaa daaag! Maandelijkse kosten? Ga toch fietsen! 👿