”Heavy Rain is ingenieus, maar het verhaal kent scheuren”

Heavy Rain is een geniaal project, maar toch kent het verhaal wat scheuren en vragen die niet volledig beantwoord zijn. Dat is de conclusie die Charles Cecil, ontwikkelaar van Revolution Software, trekt na het spelen van de game.

  “Half way through I thought it was a work of absolute genius. When I finished it, I still thought it was a work of genius but deeply flawed. There’s a lot of questions it asks, and I think some of those are answered really well, and others are flawed.”

Halverwege de game vond Cecil Heavy Rain een briljante game, maar tegen het einde voelde het spel niet af doordat sommige vragen en onderdelen erg gebrekkig zijn afgewerkt. De relatie tussen de speler en de personages vindt Charles Cecil erg interessant, maar vervalt bij het einde ook in een dip.

  “I really admire David Cage, his team and the work they have done. I think it’s good for the adventure game, I think it’s good for the industry overall.”

Hoewel Heavy Rain volgens Cecil af en toe gebrekkig is, zegt hij David Cage van ontwikkelaar Quantic Dream wel geweldig te vinden en dat de game goed is voor de industrie.

 1.   
  Houserz's avatar

  Hij heeft absolut gelijk!

 2.   
  jungler's avatar

  er zijn mss wel wat vragen die ik nog wilde weten maar het is een zeeer knap werkstukje!

 3.   
  Magana's avatar

  Ik heb het spel zelf niet maar in de previews zag het er erg mooi uit…

 4.   
  MaTriX's avatar

  Zit wat in wat tie zegt maar daarnaast vond ik de besturing enorm bagger van het spel dat is als je het een spel kan noemen (puur mij mening dit)

 5.   
  Vinstaro's avatar

  Ik had dit spel totaal niet gevolgd toen ik de gameplay zag was ik wel teleurgesteld je kan volgens mij 20% van het spel lopen voor de rest cutscenes , ik dacht dat final fantasy weetikhetdehoeveelste al overdreven was maar dit spel is niet anders!

 6.   
  ducky50's avatar

  die vader had ook een kerel vermoord en er was nks gebeurt moest ie niet in de gevangenis ofzo 😕