Nintendo legt uit waarom de Wii geen grote titels krijgt

Reggie Fils Aime heeft de reden gegeven waarom er geen grote spellen voor de Wii zijn gemaakt en waarom deze er waarschijnlijk ook nooit gaan komen. Het is eigenlijk vrij simpel: Nintendo-ontwikkelaars houden niet van moeilijke, grote of gewaagde spellen.

Begin deze week verklaarde Fils Aime ook al dat Nintendo eigenlijk helemaal niet zo goed is in het maken van complexe spellen, waarbij hij een game als Bioshock als voorbeeld gaf. Daarentegen maakte hij wel snel duidelijk dat de ontwikkelaars het wel kunnen als ze gedwongen zouden worden, want het talent is er wel. Reggie vertelde:

  “Nintendo don’t create that type of content. We’re not experts at it. Our developers don’t particularly enjoy making that content. They probably could make stellar content, if they chose to. We choose to do something else. So it really is up to the third party developer to create that great content and bring it to life on the platform.”
 1.   
  soldierarjan's avatar

  is wel dom van nitendo want zulke titels zijn winstgevend voor concole en blijft die gebruikt worden niet zoals meeste wii nu doen stof hapen

 2.   
  Vinstaro's avatar

  Geen grote titels, super mario galaxy en wat denken jullie van Zelda dat spel is geniaal qua sfeer muziek alles dus dit is onzin.

 3.   
  Houserz's avatar

  Dapper dat hij zn eigen console afkraakt wat een lul ben je dan…:S

 4.   
  Houserz's avatar

  Dapper dat hij zn eigen console afkraakt wat een lul ben je dan…:S

 5.   
  Magana's avatar

  Vinstaro schreef, "Geen grote titels, super mario galaxy en wat denken jullie van Zelda dat spel is geniaal qua sfeer muziek alles dus dit is onzin."

  Ja inderdaad en wat te denken van de Mario-series (MarioKart en dergelijke) 🙂

 6.   
  game-gast's avatar

  Echt dom, je kan veel leuke schietspellen voor de wii maken, maar die zijn vaak dan wel grafisch erg slecht 😡

 7.   
  i_yell0wi7's avatar

  Met grote titels word de wii miss wel beter!

 8.   
  Dude…'s avatar

  het is eigenlijk nogal logisch want elke goede gamer heeft een xbox of ps3 (HD)
  waarom dan een wii kopen als die toch voor kleine kinderen zijn, die dat niet mogen spelen
  en dezelfde games dan alsop de xbox en ps3 mar dan in sd? WTF!? 😆

 9.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  Dude… schreef, "het is eigenlijk nogal logisch want elke goede gamer heeft een xbox of ps3 (HD)
  waarom dan een wii kopen als die toch voor kleine kinderen zijn, die dat niet mogen spelen
  en dezelfde games dan alsop de xbox en ps3 mar dan in sd? WTF!? 😆 "

  en zo zit het en nou hoeft niemand meer te zeggen dat dit niet slim is van nintendo

 10.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Vinstaro schreef, "Geen grote titels, super mario galaxy en wat denken jullie van Zelda dat spel is geniaal qua sfeer muziek alles dus dit is onzin."

  dat is geen onzin. noem nou eens 10 grote verschillende wii titels dus geen mario dit mario dat. maar een mario game een zelda game etc. dan houd het bij 5 al op.

 11.   
  nurie's avatar

  Jongens, ”groot” is een ander woord dan ”goed”. Mario en zelda games kunnen nog zo goed zijn, Het heeft geen grote productie waarde, het produceren was niet duur, er zaten geen complexe physics of graphics engines in, Lange design projecten of balance, besturing, script schrijvers, acteurs, enz enz, het zat er allemaal niet in.

  Het idee was goed, het is weer is iets anders PUNT, dat is het niets meer. Dat is alles wat een mario of zelda game is. en het is genoeg.

 12.   
  lak’s dorp's avatar

  de wii is aleen goed voor partygames

 13.   
  midnightcraig's avatar

  Het is altijd al zo geweest met nintendo want met de gamecube kwamen er ook veel grote titels niet naar toe zoals gta en cod.