Epic Mickey zou ooit naar de Xbox 360 en PS3 kunnen komen

Epic Mickey is een platform-RPG voor de Nintendo Wii. In deze game ga je met de bekende stripheld Mickey naar Cartoon Wasteland, een wereld voor alle afgedankte stripfiguren. Gewapend met een verfpenseel moet Mickey orde op zaken stellen in Cartoon Wasteland, waarbij je kunt kiezen of je dit op een goede of kwade manier doet. Daarbij zal Mickey’s uiterlijk veranderen, afhankelijk van de morele keuzes die je maakt tijdens het spelen, zoals we dat kennen uit games als inFamous. Maak je Mickey geliefd als Held of juist gevreesd als Schrapper? Dankzij de invloed van ontwikkelgoeroe Warren Spector kunnen we in elk geval rekenen op veel bijzondere momenten, unieke stukjes gameplay en echte eerbetonen aan de klassieke, oude cartoons.

Het lijkt er echter op dat deze titel misschien niet zo Wii-exclusive is als we vooralsnog dachten. Volgens Graham Hopper van uitgever Disney sluit Epic Mickey perfect aan op de intuïtieve besturing van de Wii. Met het oog op de aankomende bewegingsbesturing van Microsoft en Sony, Natal en Arc, sloot Hopper niet uit dat men in de toekomst de game naar andere platformen brengt:

    “If we started it 6 months ago we would have potentially thought differently about it. We have a very large audience base that has Wiis in their home. That’s not to say that we won’t go to other platforms in the future.”

Voorlopig is Epic Mickey dus nog altijd exclusief voor de Wii in ontwikkeling, maar wie weet wat de latere toekomst nog zal brengen…

  1.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    ooit das lekker duidelijk. maar wel zuur voor de wii. 😛

  2.   
    Deja Vu's avatar

    De Wii lijkt me ook het beste platform waar ze een game als deze voor kunnen uitbrengen.

    Dus laat die game maar lekker exclusief voor de Wii verschijnen. 🙂

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    gameshark schreef, "ooit das lekker duidelijk. maar wel zuur voor de wii. 😛 "

    Haha ja idd net zoals gta gta 4 uitbreidingen in maart voor de ps3 en pc komen zal Microsoft ook niet blij van hebben gekeken :P, Hebben ze zoveel geld neer gelegd komt tijdje later als nog voor ander platform uit 😛

  4.   
    Alias's avatar

    Carlos0_0″][quote=”gameshark schreef, "ooit das lekker duidelijk. maar wel zuur voor de wii. 😛 "

    Haha ja idd net zoals gta gta 4 uitbreidingen in maart voor de ps3 en pc komen zal Microsoft ook niet blij van hebben gekeken :P, Hebben ze zoveel geld neer gelegd komt tijdje later als nog voor ander platform uit 😛 [/quote]

    Volgens mij was dat al vanaf het begin bekend voor Microsoft hoor, GTA is een hele tijd een “Playstation exclusive” geweest om het zo maar even te noemen. GTA kwam altijd eerst naar de Playstation en later pas naar de overige platformen door een flinke geldzak die van Sony afkwam. Nou is het gewoon een ander bedrijf wat die zak met geld heeft “geschonken” aan Rockstar en daarom is de DLC ditmaal eerst verschenen op de 360 en later voor de overige platformen. Weest blij dat de release van de volledige game op alle platformen gelijk/bijna gelijk was. (weet even niet of de pc nou wel of niet een paar weken later uit kwam)

  5.   
    Mrn.'s avatar

    Ho. Dit lijkt mij een gruwelijk leuk spel, alleen dan denk ik meteen aan de besturing. 😮 Dan is mijn enthousiasme meteen gekeldert.

  6.   
    HeroWulf's avatar

    Laat maar voor de Wii. Verspilling van geld