Heavy Rain was gepland als motion control game

Heavy Rain gebruikt natuurlijk lichtelijk de Sixaxis van de PlayStation 3 controller, maar de nieuwste game van Quantic Dream stond oorspronkelijk gepland als motion control game. Dit liet David Cage, oprichter van de ontwikkelstudio, in een interview weten.

    “If you are talking about Motion Control, this is something we initially considered for Heavy Rain. The very first version of the game design was based on motion control, but it was not feasible at the time.”

Het plan om Heavy Rain te ontwikkelen voor de ‘Arc’, is destijds afgehaakt omdat de motion control kwestie nog te klein en te ver weg zat van een release. Om die reden is Heavy Rain geworden wat het vandaag de dag is.

Cage geeft echter wel aan dat we binnenkort iets in de trant van Sony’s ‘Arc’ kunnen verwachten. Het lijkt erop dat we met Quantic Dream’s volgende game het apparaat mogen gaan gebruiken.

  1.   
    brotherNL's avatar

    dan wordt het net zoals de wii.

    alleen maar slechte games!
    (niet allemaal srry)

    want om nu nog voor kerst een goede uitgebreide
    game te maken? nee

  2.   
    Deja Vu's avatar

    ”Arc” lijkt me wel erg geschikt voor een spel als Heavy Rain.

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik weet niet of arc hier mee zou werken heb de demo gedownload alleen nog uitproberen 😛

  4.   
    LittleRemco01's avatar

    Waneer zijn de Trophie’s Bekend?

  5.   
    ps3 gek's avatar

    Ik heb de demo gespeeld, het is nu al af en toe noodzakelijk de SixAxis te gebruiken, bijvoorbeeld bij het schudden van het medicijn tegen astma. Erg goed dit spel, alleen jammer van de installatie… Een vriend van me speelde de demo en ik speelde daarna ook een keer en de tweede keer dat ik de demo speelde, was de verhaallijn al anders! Helemaal geweldig!!! 😀

  6.   
    gamertje445's avatar

    Heavy rain is sowieso geen spel voor mij, er zitten heel veel quick-time events in, dat vind ik maar niks.

    😉

  7.   
    Verwijder Mij!'s avatar

    15 Februari mijn verjaardag 😛