Eerste details gameplay UFC 2010 bekend

THQ en Zuffa hebben bekendgemaakt dat de de game UFC Undisputed 2010 kan rekenen op intelligente, intuïtieve vechtpartijen, betere mogelijkheden om je vechter aan te passen, goede carrièreprogressie, nieuwe gameplaymodi en online mogelijkheden.

Naast de keuze uit honderd UFC vechters zullen prominente UFC-persoonlijkheden, waaronder de commentators Joe Rogan en Mike Goldberg, zorgen voor een authentieke UFC-ervaring. Een verbeterd gevechtssysteem zorgt ervoor dat het hele bovenlichaam en hoofd kan bewegen, wat resulteert in een betere ontwijktechniek. Met nieuwe grondtechnieken kunnen er sterkere aanvallen komen van verschillende posities om de partij te beslechten. Dit staat overigens nog allemaal los van alle nieuwe technieken, aanvallen en posities die zijn toegevoegd.

Alsof dit nog niet genoeg is wisten ze te melden dat er een grote vrijheid bestaat om je vechter technieken te leren van verschillende takken van de vechtsport. Een compleet aangepaste online multiplayer krijgt kampen en toernooien, gemaakt door de gebruikers zelf, waarmee je andere kampen kunt uitdagen.

Hier blijft het echter niet bij. Een carrièremodus zal je voortgang analyseren, dit gebruiken om het spel van persoonlijk commentaar te voorzien en je tegenstanders zullen zich aanpassen aan je vechtstijl. De beleving van de carrièremodus kan nog verder worden opgeschroefd door te sparren door middel van co-op spar-sessies met andere vechtkampen.

De drie nieuwe gameplay-modus zullen bestaan uit de ‘Title Mode’, die je in de mogelijkheid stelt om in één van de 5 officiele gewichtsklasses te strijden en daarmee de kampioensriem te veroveren en verdedigen. In de ‘Title Defense Mode’ zal je zien dat de conditie van je vechter aanhoudt en kan je challenges halen op bepaalde momenten in deze modus. Als laatste is er nog de ‘Tournament Mode’, die gamers in staat stelt om in 16-spelertoernooien alleen of in teamverband te spelen.

Volgens Brian Coleman zorgt UFC Undisputed 2010 voor de meest geavanceerde, superieure virtuele MMA-actie, gebaseerd op de meest prominente en gerespecteerde organisatie van gemengde vechtsporten. Door de verrijking van de gameplay en de vele nieuwe mogelijkheden zullen gamers begrijpen wat er nodig is om een ware UFC-vechter te worden.

UFC 2010: Undisputed verschijnt eind mei, naar verwachting voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Oldsk00ll's avatar

    Super!! Ik verheug me nu al op deze game 😀

  2.   
    gamerfreak23's avatar

    ik kijk er naar uit, ik vond UFC unidisputed 2009 ook een goede game