Codemasters cancelt criminele actiegame Hei$t

Codemasters kwam enkele jaren terug met een verrassende game naar buiten: Hei$t. In deze game, die zich in het San Francisco van 1969 afspeelt, mag je lekker gaan roven en plunderen met je criminele bende. Uiteindelijk heb je slechts één ultiem doel voor ogen: een overval plegen op de San Francisco Mint. Aanvankelijk leek Hei$t nog eind 2007 te verschijnen, maar dit werd niet veel later doorgeschoven naar 2008 en sindsdien verdween deze titel van de radar…

Vandaag wordt de game uit zijn lijden verlost, want Codemasters heeft laten weten dat Hei$t niet meer in ontwikkeling is. Men wil zich meer gaan richten op de zogeheten “high quality” titels, die voornamelijk door eigen studio’s worden ontwikkeld.


Het is 1969. De zomer van de liefde in San Francisco. Kruip in de huid van Johnny Barrow; vers uit de bak en een kind uit een familie met losse handjes. Zo was zijn vader ook geen onbekende van de mannen in blauw en werd hij jaren geleden door corrupte agenten neergeschoten. Terwijl je speelt met Johnny en samenwerkt met Uncle Sal en de weer bij elkaar gekomen crew, voer je tientallen overvallen uit en werk je jezelf op om de grootste bankberover allertijden te worden. Naast het overvallen van banken, die allemaal op een andere manier beveiligd zijn, word je in de verleiding gebracht om andere dirty klusjes op te knappen. Je overvalt kroegen, restaurants, strip clubs en andere plekken waar geld te vinden is om zo betere en sterkere tools te pakken te krijgen. Deze kun je namelijk goed gebruiken om de steeds moeilijker te kraken banken te overvallen.

Welke bankoverval is compleet zonder een high-speed politieachtervolging? Na elke overval in HEI$T kom je in een snelle en spannende vluchtpoging door de straten van San Francisco terecht terwijl de politie je op de hielen zit. De juten doen er alles aan om de grote ontsnapping te voorkomen: ze proberen je van de weg te drukken, zetten blokkades op of proberen het voertuig te laten slippen – terwijl ze altijd proberen zo min mogelijk burgers in gevaar te brengen…

Hei$t was in ontwikkeling voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    T.Verhoeven's avatar

    had er toch nog niet van gehoord…

  2.   
    JonsoN's avatar

    Misschien maar goed ook, de informatie die tot nog toe vrij is gekomen, is niet erg boeiend.. 🙂

  3.   
    YRD's avatar

    jammer, maar beter dan een halve game kopen

  4.   
    craz's avatar

    Zonde, na 2 jaar..

  5.   
    Carlzz's avatar

    het leek mij wel een leuk spel

  6.   
    Dotz's avatar

    😥 Ben ik dan de enige die dit vreselijk jammer vind? Ik hoop dat ‘ie niet helemaal geannuleert is maar ”alleen maar” in de ijskast gezet.. 🙁

  7.   
    -050- Critical's avatar

    ik had er weinig vertrouwen in, maar de opzet was wel vet. als hij waar had gemaakt wat hij had beloofd was het mooi geweest.

  8.   
    cookymonster's avatar

    Had nog best een goede game kunnen worden voor de iets lagere prijsklasse dan wel.

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    Had er nog niks van gehoord

  10.   
    Deja Vu's avatar

    Dotz schreef, " 😥 Ben ik dan de enige die dit vreselijk jammer vind? Ik hoop dat ‘ie niet helemaal geannuleert is maar ”alleen maar” in de ijskast gezet.. 🙁 "

    Ik vind het ook erg jammer, het leek me een erg interessante titel waar ik een hele tijd geleden iets van gehoord had, en het ”banken beroven” idee sprak mij ook wel aan. Nu snap ik ook waarom ik er zo lang al niks van gehoord had.

    Jammer dat hij gecanceld is. 🙁

  11.   
    Chikin's avatar

    Ken ik niet eens…