Heavy Rain vanaf 24 februari in de winkels; demo nog voor release beschikbaar

Het langverwachte spel Heavy Rain heeft eindelijk een officiële releasedatum gekregen. De game, die door Quantic Dream ontwikkelt wordt, zal namelijk vanaf 24 februari in de schappen liggen. Sony heeft ook nog eens bekendgemaakt dat PlayStation 3-gebruikers voor de release een demo van het spel kunnen verwachten.

Eerder gaf ontwikkelaar Quantic Dream nog aan dat het uitgeven van een demo van Heavy Rain een lastige zaak was. Een overtuigende demo voor een verhalend spel maken is namelijk geen makkelijke taak. Er is blijkbaar toch besloten om de gamers van een demo te voorzien en meer informatie over deze demo kunnen we binnenkort verwachten.

In Heavy Rain staan vier personen centraal: Ethan Mars, Scott Shelby, Madison Paige en Norman Jayden. Je zult afwisselend met één van hen een missie spelen en elk personage heeft een ander lot, al zullen hun verhaallijnen zeker met elkaar te maken hebben. Het maken van keuzes staat centraal, waarbij je regelmatig emotionele en moeilijke momenten mee zult maken bij de zoektocht naar de beruchte Origami-killer. De game kent verder een contextgevoelige besturing, die lijkt op de besturing van Fahrenheit, het nodige speurwerk en Quick-Time-Events.

Wil je meer weten over Heavy Rain? Check dan ook eens onze hands-on preview!

Heavy Rain verschijnt op 24 februari 2010 voor de PlayStation 3.

  1.   
    GameAC's avatar

    Eindelijk een echte datum, hoewel die datum al steeds duidelijk werd.

  2.   
    ThuiSSiE's avatar

    Ik ga van deze toch eens de demo mee pakken. Ik snap nog steeds heel die hype om deze game niet.

  3.   
    MaTriX's avatar

    Same here ThuiSSiE, ook ik wil eerst een demo en als het werkelijk speelt zoals ik in videotjes zie dan geef ik me geld er niet aan uit.

  4.   
    JonsoN's avatar

    Ik ga met jullie mee, het is een soort van misdaad/Csi achtige game heb ik wel begrepen.. als dit spel net zo overdreven is als al die amerikaanse politieseries, dan koop ik ‘m dus echt niet.. maar wie weet valt het allemaal wat mee, daar dient de demo voor mij voor, kijken of ’t een leuk spel is:”)

  5.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    ”matrix50″ schreef, "Same here ThuiSSiE, ook ik wil eerst een demo en als het werkelijk speelt zoals ik in videotjes zie dan geef ik me geld er niet aan uit."

    Jah, het lijkt me niet echt wat. Wel mooie game opzich, maar laat de demo mij maar eerst overtuigen! 🙂

  6.   
    LittleRemco01's avatar

    Ik Hoop Dat ik Dan Genoeg GEld Heb :O 😆

  7.   
    nanathan's avatar

    ik vrees dat de demo niet echt een goed beeld geeft van het spel. Toch eerst checken of ik dat spel niet van iemand kan lenen voor ik het aankoop.

  8.   
    DaxPg's avatar

    Een game als dit is inderdaad zeer lastig om een demo van te maken. Echter de previews die zowel op gamescom is gespeeld en ook onze hands-on is gewoon immens meeslepend. Ik zit met smart te wachten op deze game.