Hack-and-slash game Zangeki no Reginleiv aangekondigd

Zangeki no Reginleiv heeft een onuitspreekbare naam, komt van een volledig onbekende ontwikkelaar en zal de eerste hack-and-slash actiegame worden die de Wii Motion Plus zal ondersteunen. Waarom dan toch de interesse en wat moeten we ons hierbij voorstellen?

Zangeki no Reginleiv komt van ontwikkelaar Sandlot, het team dat ook de zeer vreemde, maar enorm verslavende game Earth Defense Force 2017 afleverde voor de PlayStation 2 en de Xbox 360. Toentertijd was EDF 2017 een volkomen over the top actiegame welke misschien het meeste te vergelijken was met Serious Sam. Er was geen tactiek, geen logica, geen verhaal, veel wapens en er waren enorm uit de kluiten gewassen vijanden. Eigenlijk dus alles om een titel volledig te laten floppen. Maar niets was minder waar, want EDF 2017 werd een onvoorzien groot succes, juist dankzij deze ingrediënten.

Nu komt dezelfde ontwikkelaar met eenzelfde game voor de Wii, welke tevens als een van de weinige games tot nu toe de Wii Motion Plus zal ondersteunen. Zangeki no Reginleiv zal zich afspelen in een Middeleeuwse setting en heeft verder precies dezelfde ingrediënten als EDF 2017. De speler zal kunnen spelen met een god en een godin, respectievelijk Freyr en Freya, in de strijd tegen een nietsontziend leger van giganten. Freyr zal een arsenaal bestaande uit meer dan 300 Middeleeuwse wapens kunnen gebruiken, terwijl Freya vooral met magie tegenstanders te lijf zal gaan. Armen en benen kunnen op een bloederige manier afgehakt worden door met de Wii Remote door de lucht te zwiepen. Eigenlijk meer van hetzelfde dus, alleen nu geoptimaliseerd voor de Wii…

Zangeki no Reginleiv komt 11 februari 2010 in Japan uit voor de Wii. Een Europese releasedatum is nog niet bekend.

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Zo onuitspreekbaar is het nou ook weer niet 😛 Ben benieuwd hoe over the top deze word 😆

  2.   
    JonsoN's avatar

    Hersenloos slayen vind ik niks, een game moet verhaal hebben, anders koop ik m al niet meer.. 🙂

  3.   
    najreteip's avatar

    Gepost door JonsoN_RX69 op 4 december, 2009 om 08:30:09

    Hersenloos slayen vind ik niks, een game moet verhaal hebben, anders koop ik m al niet meer..

    Dacht ik ook van serious sam vroeger, maar na een tijdje zie je hoe geniaal dat spel eigelijk is

    😛

    I see dead people

  4.   
    LittleRemco01's avatar

    Doet me Denken Aan Brütal Legend – Zonder Gitaar

  5.   
    Selective93's avatar

    ”JonsoN_RX69″ schreef, "Hersenloos slayen vind ik niks, een game moet verhaal hebben, anders koop ik m al niet meer.. :)"

    +1, een verhaalt maakt de game.

  6.   
    fearfull assassin's avatar

    mee eens hack and slash games zijn alleen leuk om af en toe te spelen met vrienden niet in je eentje 8)

  7.   
    makiejh's avatar

    fearfull assassin schreef, "mee eens hack and slash games zijn alleen leuk om af en toe te spelen met vrienden niet in je eentje 8) "

    ja idd, gewoon ff voor de lol met wat vrienden een aantal vijanden vermorzelen 🙄