Super Street Fighter IV bevestigd; release in lente 2010

De afgelopen tijd doken al diverse geruchten op omtrent Street Fighter IV. Komt er een vijfde deel aan? Wordt een nieuw personage onthuld? Inmiddels kunnen we dankzij bevestigende woorden van producer Yoshinori Ono vertellen dat beide geruchten een beetje waar zijn. Capcom heeft namelijk onthuld dat er gewerkt wordt aan Super Street Fighter IV, een volledig aangepaste versie van Street Fighter IV die voorzien zal worden van acht nieuwe speelbare personages en diverse verbeteringen en tweaks.

Super Street Fighter IV is een standalone game en wordt op een disc uitgebracht. De game is teveel onder handen genomen om gewoon als downloadable content te verschijnen. De personages zijn in deze Super-uitvoering opnieuw gebalanceerd en beschikken zelfs over twee Ultra’s. Daarnaast speelt het verhaal zich ongeveer een jaar na Street Fighter IV af, zodat de nieuwe personages geïntroduceerd kunnen worden.

Verder heeft men nog diverse tweaks en upgrades doorgevoerd, gebaseerd op feedback van de community. Zo is de online multiplayer verbeterd en houden we voorzichtig rekening met een soort lobby-systeem om je potjes knokken online te regelen. Super Street Fighter IV beschikt uiteraard nog steeds over de bekende, artistieke uitstraling met stijlvolle graphics.

Dankzij alle aanpassingen is Super Street Fighter IV helaas niet compatibel met Street Fighter IV. Capcom heeft echter al laten weten dat Super Street Fighter IV niet voor de standaard, volledige prijs in de winkels komt te liggen. De game verschijnt in de lente van 2010 voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    DutchYoda's avatar

    En de PC versie??? zeker weer een eeuw later?

  2.   
    craz's avatar

    YES! Ik wou hem al en dit word de perfecte gelegenheid 8)

  3.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Oke wat betekend dit duss? ik heb street fighter IV op me’n ps3 heeft het dan nut om deze dan ook te kopen? 😳

  4.   
    delta62's avatar

    Ik denk het niet.

  5.   
    JonsoN's avatar

    Lekker vage trailer, Teaser dus 🙄