Nieuwe poll: Kun je via het spelen van een demo inschatten of een game goed is?

Het is weer hoog tijd voor een nieuwe poll, maar zoals altijd bekijken we eerst de resultaten van de vorige poll. We vroegen ons namelijk af wat je van de kwaliteit van filmgames vond. Maar liefst 65% van de stemmers gaf aan dat er heel wat slechte filmgames op de markt zijn, maar er af en toe een goede uitschieter uitgegeven wordt. Een ander deel van de gebruikers vond dat filmgames altijd al slecht geweest zijn en dit nog steeds het geval is, want 15% van de stemmers koos voor dit antwoord. Door 7% van de stemmers werd er een positiever antwoord gekozen, want zei gaven aan dat het steeds beter met de kwaliteit van filmgames gaat. Er ging ook nog eens 4% van de stemmen naar het antwoord dat filmgames over het algemeen leuk zijn. Ten slotte gaf 9% van de stemmers aan helemaal geen filmgames te spelen.

Met de nieuwe poll slaan we een hele andere weg in, want we vragen ons dit keer af of je via het spelen van een demo in kan schatten of een game goed is. Je kunt natuurlijk vinden dat je inderdaad games via een demo goed kan uittesten, maar je kunt ook aangeven dat demo´s een verkeerd beeld van een game geven. Je kunt ook voor het antwoord kiezen dat sommige demo´s een goed beeld van een game geven, maar andere demo´s juist weer veel te kort zijn om genoeg van het spel te laten zien. Ten slotte is er nog het antwoord dat je geen demo´s speelt, maar via andere manieren er achter komt of een game goed is.

Schrijf hieronder gerust een berichtje met jouw voorkeur, want we zullen volgende keer de resultaten uitbreiden met enkele interessante antwoorden die jullie achter gelaten hebben. Vergeet natuurlijk ook niet om even je stem uit te brengen en als je hier mee klaar bent kun je meteen een blik op onze eigen demo pagina werpen.

  1.   
    R1chardTM's avatar

    Als je graag wilt dat jouw reactie volgende keer door ons gebruikt wordt. Let dan op je spelling en grammatica (fouten zijn niet erg, maar het moet wel leesbaar zijn) en zorg ervoor dat je jouw mening duidelijk en bondig uitlegt. 😉

  2.   
    Wouter's avatar

    Volgens mij moet het: ‘het spelen van een demo zijn’.

  3.   
    gebruiker50081's avatar

    Ik denk dat ze in een demo het spel van zijn beste kant laten zien, En dus de minpuntjes eruit halen.
    Dit is niet bij elke demo maar wel bij de meerderheid.

    Om een goed beeld te krijgen van een spel zou ik de volgende dingen doen:

    -Trailers bekijken
    -Reviews/Previews lezen
    -(toch) de demo spelen om een beter zicht te krijgen op de gameplay
    -En als laatste het spel een beetje volgen zodat al veel weet voordat je een spel koopt. 😉

  4.   
    Xposer's avatar

    mm ik vind het altijd wel nice een demo ook voor de graphics even te bekijken

  5.   
    -Freedom-'s avatar

    ik speel meestal een demo om de gameplay aan te voelen. sommige demo’s kunnen idd wel eens een vertekent beeld geven.

  6.   
    delta62's avatar

    Natuurlijk speel ik een demo voordat een spel uitkomt. Ik vind het gewoon leuk om even te kijken hoe alles werkt of het lekker speelt. Veel demo’s zijn leuk om te spelen maar sommige zijn echt crap. Zoals die van Skate 2. Je kon namelijk 7 minuten spelen. Er stond gewoon een timer onder aan het scherm. Echt bullshit. Maar andere demo’s hebben mij echt overgehaald om een game te kopen. Zoals de demo van Bioshock. En ik heb nog steeds geen spijt dat ik die game gekocht heb!

  7.   
    Jarek's avatar

    Soms , Je kan ook vaak via gameplay trailers wel zien hoe een game is.

  8.   
    PaNNa's avatar

    Ik vindt het eigenlijk toch een beetje verschillen, bij het éné spel zegt de demo mij genoeg. Bij het andere heb ik dan zo weer mijn twijfels, conclusie is dus : verschilt wat bij elke demo.

  9.   
    nanathan's avatar

    R1chard schreef, "Als je graag wilt dat jouw reactie volgende keer door ons gebruikt wordt. Let dan op je spelling en grammatica (fouten zijn niet erg, maar het moet wel leesbaar zijn) en zorg ervoor dat je jouw mening duidelijk en bondig uitlegt. 😉 "

    zeer juist behalve dat laatste want je moet objectief zijn als reporter.

    Ikzelf vind persoonlijk dat demo’s een vertekend beeld kunnen geven.
    In demo’s kun je meestal wel zien hoe mooi een spel is (grafisch)
    Over de gameplay valt niet enorm veel te zeggen maar je kan natuurlijk wel te weten komen hoe de besturing min of meer gaat aanvoeren.

    Een demo is een mooi extraatje en mooie reclame voor het uiteindelijke spel maar uiteindelijk wil je toch gewoon even het echte spel uitproberen om zeker geen foute koop te doen.

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    Als er demo is speel ik sowieso bijna altijd wel de demo, dan weet je toch een klein beetje meer hoe een spel speelt enzo dan via een trailer

  11.   
    Boxer's avatar

    Ik vind dat de beste manier toch is dat je hem downloadt, een uurtje speelt en eraf gooit en de echte versie koopt (staat ook veel mooier op de plank)

  12.   
    Boxer's avatar

    nanathan schreef, "

    ”R1chard” schreef, "Als je graag wilt dat jouw reactie volgende keer door ons gebruikt wordt. Let dan op je spelling en grammatica (fouten zijn niet erg, maar het moet wel leesbaar zijn) en zorg ervoor dat je jouw mening duidelijk en bondig uitlegt. 😉 "

    zeer juist behalve dat laatste want je moet objectief zijn als reporter.

    Ikzelf vind persoonlijk dat demo’s een vertekend beeld kunnen geven.
    In demo’s kun je meestal wel zien hoe mooi een spel is (grafisch)
    Over de gameplay valt niet enorm veel te zeggen maar je kan natuurlijk wel te weten komen hoe de besturing min of meer gaat aanvoeren.

    Een demo is een mooi extraatje en mooie reclame voor het uiteindelijke spel maar uiteindelijk wil je toch gewoon even het echte spel uitproberen om zeker geen foute koop te doen."

    Dan zou je eigenlijk de volledige versie moeten downloaden, een uurtje spelen en dan eraf gooien en de echte versie kopen (staat ook beter op een plank 😆 )

  13.   
    Kenneloth's avatar

    Met het spelen van een demo kom je er niet altijd achter of een game goed is (vind ik). Toen de demo van Tekken 3 op de markt was speelde ik die inplaats van de volledige versie gezien de demo gewoon dom weg vechten was en de volle versie ook alleen met meer characters en levels (om daar nou 50 gulden voor te betalen toen de tijd). En ik vond toen de tijd de demo van NFS Most Wanted ook beter dan de volledige versie. Een demo is ook gewoon een stuk promotie en er word niet voor niks van te voren gezegd als dikke warning “This is just a concept of the real version” met andere woorden van de volledige versie kun je andere dingen verwachten! Een demo is gewoon reclame om het volledige spel goed te doen verkopen. Dus mijn mening: NEE!! Met het spelen van een demo kun je niet inschatten of the game goed is ja of nee gezien het gewoon een stukje promotie is!

  14.   
    GameAC's avatar

    Toch wel een beetje. Aan hoe de camera reageert, hoe de besturing aanvoelt en hoe de look en feel van het spel op jouw overkomt.

  15.   
    Sacul's avatar

    Meestal wel. Sowieso download ik altijd even de demo als dit uitgegeven is. Het is tenslotte een kleine moeite, en je hebt vaak een goede indruk van de game. Je hebt zelfs demos waar bijna alles mogelijk is, maar waar er een tijdslimiet aanzit. Zo kun je alle functies gebruiken, maar bijvoorbeeld maar een uur spelen. Dan weet je toch waar je aan toe bent met de game…

  16.   
    Maotes's avatar

    Een beetje wel, en een beetje niet. Natuurlijk krijg je meteen een kijk op hoe de game er ongeveer uit gaat zien, maar je ziet ook vaak genoeg dat ontwikkelaars de beste stukken uit de game pakken, terwijl de rest van de game niet zo goed is. Dan ben je ook weer 60 euro armer voor een game die je helemaal niet leuk vind.

  17.   
    Machtaman's avatar

    Demo zegt vaak niks over je game, met name PES 09 ik vond die lelijk slecht en spelers hadden ”roze” schoenen aan, heb ik de orginele. Die blijkt veel beter te zijn 😀 en die roze schoenen zijn blauw geworden 😆

  18.   
    Alfa Warrior's avatar

    Nee absoluut niet, aan een Demo heb je nooit genoeg je moet meestal ook (p)Reviews lezen en Trailers kijken, ook helpen recensies van andere gamers.

  19.   
    Sarge's avatar

    Ik speel vooral de demo om te kijken of mijn pc het aankan. 😀 Anderzijds download ik hem om een algemeen beeld te krijgen. Zoals het kennis maken met de controls, een paar wapens, het genre.. 8)

  20.   
    )GN(-Erik's avatar

    De enigste twee demo’s die mij ooit hebben overtuigd om de game te gaan kopen waren Halo CE, en Unreal Tournament 2004.

    Verder probeer ik demo’s alleen maar uit om te testen of mijn PC het spel wel kan draaien, en verder of de gameplay goed werkt met muis en toetsenbord. Ik vind dat demo’s alleen maar verkooppraatjes zijn in de vorm van software 😉

  21.   
    Disnoxxio's avatar

    Ik vind dat je vaak het al wel een beetje kan zien maar er worden toch wel vaak de minpunten vershuilt zoals gezegd.

  22.   
    FioranoJC's avatar

    Forza 3 kan van mij wachten. Gelukkig niet gelijk besteld.

  23.   
    Leon 2.0's avatar

    Demo’s kunnen zeker een goed idee geven over de game. In ieder geval weet je dan hoe het spel ongeveer speelt, dus zullen grote mee- of tegenvallers snel duidelijk zijn.

    Eén demo die er voor mij voor gezorgd heeft dat ik die game heb gekocht, is de demo van Batman: Arkham Asylum. Vooraf interesseerde die game me niets, maar na het spelen van die demo kon ik niet wachten op de releasedatum. 😛