Ontwikkelaar: Assassin’s Creed II rekent af met repetitieve structuur

Assassin’s Creed II gaat volgens producer Patrice Desilets afrekenen met een groot probleem van het eerste deel: de repetitieve structuur van alle missies. Volgens Desilets heeft men met Assassin’s Creed de grote fout gemaakt om slechts één structuur te hanteren, zodat je al na een uur spelen precies wist wat je te wachten stond. Dit heeft men grondig herzien in Assassin’s Creed II door hoofdpersoon Ezio veel meer een eigen leven te geven. Desilets verklaarde:

  “Assassins’ one major flaw was the fact that we revealed the entire game structure early on and never changed it. After one hour you knew there are nine targets, and those nine targets will be divided into nine districts. We never broke that pattern. This time we said no. This is Ezio, and Ezio has a life and needs a link from one mission to the next.

Voor wat verse informatie over Ezio en zijn avontuur kun je nog eens de TGS 09 Trailer bekijken.

In Assassin’s Creed II speel je niet meer met Altaïr. Hoofdpersoon in dit tweede deel is Ezio Auditore da Firenze, een jonge edelman die zijn familie heeft verloren door verraad van andere heersende families. De game speelt zich af in Venetië, gedurende het Renaissance-tijdperk, en verder zijn er veel vernieuwingen ten opzichte van de eerste Assassin’s Creed.

Zo beschikt Ezio over nieuwe wapens en kan hij zwemmen, zodat je niet langer verdrinkt als je in het water terecht komt. Er zijn meer soorten vijanden, zowel sterke tegenstanders die krachtig zijn in close-combat gevechten als slimme vijanden die zelfs schuilplaatsen doorzoeken. Missies zijn van meer variatie voorzien en ook het Toscaanse platteland zorgt voor een interessanter buitengebied. Verder zorgt Leonardo da Vinci als een ouderwetse “Q” voor nieuwe gadgets en leert Machiavelli je nieuwe tactieken.

Lees voor meer informatie over Assassin’s Creed II ook eens onze E3-preview!

Assassin’s Creed II zal 19 november verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De PC-versie verschijnt in het eerste kwartaal van 2010.

 1.   
  HeroWulf's avatar

  beter want het werd wel eentonig na een tijdje

 2.   
  WL_KING's avatar

  mooi zo, hoop dat tie extra contents van die black edition er ook komen in de ps store/ Xlive

 3.   
  7lotus94's avatar

  Superss 😀

 4.   
  triggermike's avatar

  het werdt echt wel saai na een eind in assassins creed 1, gelukkig dat je gezondheid en moves verbeterden als je beter werd, zo kon je nog guards afslachten en was dat je enige drijfveer

 5.   
  delta62's avatar

  Mooi, alsnog geen goede set om hem na Modern Warfare 2 uit te brengen.

 6.   
  Fischer's avatar

  Ik kijk eerder uit naar AC II dan naar MW2, maar dat maakt in principe niet uit, ik schaf ze allebei aan 😛

 7.   
  Sarge's avatar

  Ik haat eentonige games… dus goed dat ze dit hebben ingezien 😆

 8.   
  Aftermath's avatar

  wo0 sxy

 9.   
  Disnoxxio's avatar

  Gaat echt helemaal de goede kant op met deze game 😛 heb er zin in!

 10.   
  DutchFreeze's avatar

  En daar komen ze nu mee :P, dat hadden ze best al wel aan het begin kunnen vertellen volgens mij, dat was namelijk ook een van de weinige dingen die nog niet goed waren aan de game
  (ps klopt deze zin nou, of niet?… ik snap hem niet helemaal meer namelijk :P)

 11.   
  /DareDevil's avatar

  Zo moet het kan niet wachten 😆

 12.   
  JVB93's avatar

  MW2 of AC2?
  Ik twijfel..

 13.   
  Don-Enbasso's avatar

  ”JVB93″ schreef, "MW2 of AC2?
  Ik twijfel.."

  Die keuze is makkelijk gemaakt, ik houd namelijk niet zo van shooters, mijn broertje wel.
  dus ik koop AC2 en hij koopt MW2